Burdaki hiçkimsenin tüm maşaların tüm modellerini alıp hepsine aylarca bindigini sanmıyorum. O yüzden hangisinin dampingi iyidir, hangisi daha yumusak calısır, hangisi daha saglamdır gibi konularda net bir yorum yapamayız. FOX, RS, Manitou, Marzocchi, bunlar 4 büyükler olarak hepsinin amacı en iyi çalışan amortisörü, saglamlıktan ödün vermeden en hafif şekilde son kullanıcıya ulaştırmaktır. Benim ilgi alanım frdh tarzı oldugu için bu markaların bu türe yönelik modellerini inceliyorum. Incelemekten kastım bunu kullananlar ne diyor, ne düşünüyor vs.. Alıp binmedim sonucta. marzocchi 888 kullanan da süper diyor, fox 36 van kullanan da, RS totem kullanan da.. Ha, bazı spesifik durumlara göre amortisörler var. Örnegin DH yarışlarında en çok tercih edilen amortisör RS Boxxer. Hafif olması ve çok güzel çalışması öncelikli tercih meselesi. Yeni Totemden kullanıcılar çok memnun(muş). 66 yerine onu tercih eden pek çok adamın yorumunu okudum. vs vs.. Sonucta hepsi belli bir kalitenin üzerinde amortisörler. Ha önceden X markasının Y sini kullanmıssınızdır, sonra aynı segmentte baska bir markanın baska bir amortisörünü kullanmıssınızdır. 2. si daha güzel gelir, ona bişey demem tabi. Illaki fark olacaktır.
Ama sonuc olarak, bu 4 markanın amacı aynıdır. Dedigim gibi en iyiyi, saglamlıktan ödün vermeden en düşük agırlıkla kullanıcıya sunmak.
RST, Suntour falan bunlar ayrı hikaye.. Hoş suntour dengesiz bi firma. Ekonomik ürünler suunuyor ama ARGEye de baya kafa patlatıyorlar, özellikle şu gearboxları falan.. Ancak tabi paranız varsa, bu markaları es geçiniz derim.