Scudo Sports

Fuji nevada 1.5 yükseltme

Ruhpastası

Forum Demirbaşı
Tepki
328
İsim
Şafak Çalışkan
Başlangıç
2012—13
Bisiklet
Dahon
Bisiklet türü
Katlanır
Selam arkadaşlar
Bir süredir, 2 sene önce aldığım Fuji 1.5'i yükseltme işlemlerini halletmeye çalışıyorum. Alacağım sadece fren seti kaldı*

Neleri yükselttim?

Dış lastik: EOS > Schwalbe smart sam plus
Maşa: Suntour > Manitou m30 havalı 100 mm
Elcik: Sıradan bir plastik elcik > Pro marka kaymaz elcik
Sele: Oval > Selle italia net
Sele borusu: Oval > Race face
Gidon: Oval 710 mm > Race face 710 mm
Gidon boğazı: Oval > Crank brothers
Vites grup set: Altus ve Alivio 3x9 > XT 3x11
Ön arka göbek: Shimano (model hatırlamıyorum) > Choosen göbekler

*Frenler için bir kaç ay bekleyeceğim. Tektro HD'den Elixir 7'ye geçiş yapacağım.

Sizce yükseltme nasıl olmuş? + - yorumlarsanız sevinirim.

Scudo
@Ruhpastası şimdiye kadar çok güzel yapmışsınız. Elixir 7' nin sizi üzmeyeceğini bisikletiyle birlikte 115-120kg olan biri olarak rahatça söyleyebilirim. Tek sıkıntısı orjinal balataları pahalı.

Kronik olarak hava yapma sorunu var diyorlar, onu da bleed kit alarak çözebilirsiniz. Frenin gücünü şöyle anlatayım: frenlerim oldukça yumuşak, arka balatam sıfır ama hala yarım saatlik inişlerde yeterli gücü sağlıyor :)

• Beğen
Tepkiler: Ruhpastası
@Mustafa Zeybek fren setini çok iyi araştırıp almak istiyorum. Beni en az 2 sene götürecek bir babayiğit fren seti gerekli. Elixir e gözüm kayıyor fakat xt de olabilir. Xt veya elixir kullanan arkadaşlardan yorum bekliyorum

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
@Ruhpastası frenin ömrü biraz da sizden önceki sahibine bağlı. Ben henüz 4 aydır kullanıyorum. Avid' in neredeyse bütün parçaları aslı bisiklette bulunabiliyor, bu bir avantaj. Dezavantajı ise yedek parça almaktansa yeni fren almanın daha mantıklı olması :acpsnr:

bleed shimano' da daha kolay olsa da sürekli yapılan bir işlem olmadığı için belirleyici bir etken değil fakat Shimano' nun bleed kitinin avid' den yarı yarıya ucuz olması - en azından benim için- büyük bir etken.

• Beğen
Donanım iyide kadro çok amatör kalmış bu donanımın yanında. fuji nin bildiğim kadarıyla başlangıç modellerinden oluyo nevada. donanıma yazık etmeden kadro değişikliği öneriyorum :))

gayet güzel olmuş, güle güle kullanın. 3x yerine 1x kullanabilirsiniz. geniş ruble aralığı hem kolay kullanım, hem ağırlık olarak avantaj sağlar..

• Beğen
@T.T kadro düşünüyorum fakat bir süre bu şekilde kalması lazım (para bitti :D )

Geri