Konu acmayi bulamadim dolayisiyla buraya yaziyorum, affola.
Iyi gunler, Carraro Elite 804 bisikletime suntour swing shock masa, ritchey wcs evo curve gidon, ritchey wcs c260 gidon bogazi takmak istiyorum. Bunun icin ne kadar spacer ve nasil bir furc takimina ihtiyacim var? 1x5mm, 1x10mm, 1x15mm spacer ve herhangi bir yari entegre 1.1/8" furc takimi kullanabilir miyim? Montaj icin hangi ekipmanlara ihtiyacim var? Bir de bilyeli ve rulmanli furc takimlari arasindaki farklar nelerdir?
Furc takimi olarak da ritchey wcs press fit alsam oluyor sanirim dogru mudur? Kadrom yari entegre 1.1/8". Spacer olarak da fsa polycarbonate 4x5mm almayi dusunuyorum. Yeterli gelir herhalde 2cm. Yeterli gelmezse 2x10 ve 1x5 veya daha fazlasini da temin etmem mumkun. Alacagim furc takiminda eksik var mi veya spacer cikiyor mu bilmiyorum. Bisikletcim uygundur dedi buraya da sormak istedim.
Dusuk seviye sayilabilecek bir bisiklete bu kadar masraf yapmamin sebebi ise benim bu bisikleti mecburen kullaniyor olmam( hediye geldi ben de 0'dan toplamaktansa bu sekilde upgrade yaparak gitmek daha iyi olur diye dusundum).
Bir de on takimi komple degistirdikten sonra sele ve sele borusu yaninda da sele kelepcesi almak istiyorum. Sele olarak selle italia Nekkar Plus Flow s2 ve zeronine cp02 sele borusu dusundum ancak almam gereken sele kelepcesi ve sele borusunun olculerini bilmiyorum yardimci olursaniz sevinirim.
Son olarak microshift rb vites kolu alacagim. 3x8. Benim setim de 3x8 ancak altus arka aktarici ve tourney on aktarici. Uygun mu bisikletime? V-fren kullaniyorum. Eger uygun degilse hidrolige de donebilirim. Ayrica gidonumla da uyumlu mu ve ikinci el alacagim hasarli olup olmadigini nasil anlayabilirim. Sonun sonu olarak da elciginde ufak bir yirtik var hangi modelin elcigini alsam Microshift rbye uydurabilirim?
>> Bunun icin ne kadar spacer ve nasil bir furc takimina ihtiyacim var? 1x5mm, 1x10mm, 1x15mm spacer <<
Spacer icin kimse bir sey diyemez, bu tamamen masa saftborusu uzunluguna ve kendi komforunuza bagli bir sey. Kimse saftborusunun nekadar uzun oldugunu yada siz nekadar keseceksiniz bilemez.
>> Herhangi bir yari entegre 1.1/8" furc takimi kullanabilir miyim? <<
Evet yari entegre yani semi Integral furj takimi kullanabilirsiniz.
>> Montaj icin hangi ekipmanlara ihtiyacim var? Bir de bilyeli ve rulmanli furc takimlari arasindaki farklar nelerdir? <<
Furj takimini sökmek ve yenisini takmak icin özel anahtarlar var ama ir defa icin almanizi tavsiye etmem cünkü almaya kalksaniz bisikletinizden pahaliya cikar.
Benim size tavsiyem furj takiminin yataklarini bir bisikletciye kadrodan cikartirin ve yeniler tekrar presletin yani caktirin, furju da saftborusunu kendinize göre kisalttiktan sonra masayi takarken takin.
>> Furc takimi olarak da ritchey wcs press fit alsam oluyor sanirim dogru mudur?<<
Furj takimini yari entegre aldiktan sonra ister FSA, ister Ritchey, istersen Chris King olsun markasi hic fark etmiyor. Yalniz sunu bilmenizde fayda var, furj takiminda Press Fit diye bir sey yok.
>> Kadrom yari entegre 1.1/8". <<
Bunu yukarida söylemistiniz zaten.
>> Spacer olarak da fsa polycarbonate 4x5mm almayi dusunuyorum. <<
1 FSA Polycarbonatin parasiyla rahat 3 tane aluminyum standart spacer alirsiniz. Aralarinda hic bir fark vs yok.
>> Yeterli gelir herhalde 2cm. Yeterli gelmezse 2x10 ve 1x5 veya daha fazlasini da temin etmem mumkun. <<
Spacer olayini yukarida yazmistim. Yeterli gelip gelmiyecegini biz bilemeyiz, nedenini yukarida okuyun lutfen.
>> Alacagim furc takiminda eksik var mi veya spacer cikiyor mu bilmiyorum. Bisikletcim uygundur dedi buraya da sormak istedim. <<
Yeni furftakimi aliyorsaniz eksik olmasi imkansiz ve hic bir Furj takimindan spacer cikmaz.
>> Almam gereken sele kelepcesi ve sele borusunun olculerini bilmiyorum yardimci olursaniz sevinirim. <<
Seleborunun ölcüsü eski seleborusunda yazar yazmiyorsa bisikletciniz ölcebilir. Kelepce ayni sekilde ölcülmesi gerekiyor. Yaklasik 10 tane ayri ayri ölcüler var, burada ayni bisikleti kullanan ve ölcüleri ezbere bilen varsa yardimci olur aksi taktirde bir sey söyleyemeyiz. Bu ölcüleri birde google üzeri bisikleti modelini ve markasini yazarak arastira bilirsiniz.
>> V-fren kullaniyorum. Eger uygun degilse hidrolige de donebilirim. <<
Hidrolik fren sistemi masaniza uygun ama malesef kadronuza uygun degil, cünkü kadro da HD takma yeri yok. Arti hidrolige gecmek icin jant setini yada göbekleri de degistirmeniz gerekyior.