Scudo Sports

Fren Problemi Acil Yardım

ones

Aktif Üye
Tepki
137
İsim
Önder
Bisiklet
Cannondale
Merhaba arkadaşlar, jant setimi koozer xm490 üzerinde olan bir jant seti ile değiştirdim daha öceki jant setimin rotorları centerlock’du yeni setin ise vidalıydı mecbur ön 180 arka 160 iki adet sram rotor aldım 6 vidalı olanından benim sornum çok uzadı sorunum ise pedalladığım zaman önden rotordanmı göbekden mi bilmediğin bir çın çın sesi gelmesi ayrıca direksiyonu kırıp pedalladığım zaman ses daha fazla artıyor burda bayağı bisikletçi gezdim biri maşamın kaliper delik kısmını laşkalaştırdı sanayilerde gezdim öteki yağı basıp yolladı balata vb. Biri şimdi kaliperi deldi alttan hidrolik akıyor vs. Sorunlar herkes birşey dedi yaptımda yaptım daha önce bu sorunu yaşayan veya neden kaynaklandığını bilen var mı göbektenmidir rotordanmıdır şimdi bir arkadaş diyorki aldığın sram rotorlar büyük ön 180 esneme yapıyor bu rotorların kaliperleri soğutmalı olmalı yoksa bu sramlar ısındımı esner ses yapar diyor tekrar shimano xt rotor almak üzereyim yardım edin lütfen.

Scudo
Fren setinizin modeli nedir ? Daha önce de ön 180 arka 160 kullanıyordunuz değil mi?

• Beğen
Tepkiler: ones
fren setim shimano deore, daha önce shimano 180 ön 160 arka kullanıyordum

@ones rotor ile deore nin kaliper birebir uyumlu olmayabilir. O yüzden rotor belli durumlarda kaliperin bir noktasına sürtüp bu sesi çıkarıyor olabilir.
Mesela benim şuan kullandığım Magura frenler birebir uyumlu olmasına rağmen kaliperin saçma dizaynından dolayı, bisiklette esneme olduğu zaman, ki ayağa kalkıp zorladığımda veya sert virajlarda oluyor, rotor ucu kaliperin çıkışlarından bir noktaya sürtüyor ve bu çok metalik bir ses çıkarıyor, rotorun balataya sürtmesi gibi değil daha metalik.
Sizinkinde de buna benzer bir durum var diye düşünüyorum. İyi inceleme yapmak lazım, veya en sağlamı tekrar uyumlu shimano rotora dönmek lazım

• Beğen
Tam olarak sorunum senin bahsettiğin pozisyonlarda çıkan metalik sesler bunun sorunu rotordanmı kaynaklı olduğunu düşünüyorsun Dostum

@ones
Kaliperleri çıkarıp sür. Ses devam ediyorsa frenlerden değildir. : )

• Beğen
Tepkiler: ones ve ratm
@halil halil
İyi fikir @halil halil denerim dostum fakat bu durumda rotor veya göbekten olmadığını anlamam için rotoru ve göbeğide değiştirmem gerekiyor galiba

@ones E tabii, en büyük ihtimal o. @halil halil in dediği gibi kaliperi veya rotoru çıkarıp bir deneyebilirsin, tabii dikkatli ol, sadece arka fren yapacağından dolayı.

• Beğen
@ratm
Tamam dostum dikkat ederim teşekkürler denerim şu sorunu çözmem lazım çok can sıkıcı

Geri