Scudo Sports

Freehub çatladı

Murat Cömez

En yeni üye - Kayıt: Az önce
Tepki
20.710
İsim
Murat Cömez
Bisiklet
Colnago
Selam arkadaslar,

Resimde görulen Freehub parcasi duz yolda giderken, durup dururken catkadi. Almanya yollari dümdüz olmasina ragmen nasil oldu anlamadim. Bu parcayi sanaayide kaynak yaptirsam acaba olur mu, birde buna ne tip kaynak daha iyi olur yaada tornacida yaptirilir mi?

191499

191500

Scudo
Gaz altı kaynak ile ilk gün ki gibi olur :hhhhhh:

• Hahaha
Tepkiler: Murat Cömez
Bence kaynağa boşa masraf etme derim, güçlü bir yapıştırıcı hatta daha da ucuz olsun dersen japon yapıştırıcısı ne güne duruyor.

10 euroluk parça için kaynakla vs uğraşmayın, yenisini almak daha kolay

Şu şekilde alıp taktırabilir ya da aletiniz varsa takabilirsiniz
(link)

@Eser Sevinç
Cok kolay ve 10 € ise hemen birtane link verirseniz alirimhatta 20€ da veririm ve üstüne satan kisiye 20€ bahsis ve sizede 20€ yardimci oldugunuz icin bahsis gönderirim.

@Eser Sevinç
Öyle sizin dediginiz gibi herhangi bir freehub alinip takilmiyor malesef.
Linkdeki önerdiginiz freehub
  1. Shimano uyumlu
  2. genis bilyalara sahip
  3. 8-9lu sistem
  4. arka tarafini nasil uyudracaksiniz. (Umarim kesmeyi düsünmüyorsunuz)
Yani demek istedigim ve hep söylerim lutfen burada bilmediginiz bir sey hakkinda bilgi vermeyin. Siz daha benim gösterdigim freehubun Campagnolo oldugunu anlayamamissinizki nasil öneride bulundunuz.

@muratcolakoglu
Yukarida yazdigim gibi ve sözüm söz ve sözüm sizede gecerli. yenisini al denmesi kadar bulunmasida kolaysa buyurun siz bana birtane bulun ben alayim. Parasi hic önemli degil, 100€ da olabilir fark etmez.

• Beğen
Tepkiler: Adı Bende Saklı
@Murat Cömez

Hocam 27.5 jant olsa yeni nesil alivyo jant gobekleri buna uyuyormuş diye duydum

Hocam tiğ kaynağı yapıyorlar çok ince oluyor pürüzde bırakmıyor isterseniz deneyim gerçi benden iyi bilirsiniz ama önereyim dedim

@Murat Cömez

İlk mesajınızda parçanın bulunmadığını yazsanız daha açık olurdu. Ama ölçülerini dkkatle alıp ararsanız bulursunuz. Bisiklet tamircilerinde çıkma parça illa vardır.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@muratcolakoglu
Tamamda güzel arkadasim, ben bu konuyu acmadan önce arastirmadigimi mi saniyorsunuz. Ben sandiginiz kadar salakmi görünüyorum, yenisini yada cikmasini sanki arastirmadimmi ama yok iste, benzerleri cok var ama malesef uymuyor. Arti campagnolu uyumlu olmasi isi dahada zorlastiriyor.
Ben forumda pek bilgi almak icin falan konu acmam ama almanyada hersey yasal yapildigi icin bunu güvenlik konusundan dolayi ne kaynak yapiyorlar nede tornada yenisini yapmak istiyorlar. Arti almayada bisikletci dükkani aca bilmek icin tamirci meslegini yapip diploma alinmali ve dükkan acilinca kesinlikle cikma paracalari satamiyorlar, sikayet olursa lisansi elinden aliniyor ve ceza kesiliyor.
Ikinci el cikma parcalar satan yerler tabiki var ama bunlar dükkani acarken belirtiyor. Bu tür dükkan ise benim yakinimda yok arti pek yayginda degil zaten.

Bende türkiyede kaynak ve torna imkani daha yagin oldugu icin böyle bir konu actim ve konuda yenisini alayimmi gibi bir soru yok. Sadece kaynakmi yada tornada yapilirmi diye soru ve konuda bu sorular hakkinda, aksi tavsiyelere karsiyim cünkü konudaki sorularla alakasi yok.

Tek care göbegi komple degistirmek ama bende buna karsiym cünkü özelligi bozuluyor ve karbon göbek ise zaten retroda bulmak zor.

@Murat-k
Peki bu konuda bana yardimci olabilirmisiniz? Bu sorum kesinlikle saka degil, eger olacak bir sey ise 19. marta gelirken catlak olani getirecegim ve yaptiracagim.

• Beğen
@Murat Cömez

Araştırıp araştırmadığınızı nerden bilecez? Mesaj yazarken benim gibi salaklar için "dummy proof" mesaj yazsanız daha iyi olacak.

İtalyaya geçin oradaki bisikletçilerde dünya kadar çıkma parça var. İtalya'da çıkma parçalar yığınla.

İngiltere'de de internette çıkma satanlar var. Ama derin arama yapmak lazım.

Ya da en kötüsü 3D yazıcı ile birisine rica edin bassın. Metal de basılıyor artık.

"Az önce otomatik olarak birleştirildi" mesajı gerçekten gerekli mi? İnsan anlam veremiyor, kendi mesajıma uzun uzun ne oldu diye bakmak zorunda kaldım. Daha önce de bu uyarı olmadan birleştiriliyordu.

@muratcolakoglu
Iyi siz bulamadigin bir sey icin italyaya gidersiniz yada ingiltereden siparis verirsiniz. Internet üzeri buradada ummadiginiz kadar parca satisi var.
Benim konum cikmasini bulmak falan degil, benim ögernmek istedigim kayanak veya tornada yenisinin yapilmasi. Sizinle inanin bu konuyu tartismak istemiyorum, ben konu aciklamasina göre arastirdigimi yada cikma aradigimi belirtmem gerekmiyor.

Iyi günler dilerim size.

• Beğen
@Murat Cömez
Uzmanlık alanım değil ancak yapılabilecek bir parça olduğu aşikar.

Biraz fazla asabi cevap vermiyor musunuz? Arkadaşlar belki doğru belki yanlış size yardımcı olmaya çalışmışlar. Sonuçta burası paylaşım platformu ve çoğumuz da bisiklet uzmanı değiliz. Sizin kadar bilgili ya da tecrübeli olmayabilir herkes. Hatalı bilgi de olsa terslerseniz yarın çekinip kimse cevap yazmaz bir sorunuz olduğunda.

Geri