@muratcolakoglu
Tamamda güzel arkadasim, ben bu konuyu acmadan önce arastirmadigimi mi saniyorsunuz. Ben sandiginiz kadar salakmi görünüyorum, yenisini yada cikmasini sanki arastirmadimmi ama yok iste, benzerleri cok var ama malesef uymuyor. Arti campagnolu uyumlu olmasi isi dahada zorlastiriyor.
Ben forumda pek bilgi almak icin falan konu acmam ama almanyada hersey yasal yapildigi icin bunu güvenlik konusundan dolayi ne kaynak yapiyorlar nede tornada yenisini yapmak istiyorlar. Arti almayada bisikletci dükkani aca bilmek icin tamirci meslegini yapip diploma alinmali ve dükkan acilinca kesinlikle cikma paracalari satamiyorlar, sikayet olursa lisansi elinden aliniyor ve ceza kesiliyor.
Ikinci el cikma parcalar satan yerler tabiki var ama bunlar dükkani acarken belirtiyor. Bu tür dükkan ise benim yakinimda yok arti pek yayginda degil zaten.
Bende türkiyede kaynak ve torna imkani daha yagin oldugu icin böyle bir konu actim ve konuda yenisini alayimmi gibi bir soru yok. Sadece kaynakmi yada tornada yapilirmi diye soru ve konuda bu sorular hakkinda, aksi tavsiyelere karsiyim cünkü konudaki sorularla alakasi yok.
Tek care göbegi komple degistirmek ama bende buna karsiym cünkü özelligi bozuluyor ve karbon göbek ise zaten retroda bulmak zor.