Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

fren montajı

Cem Helimoğlu

Forum Bağımlısı
Tepki
126
hocam yenı masama elixir r model hıdrolık fren takmak ıstıryorum 185 mm rotor kullanıyorum resımdekı masaya montaj ıcın adaptor lazım degıl mı yardımcı olursanız sevınırım
(link)

(link)

Scudo
kesinlikle adaptör gerekli , erdoğanlar bisiklette buna uygun vardı sanırım

hocam hangı modelı uygunsa bana erdoğanlar bısıkletten lınk gonderebılır mısn zahmet olmasa

(link)

185 mm için ihtiyacınız olan ürün budur.

160 mm için her hangi bir adaptöre ihtiyacınız yoktur. fakat sizin istediğiniz gibi 160 mm üzeri adaptörler için uygun adaptöre ihtiyacınız vardır.

Resim yükleyemedim. Kızıma aşağıdaki linkte yer alan bisikletin pembesini almıştım geçen sene. Kızım büyüdükçe hızlı sürmeye başladı. Havalar ısınınca dışarıda da sürmek isteyecek muhtemelen. O yüzden fren takmak istiyorum. Evde boşta duran tiagra kumpas frenim var, ona kol ve kablo alıp takmak istedim fakat makul bir yerden vidalama için delik açtığımda fren bacakları olması gereken yere kavuşmuyor. Mümkün olduğunca düşük maliyetli bir freni nasıl takabilirim? Ölçü falan gerekiyorsa akşam alırım.

@Spartiat üstat özellikle senin bir fikrin varsa ve paylaşırsan çok memnun olurum.

(link)

bbbb.jpg

Resim yükleyemedim. Kızıma aşağıdaki linkte yer alan bisikletin pembesini almıştım geçen sene. Kızım büyüdükçe hızlı sürmeye başladı. Havalar ısınınca dışarıda da sürmek isteyecek muhtemelen. O yüzden fren takmak istiyorum. Evde boşta duran tiagra kumpas frenim var, ona kol ve kablo alıp takmak istedim fakat makul bir yerden vidalama için delik açtığımda fren bacakları olması gereken yere kavuşmuyor. Mümkün olduğunca düşük maliyetli bir freni nasıl takabilirim? Ölçü falan gerekiyorsa akşam alırım.

@Spartiat üstat özellikle senin bir fikrin varsa ve paylaşırsan çok memnun olurum.

(link)

314950 dosyayı görüntüle

Bunun gibi bir adaptörün doğru uzunlukta olanını bularak/yaptırarak fren tekerleğe yaklaştırılabilir: (link)

1708432659443.png

Maşalara birer çift pivot ((link), (link)) takılabilirse (delerek, kelepçeli bir adaptör uygulanarak) cantilever fren de uygulanabilir gibi duruyor. İşçiliği, pivotu, (link), (link), (link)((link)olarak da bulunabilir tabii) derken gerçek bir bisiklete geçmek daha makul olabilir.

163246597_o2.jpg

• Beğen
Tepkiler: makaram
Ön maşanın şaftına, teker eksenine kusursuz dik 2 delik açmak çok zor bir iş. Muhtemelen tutmaz, ve fren düzgün sıkmaz. Yapılsa bile frenin yetişmesi için teker ebadı büyüyecek, veya aracı parça (adaptör) kullanmak gerekecek. Ayrıca bu dolu lastiklerden feragat edip ince şişirme lastik takmak gerekir kumpas fren takabilmek için. Bu sebeple, bunun orjinalliğini bozmadan satıp 12" zincirli bir bisiklet al bence. Yan denge ayaklarıyla geliyolar zaten. İlk başlarda zincir ve aynakolu çıkartırsın, bu bisiklet gibi kullanır, geçiş sürecini yumuşatmak için.

@Spartiat İlk linkteki adaptör mantıklı duruyor. Akşam bakayım ölçüsü uyarsa denerim. Uyar gibi görünüyor.

@Can Çelik Teker kalınlığı kurtarıyor kaliperi.

Kızım 2 buçuk yaşında. Pedallı bir bisiklet için erken olduğunu düşünüyorum. Evin içinde hızlanıp duvara çarparak duruyor :D dışarıda sorun olabilir.

İlginiz için teşekkür ederim.

@Spartiat İlk linkteki adaptör mantıklı duruyor. Akşam bakayım ölçüsü uyarsa denerim. Uyar gibi görünüyor.

@Can Çelik Teker kalınlığı kurtarıyor kaliperi.

Kızım 2 buçuk yaşında. Pedallı bir bisiklet için erken olduğunu düşünüyorum. Evin içinde hızlanıp duvara çarparak duruyor :D dışarıda sorun olabilir.

İlginiz için teşekkür ederim.
Bu kadar ugrasmaktansa bu adaptörlerden alsan en iyi cözümü bulmus olursun bence.
6166LyjPNXL._AC_SL1000_.jpg513JLzCDKIL._AC_SL1000_.jpg

• Muhteşem
Tepkiler: makaram
Geri