Scudo Sports

Fullface kask hakkında genel konu

wolverinewashere

Daimi Üye
Tepki
138
fullface kask almak istiyorum
nereden bulabilirim? (özellikler istanbul ve çevresinde)
büyük ihtimalle L beden

Scudo
Beyler ben biraz deli sürüşler yapıyorum açık sölemek gerekirse altımdaki aletin ne olduğuna bakmadan heryere giriyorum beni tam koruyacak bi kaska ihtiyacım var...

Forumda fullface kask takanlar vardır herhalde bana yardımcı olacaklardır diye düşünüyorum...

Hem bi fullface kask hemde kum hava toz kaçırmayacak bi gözlük lazım bana...Normal gözlük takamıyorum çünkü sağından solundan altından hava giriyor toz kaçıyor gözlerim çok yaşarıyor o yüzden gözlerimi tamamen kapatacak bi gözlük önerisi hani şu kar sporları yapanların taktığı varya ondalardan :):)

Hem hesaplı hemde kaliteli öneri ve görüşler istiyorum teşekkürler

Merhaba bu iki ürünü yerinde incelemiştim ve oldukça hoşuma gitmişlerdi. Gözlüğün fiyatının niçin yazmadığını bilemiyorum. Stokta kalmamış olabilir, telefonla sormak en garantisi.

Scott Gözlük varya ona hayran kaldım valla :):) şimdi benim peşin para verip alıcağım biyer lazım istanbulda ..... yinede saol Dostum tavsiyen için

@oguz657

Bike and outdoor ve yesil bisiklete sorabilirsin...

hayırlısıyla kask gözlük ve tekerleri halledersem oh benim keyfime diyecek yok valla... saolun beyler

kardes slm full face istersen tavsiyem giro remedy yada sixsix one derim sana forum da birkac kişi alım satım yapıyo ama bir araştır ben 2008 remedy kullanıyorum almak istersen yardımcı olabilirim dışardan geliyo ve fiyatı 180 ytl sanırım

Herkese merhaba ben Ağustosta büyük adada yaklaşık 30km hızla giderken önümdeki rögar kapağının çıktısını göremeyip kötü bir kaza geçirdim. Çenem kırıldı ve ikiye ayrıldı. Burnum kırıldı ve kemik çıktı burnumdan. Ön 3 dişim gitti. Bir sürü ameliyat oldum. Bir daha yokuş inebileceğimi sanmıyorum.

Ancak bisikleti bırakmak istemiyorum. Fullface kask alacağım. Giro ve diğerleri çok pahalı. Ancak Bieffe Marka ve Kaçkar Bisiklette olan bir kask buldum. Fiyatı da gayet iyi geldi. Güvenliği de iyidir diye düşünüyorum. Bana öneride bulunursanız sevinirim.

Çok geçmiş olsun. Okurken tüylerim diken diken oldu resmen. Benzer bir kaza sonucu geçenlerde ben de çenemi çarpmış ama ufak tefek yırtıklarla ucuz kurtarmıştım. Ağırlıkları 350-400gr civarında olan full face kasklar var, çene koruma kısımları çıkabiliyor bazı modellerin. Bulabilirsen böyle bişey alman daha yerinde olabilir.Daha ağır modeller kullanım açısından sorun yaratabilir. Burada istediğin modeli bulamazsan yurtdışından sipariş verebilirsin. Ortalama + 20 usd yol parası ile kapına kadar sorunsuz gelir.

• Beğen
Tepkiler: sanitarium
İşte gerçek sevda budur. Başınızdan geçen olayı büyük şaşkınlıkla okudum fakat bisiklete olan sevginiz hiç eksilmemiş anlaşılan bir hayat biçimi bu sizde de.. :eek:
Size bunu önerebilirim. (link)
Kullanıyorum ve faydasını görüyorum(FreerideTr den Erkal arkadaşımız sagolsun:eek:)

Ağustos ayında Belgrad'da ben de buna benzer bir kaza yaşadım ve yüzümün üzerine düştüm, bir dirseğime, yüzümün bir sürü yerine dikiş atıldı.Buna rağmen bisiklete olan hevesim hiç azalmadı.
Bu kaza yüzden yüz korumalı kaskları araştırdım fakat bana çok rahatsız geldiler.Met markasının parachute diye bir modeli var kullanılabilir görünüyor bakmanı tavsiye ederim en azında çene koruması var ve çıkabiliyor.

@raven1442

İnsan korkuyor artık ne kadar ağır olursa olsun düşünmüyorum ağırlığını hafifliğini şuan bile yokuştan inmeye yürürken korkuyorum :/

@Negro

Met in parachute için bakıyordum ancak o kaskta boşluklardan yaralanan bir sürü kişi görünce fikrim değişti :)

@Zeki.Alper

Almayı düşündüğüm bunun aynısı ama sitesinde yok kaçkarın ben bizzat gidip gördüm markası da iyi Bieffe Siyah çok da hafif fiyatı da uygun hoşuma gitti

Öncelikle gecmis olsun. Büyük bir kaza gecirmissin gercekten. Ancak bunun seni bisikletten sogutmamis olmasi harika.

Benim de sana tavsiyem Met Parachute gibi bir kask alman. Tamam, senin icin agirligi önemli olmayabilir fakat, sicakta yokus cikarken ve benzeri durumlarda basinin tamamini kapatan bir kask hem cok rahatsiz edici olur, hem de asiri sicaktan dolayi tehlikeli olabilir.

Bir de tavsiye, takla calis bol bol. Simdi diyeceksin bu ne demek, iyi takla atmayi bilmek, yumusak düsmek icin cok önemlidir. Kendini büyük oranda koruyabilirsin. Bak futbolculara, (gerci bizimkiler bazen tiyatral taklalar da atiyorlar ama) yapilan faullerde kendilerini korumak icin taklaya basvuruyorlar.

@HaliliOzturk

Teşekkürler. Bu dediğinizi zayıflayınca yapacağım şuan 120 kilodayım. 105 kilodaydım. Kaza olmadan önce hatta daha da zayıflıyordum. Kazadan sonra çok kilo aldım. Şimdi eski kondisyonuma ve kiloma dönüp uzun yol yapmak istiyorum. Kask için haklısınız ki bırakın yokuşu düz yolda aşırı terliyorum. Ancak Parachuteden korkuyorum. Beni korusun gerisi sorun değil diyorum :)

Parachute sizin kullaniminizda oldukca yeterli bana kalirsa. Ama gidip de o kaskla freeride yapanlar icin sakincali bir ürün ;)

Bence sizin (bundan sonra temkinli kullanıcağınız kesin) fullface almanıza gerek yok.Kendinizi söylediğiniz gibi biraz forma soktuktan sonra olası durumlarda bisikletten atmayı ögrenmeniz gerekiyor.Başınıza gelen olay fazla extrem olmuş ve bana kalırsa düşmeyi haliyle bilmediğinizden o kadar kötü sonuclara varmış.Örnek vermek gerekirse bundan 2 sene evvel bende fullfaceim olmadan yaklaşık 10 basamaklı merdivenden aşağı ''çakıldım'' çenem parçalandı ancak genede kendimi bi şekilde takla atarak kurtardım.
Fullface alırsanız ve bizim tarzımızda kullanmazsanız bu sefer gerçekten bisikletten soğursunuz.Parachute harici standart bir fullface kask yaklaşık 600-700 grlardan(sizin konu başında bahsettiğiniz tarzda modeller) başlıyor.Yokuş çıkarken bir süre sonra boyun ağrısı sıcak ve havasızlıktan baş dönmesine kadar yol alabiliyor.
Buarada hatırlatmak isterim standart fr-downhill tarzı fullface kasklarda 900-1000+gr ları geçmekte..

Geri