Scudo Sports

Freskteki İsim, Mağaradaki Don, Burak ve Tuğçe'nin Aşkı

Psikolojide bu gibi davranışları gösterenler için "Değersizlik duygusu var." denir. Kendini değersiz gördüğü için ön plana çıkmaya çalışır. Bunu da "farkedilmeye çalışarak" yapar. Giyim, konuşma tarzı, davranışlar gibi şeylerle bunu belli eder. Yaptıklarının farkındadır.

Scudo
Allah belalarını versin.Tarihi eserlere geri dönülemeyecek zararlar verenlere geri dönülmesi imkansız cezalar verilmeli diyeceğim de işte 10.dünya ülkesi olduğumuzu hatırlıyorum bir an.Camiye yapsan taşlayarak öldürürler ama ...

Az gelişmişliğin nişanesidir. Ayasofya'ya giderseniz İskandinavya'dan gelen Vikinglerin mermere isimlerini kazıdıklarını görürsünüz bundan yüzyıllarca önce. Ama o zaman doğal olan artık değil, çünkü insan gelişti, bilim, teknoloji, felsefe, kültür ilerledi. Günümüzde insanlar hayata izlerini sanat esiri, buluş, insanlık yararına yapılan büyük davranışlar ve yetiştirdikleri iyi bireylerle bırakıyorken biz hala konar göçerliğimizi devam ettiriyor ve modern çağın ruhunu kavrayamıyor, böyle davranıyoruz. Çünkü yaşam kültürü ve eğitim olarak gerideyiz. Açıkçası bizden sonraki nesillerin daha bilinçi olacağına inanmıyorum ve yaşadığım topraklar için üzülüyorum...

Çok takmayın bunları arkadaşlar. Bizim milletin okuyası yok ama yazası var. Hacca gittiğinde hira dağındaki mağaranın tavanına akhisar yazıyor bunlar makara yaparken. Bunlar önemli değil.

O freske adını kazıyanlar, oraya don bırakanlar, o bölgeye çöp atanlar sadece cahil insanlardır ve bana göre masumdurlar. Devlet halkını eğitemediği için ve bu eserlere sahip çıkamadığı için en büyük suçludur. Kareler çok üzücü, ülkenin hali trajikomik.

buna cahillik demek cahillere hakaret olur bunun adı düpedüz kötülük

Konuya yazılıp yazılmadığına dikkat etmedim ama Trabzon'da yer alan Sümela Manastırı'da aynı durumda. Manastırın bir çok yerinde saçma sapan yazılar mevcut. Üzücü bir durum ve ne hikmetse kimse de görüp müdahale etmiyor.

Geri