FX 7.4 Lastiği Hakkında

K. Aydın

Aktif Üye
Kayıt
25 Mart 2014
Mesaj
199
Tepki
101
Şehir
Ankara
Bisiklet
Mosso
Arkadaşlar,
Yeni bisikletimle çıktığım ilk turda eve dönerken su ile kaplı yolda çukuru görememiş dalıp lastiği patlatmıştım. Neyse iç lastiği falan değiştirdik. Çok dikkat de etmedik. Geçen hafta bisiklete bakım yaptırırken bisikletim ne oldu buraya diyerekten arka tekeri gösterdi. Hafif yandan bir tel çıkması var. Çok çok ufak. Fotoğraf şu an çekemiyorum en kısa zamanda onu da eklerim. Orada aklıma gelmedi bu olay. Tabi üzerinden 2-3 hafta falan geçti bu arada her hafta 100 km kadar kullandım. Değiştirecek miyiz diye sordum. Lastik ölene kadar kullan böyle bir şey olmaz dedi. Şimdi tamam böyle kullanalım da ben de önümdeki yol haritasını çizeyim istiyorum. Öncelikle trek fx 7.4 için bu lastikleri değiştirirsem daha uzun ömürlü ve daha performanslı bir lastik öneriniz var mı ?

Bir diğer konu da sizce ne zamana kadar kullanmalıyım bu lastiği ?

Teşekkürler.
 
Scudo
Kayıt
8 Nisan 2013
Mesaj
18
Tepki
8
Yaş
27
Şehir
Tekirdağ
Bisiklet
Trek
Merhabalar... 2013 Trek Fx 7.3 kullanıyorum.Yanılmıyorsam 7.4 ile aynı lastikler geliyor üzerinde.Açık konuşmam gerekirse ilk bakışta pek güven vermeyen Bontrager lastiklerle yaklaşık 5000 km yol yaptım ve çok patlakla karşılaşmadım. "Ben değiştireceğim" diyorsanız da şimdi kullandığım Schwalbe Marathon Plus lastikleri öneririm. Fiyat diğer lastiklere göre biraz yüksek olsa da verilen paranın hakkını veriyor
 

K. Aydın

Aktif Üye
Kayıt
25 Mart 2014
Mesaj
199
Tepki
101
Şehir
Ankara
Bisiklet
Mosso
Konuyu açtığımdan bu yana lastiğim 3 kez patladı. Hele sonuncusu komediydi. Çok çok çok ufak bir şey var. Hava sürerken bile çok az iniyor dururken 2 günde farkedilmeyecek kadar az indi. Maalesef tam sibopun arka tarafında yama da yaptıramadık. 45 liralık bir iç lastik daha pert oldu. Bir süre daha deneyeceğim olmadı ben de schwalbe düşünüyorum bakalım...
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
Trek 7.2 nin üzerinde gelen lastiği ben de 2-3 bin km kullanmışımdır. Sadece 1 defa patladı, yol tutuşu, frenleme mesafesi, patlak direnci olsun bence oldukça iyi.

Yalnız şu da var, hiçbir zaman maksimum basınçta kullanmadım. Basınç değerlerini hatırlamıyorum ama mesela lastikte 50-70 psi yazıyorsa ben 60 basıyordum ve hatta pompayı çıkarırken de ufak bir kayıp oluyordu.

Şu an da Marathon Plus Tour var bisikletin üzerinde, bu da zaten popüler bir model , kolay kolay patlamaz.

Bu arada içerisindeki iç lastik 7.5 liralık bir iç lastik ve gayet iş görüyordu. 1 hafta 10 gün civarı beklediğinde biraz basınç kaybı oluyordu ama onu da turların başında benzinlikte şişirdiğimde sorun olmuyordu.
 

Murat B.

Forum Trolü
Kayıt
23 Eylül 2013
Mesaj
4.097
Tepki
12.204
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Specialized
Patlak koruma için o kadar kalın ve ağır lastik kullanmaya değer mi onu iyi değerlendirmek gerek bence. Senede on binlerce km gitmiyorsanız, araziye girmiyorsanız, yolunuz lastiği patlatabilecek cam kırıkları veya dikenlerle dolu değilse, tanesi 800 gram olan lastik kullanmak bana çok mantıklı gelmiyor. Benim tavsiyem şunun gibi lastiklere bakmanız:
(link)
Oldukça iyi patlak koruması var, 700x32 ebadı aynı boy marathon plus'tan neredeyse 1 kilo daha hafif...
 

K. Aydın

Aktif Üye
Kayıt
25 Mart 2014
Mesaj
199
Tepki
101
Şehir
Ankara
Bisiklet
Mosso
haftada 150 km civarı yapıyorum. %95'ini asfalt yolda yapıyorum ama neden bu kadar çok patlıyorum. Bu arada önemli not 118 kiloyum şu an :D Lastik bana direnemiyor da olabilir :D Hep arka lastiğim patlıyor. İlkinde yağmurlu havada çukura düşmüştüm. Anında patlamıştı orada hatta yama falan da yapılamadı. Sonra bir baktık dış lastikte ufacıcık bir tel çıkmış. Şu anda nerdeyse her turdan sonra lastiğimde az az hava inmesi oluyor. Önceleri hava basıp devam ediyordum. Ama ikidir iç lastiği açıp baktığımda çok çok ufak patlaklar görüyorum. Öyle ki o halde 20 km gitseniz bir şey havası inmeyecek derecede. Suya sokup lastiği sıkınca zar zor anlaşılıyor. Neyse şimdi bir daha iç lastik değiştirdim. Bir öncekinde bontragerin pahalı iç lastiğini takmıştık. Şimdi normal iç lastiğe döndüm tekrar. Bakalım takip edicem. Sizin dediğiniz lastiği de inceleyeyim ama kimi görsem schwalbe öneriyor..
 

Oğuzhan Y.

Forum Bağımlısı
Kayıt
12 Temmuz 2010
Mesaj
1.253
Tepki
1.795
Şehir
Bolu
Başlangıç
1997—98
Bisiklet
Felt
@K. Aydın

Aynı tel çıkması benim mtb lastiğimde de oldu. Arkada bagaj vardı onun ağırlığı ve bozuk yolla birleşince oldu muhtemelen. Neler çektim o gün anlatsam roman olur. :p
 

Candeniz ÖZCAN

Aktif Üye
Kayıt
24 Nisan 2013
Mesaj
132
Tepki
76
Şehir
Antalya
Bisiklet
Trek
Schwalbe gercekten ağır bir lastik eğer ki söylediğiniz mesafeleri yüksüz bisikletle yapıyorsanız hiç gerek yok.Ama yok bisikletim yüklü oluyor(kamp eşyaları ıvır zıvır) ozaman kesinlikle tavsiye ederim.Bende marathon plus kullanıyorum ağırlığı dışında bir şikayet yok.
 
Kayıt
19 Eylül 2011
Mesaj
65
Tepki
71
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Orbea
İki yıldır Giant Escape kullanıyorum.Üzerinde bisikletle gelen lastikler var, daha hiç patlak verme olayı yaşamadım ancak arta lastik iyice eridi.Hangi marka lastiği tercih etsem diye düşünüyorum.Schwalbe marathon plus,continental touring plus ve linkteki Schwalbe arasında gidip geliyorum.
(link)
 

K. Aydın

Aktif Üye
Kayıt
25 Mart 2014
Mesaj
199
Tepki
101
Şehir
Ankara
Bisiklet
Mosso
@Candeniz ÖZCAN

Yüksüz yapıyorum ama kendi yüküm yeterince var :) Uzun tura çıkacak performansım yok daha en fazla 80 km yaptım şu ana kadar. Lastikleri bir süre daha deneyeceğim olmadı dediklerinizden birini alacağım bakalım.
 

ouzoo

Aktif Üye
Kayıt
10 Ocak 2014
Mesaj
146
Tepki
75
Yaş
37
Şehir
Istanbul
İsim
Oğuzhan
Bisiklet
Sedona
Günaydın,

sadece patlak koruma için değil, ıslak/kuru yol tutuşu da iyidir marathon'un. 300-500 gr hesabını yapmaya değecek bir seçim olmayı hak etmiyor. Yapıştırın gitsin :)
 
  • Beğen
Tepkiler: K. Aydın