Scudo Sports

Furş takımı degişimi

tolsen92

Aktif Üye
Tepki
43
Bisiklet
Salcano
İyi günler saygıdeger pedaldaş arkadaşlar.Bende vidalı klasik tip furş takımı var acaba ben bisikletime yarı yada tam entegre furş takımı alıp birde gidon bogazı yükseltici alıp gidon bogazını aheadset sisteme dönüştürebilirmiyim.Sabit maşa var

Scudo
Bisikletinizdeki furj takimi zaten ahead sistemi.
Yari entegre takilan kadrolar yari entegre olan furj takimina uygun yapilmistir ve full entegre takilan kadrolarda full entegre furjtakimina göre yapilmistir. Yani sizinkine olmuyor, sizinkine olan sistem sadece klasik olan (ahead) yani ec (external cups) dedikleri oluyor.
Bu konuda dün resimli paylasim yapmistim, belki resimler isinize yarar.
furş takımını rulmanlıya çevirmek - BisikletForum

Çok teşekkür ederim peki maşa yı degiştirsem entegre takabilirmiyim

Yari entegre yada full entegre takmanin masa ile ilgisi yok, kadronun furj takma yeri uygun olmasi gerekiyor ve senin kadron anlatdigina göre ona uygun degil. Fotograf koyarsan daha iyi yardimci olabiliriz sana.

Hocam bu aşagıdaki kadro uygunmudur entegre takılmasına

(link)

Malesef degil.
Tüm furj icin bilgileri buradan ögrene bilirsin.
(link)

arkadaşlar merhaba bisikletimde ki furş takımının özellikleri aşağıdaki gibidir.

FSA Orbit C-33 Integrated 1 1/4" - 1 1/8"

Integrated headset for tapered 1 1/4" - 1 1/8" (IS42 - IS47) steerer with 15mm carbon top cover.
Product features

• Model: Headset FSA Orbit C-33 (Tapered 1 1/8" - 1 1/4" integrated IS42 - IS47)
  • Type: Integrated (IS)
  • Steerer: Tapered 1 1/8“- 1 1/4“
  • Top cover: 15mm
  • Bearing: Industrial ball bearings
  • Upper:
    • 1 1/8" / 45°x45° - IS42/28.6
    • Outer diameter: 42mm
    • Height: 8mm
  • Lower:
    • 1 1/4" / 45°x45° - IS47/33
    • Outer diameter: 47mm
    • Height: 7mm
Material

• Top cover: Carbon
  • Bearings: Stainess steel
  • Cone: Aluminum
  • Ahead cap: Aluminum
Weight

• 97g

ben bu furşu ritchey marka bir furş takımı ile değiştirmek istiyorum.sizce nasıl bir ürün almalıyım?

Konu acmayi bulamadim dolayisiyla buraya yaziyorum, affola.

Iyi gunler, Carraro Elite 804 bisikletime suntour swing shock masa, ritchey wcs evo curve gidon, ritchey wcs c260 gidon bogazi takmak istiyorum. Bunun icin ne kadar spacer ve nasil bir furc takimina ihtiyacim var? 1x5mm, 1x10mm, 1x15mm spacer ve herhangi bir yari entegre 1.1/8" furc takimi kullanabilir miyim? Montaj icin hangi ekipmanlara ihtiyacim var? Bir de bilyeli ve rulmanli furc takimlari arasindaki farklar nelerdir?

Furc takimi olarak da ritchey wcs press fit alsam oluyor sanirim dogru mudur? Kadrom yari entegre 1.1/8". Spacer olarak da fsa polycarbonate 4x5mm almayi dusunuyorum. Yeterli gelir herhalde 2cm. Yeterli gelmezse 2x10 ve 1x5 veya daha fazlasini da temin etmem mumkun. Alacagim furc takiminda eksik var mi veya spacer cikiyor mu bilmiyorum. Bisikletcim uygundur dedi buraya da sormak istedim.

Dusuk seviye sayilabilecek bir bisiklete bu kadar masraf yapmamin sebebi ise benim bu bisikleti mecburen kullaniyor olmam( hediye geldi ben de 0'dan toplamaktansa bu sekilde upgrade yaparak gitmek daha iyi olur diye dusundum).

Bir de on takimi komple degistirdikten sonra sele ve sele borusu yaninda da sele kelepcesi almak istiyorum. Sele olarak selle italia Nekkar Plus Flow s2 ve zeronine cp02 sele borusu dusundum ancak almam gereken sele kelepcesi ve sele borusunun olculerini bilmiyorum yardimci olursaniz sevinirim.

Son olarak microshift rb vites kolu alacagim. 3x8. Benim setim de 3x8 ancak altus arka aktarici ve tourney on aktarici. Uygun mu bisikletime? V-fren kullaniyorum. Eger uygun degilse hidrolige de donebilirim. Ayrica gidonumla da uyumlu mu ve ikinci el alacagim hasarli olup olmadigini nasil anlayabilirim. Sonun sonu olarak da elciginde ufak bir yirtik var hangi modelin elcigini alsam Microshift rbye uydurabilirim?

Konu acmayi bulamadim dolayisiyla buraya yaziyorum, affola.

Iyi gunler, Carraro Elite 804 bisikletime suntour swing shock masa, ritchey wcs evo curve gidon, ritchey wcs c260 gidon bogazi takmak istiyorum. Bunun icin ne kadar spacer ve nasil bir furc takimina ihtiyacim var? 1x5mm, 1x10mm, 1x15mm spacer ve herhangi bir yari entegre 1.1/8" furc takimi kullanabilir miyim? Montaj icin hangi ekipmanlara ihtiyacim var? Bir de bilyeli ve rulmanli furc takimlari arasindaki farklar nelerdir?

Furc takimi olarak da ritchey wcs press fit alsam oluyor sanirim dogru mudur? Kadrom yari entegre 1.1/8". Spacer olarak da fsa polycarbonate 4x5mm almayi dusunuyorum. Yeterli gelir herhalde 2cm. Yeterli gelmezse 2x10 ve 1x5 veya daha fazlasini da temin etmem mumkun. Alacagim furc takiminda eksik var mi veya spacer cikiyor mu bilmiyorum. Bisikletcim uygundur dedi buraya da sormak istedim.

Dusuk seviye sayilabilecek bir bisiklete bu kadar masraf yapmamin sebebi ise benim bu bisikleti mecburen kullaniyor olmam( hediye geldi ben de 0'dan toplamaktansa bu sekilde upgrade yaparak gitmek daha iyi olur diye dusundum).

Bir de on takimi komple degistirdikten sonra sele ve sele borusu yaninda da sele kelepcesi almak istiyorum. Sele olarak selle italia Nekkar Plus Flow s2 ve zeronine cp02 sele borusu dusundum ancak almam gereken sele kelepcesi ve sele borusunun olculerini bilmiyorum yardimci olursaniz sevinirim.

Son olarak microshift rb vites kolu alacagim. 3x8. Benim setim de 3x8 ancak altus arka aktarici ve tourney on aktarici. Uygun mu bisikletime? V-fren kullaniyorum. Eger uygun degilse hidrolige de donebilirim. Ayrica gidonumla da uyumlu mu ve ikinci el alacagim hasarli olup olmadigini nasil anlayabilirim. Sonun sonu olarak da elciginde ufak bir yirtik var hangi modelin elcigini alsam Microshift rbye uydurabilirim?
>> Bunun icin ne kadar spacer ve nasil bir furc takimina ihtiyacim var? 1x5mm, 1x10mm, 1x15mm spacer <<
Spacer icin kimse bir sey diyemez, bu tamamen masa saftborusu uzunluguna ve kendi komforunuza bagli bir sey. Kimse saftborusunun nekadar uzun oldugunu yada siz nekadar keseceksiniz bilemez.

>> Herhangi bir yari entegre 1.1/8" furc takimi kullanabilir miyim? <<
Evet yari entegre yani semi Integral furj takimi kullanabilirsiniz.

>> Montaj icin hangi ekipmanlara ihtiyacim var? Bir de bilyeli ve rulmanli furc takimlari arasindaki farklar nelerdir? <<
Furj takimini sökmek ve yenisini takmak icin özel anahtarlar var ama ir defa icin almanizi tavsiye etmem cünkü almaya kalksaniz bisikletinizden pahaliya cikar.
Benim size tavsiyem furj takiminin yataklarini bir bisikletciye kadrodan cikartirin ve yeniler tekrar presletin yani caktirin, furju da saftborusunu kendinize göre kisalttiktan sonra masayi takarken takin.

>> Furc takimi olarak da ritchey wcs press fit alsam oluyor sanirim dogru mudur?<<
Furj takimini yari entegre aldiktan sonra ister FSA, ister Ritchey, istersen Chris King olsun markasi hic fark etmiyor. Yalniz sunu bilmenizde fayda var, furj takiminda Press Fit diye bir sey yok.

>> Kadrom yari entegre 1.1/8". <<

Bunu yukarida söylemistiniz zaten.

>> Spacer olarak da fsa polycarbonate 4x5mm almayi dusunuyorum. <<
1 FSA Polycarbonatin parasiyla rahat 3 tane aluminyum standart spacer alirsiniz. Aralarinda hic bir fark vs yok.

>> Yeterli gelir herhalde 2cm. Yeterli gelmezse 2x10 ve 1x5 veya daha fazlasini da temin etmem mumkun. <<
Spacer olayini yukarida yazmistim. Yeterli gelip gelmiyecegini biz bilemeyiz, nedenini yukarida okuyun lutfen.

>> Alacagim furc takiminda eksik var mi veya spacer cikiyor mu bilmiyorum. Bisikletcim uygundur dedi buraya da sormak istedim. <<
Yeni furftakimi aliyorsaniz eksik olmasi imkansiz ve hic bir Furj takimindan spacer cikmaz.

>> Almam gereken sele kelepcesi ve sele borusunun olculerini bilmiyorum yardimci olursaniz sevinirim. <<
Seleborunun ölcüsü eski seleborusunda yazar yazmiyorsa bisikletciniz ölcebilir. Kelepce ayni sekilde ölcülmesi gerekiyor. Yaklasik 10 tane ayri ayri ölcüler var, burada ayni bisikleti kullanan ve ölcüleri ezbere bilen varsa yardimci olur aksi taktirde bir sey söyleyemeyiz. Bu ölcüleri birde google üzeri bisikleti modelini ve markasini yazarak arastira bilirsiniz.

>> V-fren kullaniyorum. Eger uygun degilse hidrolige de donebilirim. <<
Hidrolik fren sistemi masaniza uygun ama malesef kadronuza uygun degil, cünkü kadro da HD takma yeri yok. Arti hidrolige gecmek icin jant setini yada göbekleri de degistirmeniz gerekyior.

Son kararimi verdim ve swing shock masayi aldim. Neco furc takimi ve fsa spacerlar ile beraber. Ancak henuz yol gidonunu ve shifteri almadim. Biraz paraya ihtiyacim vardi o yuzden simdilik amoeba vitra gidon bogazi, fsa 2x5mm spacer( 20tlye geldigi icin aldim yetersiz gelirse kalan kismi kesmeyi planliyorum.), bir de neco furc takimi aldim. Gelismeleri paylasacagim. Ileriki donemlerde ritchey furc, gidon, gidon bogazi almayi planliyorum. Su an xlc 25.4 kelebek gidon ve brooks carbium rubber gidon bandi kullaniyorum. Gidon bandina cok para verdim umarim tekrar sarilabiliyordur. Sarilmiyorsa biraz daha para koyup brooks deri gidon bandi almak isterim dogrusu.

Merhaba! aşağıda ilanını koyduğum kadro Sram wireless bir grupsetle satılmış ve sahibi o seti üzerinden almış. Şu anda kadro halinde satılık. Arayıp telefonla bilgi aldığımda Di2 grupset takabilmek için uygun bir furç seti bulup değiştirmeniz gerekir dedi. Bu konuda yardımcı olabilecek biri var mıdır? Hangi furç takımı uygun olabilir, kolay bulunan birşey midir ?

(link)

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Merhaba! aşağıda ilanını koyduğum kadro Sram wireless bir grupsetle satılmış ve sahibi o seti üzerinden almış. Şu anda kadro halinde satılık. Arayıp telefonla bilgi aldığımda Di2 grupset takabilmek için uygun bir furç seti bulup değiştirmeniz gerekir dedi. Bu konuda yardımcı olabilecek biri var mıdır? Hangi furç takımı uygun olabilir, kolay bulunan birşey midir ?

(link)
1630997833017.png
(link)

Çetin hocam bu sadece spacer ve batarya bağlantı aparatı galiba

(link)
Ben soruyu mu yanlis anladim bilemiyorum.... Simdi bu kadroda Sram takiliyken olan furj seti üzerindemi degilmiy? Yani kadro da suan bir furj seti varmi, varsa bunu DI2 uyumlu bir furj ile destirmelisinmi dedi ben burayi anlamadim. Eger öyle dedigse furj takimini Sram veya DI2 setle ne alakasi varmis onuda anlamadim?
Sram Wirelessin yada DI2 nin özel uyumlu furjsetlerimi oluyormus? Furj setinin grup set ile alakasi yada baglantisi neymis cok merak ettim.

Ben soruyu mu yanlis anladim bilemiyorum.... Simdi bu kadroda Sram takiliyken olan furj seti üzerindemi degilmiy? Yani kadro da suan bir furj seti varmi, varsa bunu DI2 uyumlu bir furj ile destirmelisinmi dedi ben burayi anlamadim. Eger öyle dedigse furj takimini Sram veya DI2 setle ne alakasi varmis onuda anlamadim?
Sram Wirelessin yada DI2 nin özel uyumlu furjsetlerimi oluyormus? Furj setinin grup set ile alakasi yada baglantisi neymis cok merak ettim.
Kusuruma bakmayın ben de çok hakim olmadığım için yanlış anlatmış olabilirim. Kadro sahibi bu bisikleti Sram axs wireless grupsetle birlikte almış. sonra o seti söküp başka bir bisiklette kullanmış. Telefonda bana dediğine göre furç setinde Di2 kablolarının geçeceği boşluk olmadığı için almak istersem uygun furç seti bulup değiştirmem gerekiyormuş. Ben de çok bilmediğim için sormak istedim.

(link)
Di2 bisikletim var ve grup setinin furç takımı ile uzaktan yakından alakası yok. Yeni birşey çıktı ise ondanda benim haberim yok 😂

Di2 bisikletim var ve grup setinin furç takımı ile uzaktan yakından alakası yok. Yeni birşey çıktı ise ondanda benim haberim yok 😂
Kadro üzerinde vites kablolarının gideceği yer yok anladığım kadarıyla sadece fren kabloları için yer var. Bu nedenle vites kablolarının içeriden gitmresi gerekiyor olabilir mi?

Böyle bir ihtimal olabilir mi?

Benim kablolar kadronun yanından giriyor, kadro yeni nesil değil 2017 model. Bahsettiğin kadronun sol tarafta delik var di2 kablosu bende ordan gidiyor kadro içine. Yeni bir furç takımına ihtiyacın olduğunu sanmıyorum şayet tek parça gidon kullanıp kabloları saklamak istemiyorsan.

Screenshot_20210908-083216_Chrome.jpgScreenshot_20210908-083648_Gallery.jpg

Screenshot_20210908-083216_Chrome.jpg

Selamlar
focus izalco max 9 serisi için headset almam gerekiyor.İnternet de bulamadım belki doğru kelimeler ile aramıyorum. Özellikle çizdiğim parçaya ihtiyacım var. Standart bir şey midir ? Nereden bulabilirim bilen var mıdır ?
BF391F2D-470A-4823-A606-BF5F16762216.jpeg

Geri