Scudo Sports

Fox,Rock Shox,Marzocchi,Manitou,RST,SR Suntour

Raven_35

Forum Bağımlısı
Tepki
1.869
Merhaba arkadaşlar
Amortisör konusunda yok şunu alıyım yok bunu alıyım demenin manası yok.İncelediğim kadarıyla fabrikaların hedefleri:

Fox sağlamlığa,esnemezliğe çok önem veren kalitesiyle baya göz dolduran parasını gerçekten hakeden amortisörler arasında.(İşçilik ve kalite en üst noktada).Alınabilecek amortisör arasında en iyisi(Tasarımı müh. harikası)...

Rock Shox hafiflik ve tasarıma çok önem veren çalışmasıyla fiyat aralığında göz dolduran, boru kaplamasında biraz zayıf kalan ama hafif bisiklet tutkunlarının tek gözdesi...

Marzocchi çalışmaya,uzun ömürlülüğe önem veren ama Fox gibi uç noktalarda dolaşmayan ama çalışmasıyla çok çok üstün olan firmamız(keçeleri ve boru kaplaması en üst noktada)...

Manitou bir nevi Rock Shox'la Marzocchi ortası diyebiliriz.Hem hafif hem seri çalışmasıyla çok iyi olduğunu gösteriyor.Boru kaplamasıyla kalitesine belli ediyor, tasarımından dolayı yanal kuvvetlerde zayıf kalıyor(taç tasarımı)ama alınacak güzel amortisörlerden...

RST ekonomik yoldan akıllı tasarımlarıyla orta kesime hitap ediyor.Ama işçilikteki zaaflar maşayı alınmaz kılıyor.Keçeler,boru kaplaması,o-ring lerdeki kalite düşüklüğü maşanın prestijini düşürüyor...

SR Suntour ekonomik maşaların en gözdesi keçe,o-ring,boru kaplamasındaki kalite o fiyattaki maşalar için çok çok iyi sayılır.Alt modellerindeki cromoly borular çok esnediği,bir de fason plastik parçaları yüzünden biraz hayal kırıklığı yaratıyor ama fiyatının düşük olması biraz affettiriyor kendini...

İşte arkadaşlar firmaların genel olarak özellikleri böyledir.Sizin ekonomik gücünüze,isteğinize hangisi uyarsa onu seçin.Amortisörlerin zaten hepsi güzel sadece bakımları ve maşanın tasarımınını üzerindeki hareketleri yapmaya çalışmayın.Teşekkürler...

Scudo
Maguraları görmediğim için bir yorum yapamayacağım kusura bakma.Yanlış bilgi vermek istemiyorum forumda.

• Beğen
Tepkiler: kalkmazdüşmez
Rock Shox geleneksel bir marka ve bana göre en iyisi. Suntour da dediğin gibi fiyat olarak en iyi tercih.

• Beğen
@simplonmurat

vayyyy süper yorum olmuş Murat abi, hepimiz dumur olduk :D acık ve öz olmuş süper :D amma güldümyaa süper yorum :D

• Beğen
paylaşım için teşekkürler abi zoom u almamışın bile :D

Çoğunluğun tek geçeri Rock Shox .Fox'a da ilgi yoğun fakat kaliteyle birlikte fiyatta yükseliyor.Ben RST kullanıyorum.Gayet memnunum ama rock shox , fox gibi markalar kullanmadığım için onları bilemiyorum.Fakat açıklamalara göre en akıllıcası Manitou gibi görünüyor.Manitou kafama yattı şimdi:) :)

Aralarında bana en fazla güven veren fox...

bende rst var 2 senede çanaklar biraz esniyor ama yaylanması çok güzel hakikaten

@Abdullah Hakkı

zoom düz maşa değilmiydi :D şaka bi yana zoom maşayı hidrolik yağıyla yağladığınızda oda çok gzel yaylanıyor fakat maşanın açık kısmını fırçalamalısınız yoksa dışarıdaki yağ maşayı içeri çekiyor ve giderken amortisörü kendinize çekip açmanız gerekiyor:)neyseki yaza bitiyo bu çile rock shox psylo geliyo :D

Geri