Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

fren kartuşunda ön-arka farkı?

caner ünsal

Forum Bağımlısı
Tepki
472
Bisiklet
Scott
"baradine" fren kartuşlarında ön arka teker için fark var mı?
(jantın dönüş yönüne göre kartuşun üzerinde işaret var tabi bu na dikkat etmek lazım. Ben ön ya da arka janta takılan kartuşlar arasında yapısal fark var mı diye sormak istiyorum ?)

Scudo
ben yok diye biliyorum aldığınızda oku dönüş yönünde takarsanız sorunsuz kullanırsınız. Ayrıca baradine almakla çok iyi bir seçim yapmışsınız çamurda suda performansları süper 1.5 yıldır kullanıyorum ne bi erime nede başka bir sorunum oldu verdiğiniz paranın sonuna kadar hakkını alıyorsunuz:in:

• Beğen
Tepkiler: caner ünsal
Kesinlikle Mustafa hocamın dediklerine katılıyorum. Ön arka farkı yok yönlerini doğru yapman lazım.Pabuçların üzerinde sağ sol ibareleri belirtilmiş zaten. L > Left; yani ön yada arka farketmeksizin sol tarafa takman, R > Right; ise sağ tarafa takman.

• Beğen
Tepkiler: caner ünsal
Yoktur.Ve dediğin gibi sadece jantın dönme yönüne göre yani ileri olacak şekilde pabuçları yerleştirmen yeterli.

Birde , bunları yerleştirirken en çok dikkat etmen gereken konu , frenleri sıkarak ayarlaman.Pabuşların yüzeyini jantın yanaklarına sırf oalcak şekilde yapıştırıp ayarlaman daha güzel bir tutuş sağlar.Freni sıktığında ikisi birden janta otursun.buda ayrıca bir hatırlatma.. :)

Umarım anlatabildim.

@sadana

teşekkür ederim ancak şu bölümü anlayamadım

@jef

pabuçlarınızın arkasındaki allen vida yani papuçları tutan allen vidayı biraz gevşetin (yardım alırsanız işiniz daha kolaylaşır) freni sıkın ve elinizle papuçları jantı parlak yüzeyine paralel olacak şekilde hizallayın (fren hala sıkılı). papuçların yüzeyi tam olarak janta yapıştığında elinizle papucu destekleyip(fren kolu hala sıkılı) arkalarındaki allen vidayı sıkın. vidaları sıktıntan sonra yardımcınız freni bıraksın. tepeden ve bisikletin karşısından frenlerinize bakın ortalanmamış ise pivotların altında + uçlu vida olacak onları sıkarak yada gevşeterek ortalayın ve tekerleriniz dönüdürüp bir kalite kontrol yapın.fren iyi tutumuyorsa yada kaçırıyorsa fren telinizin gerginliğini ve uzunluğunu kontrol edin..:). fren tellerinizi yağlı tutmaya özen gösterin..:)

Biraz fazla açıkladık ama belki başkalarının işine yarar..:)

@jef

Çok özür dilerim.Kelime eksik olunca anlaşılmaz olmuş.

Jantın yüzeyine pabuçlar bastırılıp , alt taraftan bakıldığında sıfır boşluk olarak yapışmasına dikkat et.

Umarım iyi olur.Selamlar..

Geri