Fren sorunu

BugraKargi

Üye
Kayıt
4 Temmuz 2015
Mesaj
72
Tepki
32
Yaş
25
Şehir
Trabzon
İsim
Buğra Kağan Kargı
Bisiklet
b'Twin
Bu sorunla ne kadar uğraştığımı anlatsam inanmazsınız. Güzel bir temizlikten sonra iyi bir iniş yaparak rotor ve balatalarınızı iyice kızdırın. Sonra bakın nasıl kitliyor :)
 
Scudo

AliÇimen

Daimi Üye
Kayıt
9 Nisan 2015
Mesaj
327
Tepki
256
Şehir
Bulancak/Giresun
İsim
Ali Çimen
Bisiklet
Salcano
@BugraKargi Kesinlikle işe yarıyor.Arkadaşımın bisikletinin ön rotora yağ bulaştı. Bulaşık deterjanlı suyla dıştan bir yıkadım balataları sökmeden randıman vermedi. Sonra çıktım yola 300 mt lik bir yokuştan sadece ön frenle iki defa indim. Bir de 100 metrelik yokuştan da 1 defa indim. Bayağı iyileşti en son da 25-30 km hızlarda bisikleti sadece ön frenle 5 defa durdurdum.
Sonuç eski fren geri gelmişti.:)
 

glanburak

Üye
Kayıt
9 Mayıs 2017
Mesaj
1
Tepki
0
Yaş
25
Şehir
samsun
resimde gördüğünüz yerden fren ayağı kırıldı gidip yenisini aldım fakat eskisi gibi verimli değil nerdeyse durmuyor sizce sorun ne olabilir ?
 

Dosyalar

Seyda Ünlü

5 Vakit Bisiklet ve Kamp
Kayıt
29 Ocak 2016
Mesaj
506
Tepki
1.125
Yaş
37
Şehir
İstanbul/Beylikdüzü
İsim
Seyda Ünlü
Başlangıç
2018—19
Bisiklet
Salcano
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Arkadaşlar arka bagaj demiri montaji ile ugrasirken bi baktim arka lastik cok zor donuyor. Fren pabucunun karsisindaki pabuc lastige deyiyo sıkıntı onda mı acaba nası cozulur? Freni sıktıgımda lastige degen kisimda skinti yok bosluk var lastikle arasinda ama karsidaki direk lastige deyiyo?187375187374
 

kadir karakaya

Forum Demirbaşı
Kayıt
10 Mart 2015
Mesaj
561
Tepki
492
Şehir
Aydin
İsim
kadir
Bisiklet
Bianchi
@serchester
Sağdaki soldaki vida ayarıyla oynadın mı? Onlar sağa sola devrilmesini sağlıyor. Tam net olarak bir şey diyecek bilgiye sahip değilim lakin kardeşimin bisikletinde bu sorun birkaç kez başıma geldi. Birisinde o içerideki yayı değiştirmek zorunda kaldım. Diğerlerinde vidadan hallettim. En çok zorlayanda ise, o yayın girdiği üç delik var, onlarla oynayarak düzelttim ama o durumda iki pabuç başlangıçta eşit mesafede durmasına karşın frenleme anından deliklerden yayı daha sıkı tutan pabuç diğer pabuca göre daha geç teker jantına değiyordu ve bu da fren etkisini ve dengesini değiştirip sinir bozucu bir hal aldırıyordu ama maalesef geçici çözümün de tek yolu buydu. Ben bu kadarını yapabildim. Bir dene dediklerimi istersen.

@glanburak
Aldığınız fren ayağı eskisinin aynı marka ve modeli miydi? Belki başka markadır, şekli farklıdır, Daha uzun veya kısadır, frenleme etkisini değiştirebilecek fiziksel farklılığa sahiptir belki.
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
@serchester
Fren tertibatını bilmiyorsanız vidalarla oynamayın, bir bisikletçiye götürün 5 lira olmadı 10 liraya yapar, çok basit bir ayar. Ama bilmeden kurcalarsanız tehlikeli bir durum olabilir. Bisikletçi ayarlarken bakın, öğrenmiş de olursunuz.

Çok sık rastlanan bir sorun. Ve halletmesi de çok basit. Aslında internetten bir iki video ile de öğrenilebilecek bir şey. Koyduğunuz resimlerden ilkinde dibinde mavi threadlock olan bir vida var. Bunun ayarı bir tornavida ile (alyan değil) o vidadan yapılıyor. vida kolun arka tarafındaki tel bir yayın sertliğini ayarlıyor, yay da freni bıraktığınızda pabucun janttan ayrılmasını sağlıyor. İki taraf janta eşit mesafede olacak şekilde ayarlıyorsunuz. Ama bazen yay bozulmuş olabiliyor. İlkinde bisikletçiye götürün, sonra zaten kendiniz yapabilirsiniz.
 

Seyda Ünlü

5 Vakit Bisiklet ve Kamp
Kayıt
29 Ocak 2016
Mesaj
506
Tepki
1.125
Yaş
37
Şehir
İstanbul/Beylikdüzü
İsim
Seyda Ünlü
Başlangıç
2018—19
Bisiklet
Salcano
Bisiklet türü
Şehir - Tur
@BF Okuru

Videodan izleyerek yapmaya calistim ama beceremedim. Daha dogrusu arka bagaj montajindan dolayi bi etkilenme olmustu fren tellerinin oralarda. 5tl ye halletti bisikletci. Eyvallah.