Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

fox maşada boşluk sorunu!

Cüneyt Kılıç

Forum Demirbaşı
Tepki
233
Bisiklet
Specialized
merhaba arkadaşlar...
Fox rlc 100 maşam var ve fren sıktığım zaman titreşimli olarak fren yapıyor. elimle taç kısmına baktım bir şey yok gibi ancak kadronun alt taraftaki furc girişine dokunuyorum, fren sıkılı bir durumda bisikleti ileri geri ittiğimde orası oynuyor.
maşada boşluk olması sanırım keçelerin olduğu kısımdaki boşlukla ilgili. buradaki titreme kadro ile mi ilgili? ne yapılabilir doğru sorun tespiti ve çözümü için?

Scudo
dış bacakla iç bacagın birleştiği noktaya yani o kecelerin oldugu noktaya parmagınızı koyup ileri geri yaptıgınızda parmagınızda bir sıkışma gevseme hissediyorsanız sorun maşadadır ama sanmıyorum fox maşada bunun olacagını. sizin sorununuz buyuk ihtimalle bogazda. once gidon bogazının iki vidasını gevsetin. furc kapagındaki vidayı birazcık sıkın döndüğü kadar değil ama çok az sonra bogaz vidalarını yeniden sıkılayın sorun devam ediyorsa aynı işemi bi daha yapın bosluk kalkacaktır.

• Beğen
Tepkiler: Cüneyt Kılıç
sorun furçta, arkadaşın dediği gibi ilk önce boğazı gevşetin sonra üstteki vidayı biraz daha sıkın, gidonun dönmesini etkilemeyecek kadar sıktıktan sonra boğazıda ortalayıp vidalarını sıkın.

eğer sorun devam ederse furç takımını değiştirerek sorunu çözebilirsiniz.

Aynı sorun benimde başıma gelmişti, insana boşluk var hissi yaratıyor :). Arkadaşların dediği gibi sorun furçtan kaynaklanıyor büyük ihtimalle .

teşekkür ederim. yarın dediğiniz yolları deneyeceğim sonucu tekrar paylaşırım buraya.

Dediğiniz şekilde yaptım. gidon boğazını gevşetip aradaki boşluğu aldım iyice sıkarak ancak tıkırtı yine var. maşanın ortasındaki iki boruyu birbirine bağlayan bağlantı kısmından tutup ileri geri oynatınca bir tıkırtı hissediyorum. eğer maşada boşluk varsa servisinde yaptırsam bakımını sorun çözülür mü?

maşadan geleceğini sanmıyorum ama siz yine de bulundugunuz cevredeki pro bir bisikletçiye gidip baktırın sorun her nerede ise mutlaka çözülür

@Cüneyt Kılıç

bende de aynı sorun vardı. ders yogunlugundan bısıkletı kımseye gosteremedım. bi çözüme ulaşırsanız paylaşır mısınız

(sorun furşla falan degıl. maşayla alakalı...)
bendeki scott'un maşa üstünde kılıtleme- sertlık ayarı olan bi modeli

göbeklere ve rotor bağlantılarına bakmanı tavsiye ederim benimde başıma gelmişti daha önce

kardeş furc takımını yatakları komple kadronun içindeki maşanın üstündeki hepsini cıkar eger arkadaşlarında varsa iste dememek amacıyla tak bir dene oda olmasa jantı degiştir yok yine yaparsa sorun maşadadır mutlaka bunları bir dene istersen

• Beğen
Yaklaşık 1 yıl önce yenı aldığım bisikletimin üzerinde SLX fren seti mevcuttu rotorlar 160mm SLX centerlock olup rotorun bağlantı noktası 6 alu kollun uzandığı nokta arasında pimleri mevcut işte o pimler zamanla gevşeme yaptı ve ön freni sıkınca bahsettiğin titreşimli ve boşluk hissi veren bir olay ıle karşılaştım,SLX kötülemıyorum yanlış anlaşılmasın, üretim esnasında sanırım preste iyi sıkıştırılmamıştı daha sonra bayi ile görüşüp rotorları yenısı ıle değiştirdim.Eğer kullandığın rotorlor centerlock SLX vb. rotor ise rotorlarını gözden geçir ...

• Beğen
Tepkiler: Güncemden
bu maşalarda en kalite markalardan biri fox heralde değil mi?

Centrelock kapağının iyice sıkılmış olduğunu kontrol edin :) FOX - Rock Shox - DT Swiss bu işin babaları bu arada

@Barış Birlik

Fox,Marzochi,DT Swiss,Magura,Manitou,Rock Shox.Suntourbu markaların hepsi kendine has tasarımları ve dizayn edilişine göre çalışma farklılığı göstermektedir.Bahsi geçen markaların hepsi kalıteli olup kıyasmala yapılacak olursanız hepsini kullanmak gerekecektir.Herkezin kendine göre süspansiyon kullanımı(sertlik derecesi veya çalışma hızı ve kararı gibi) değişir. Bütün süspansiyon markalarını kullanmak gerekir en iyisi budur bakımı kolaydır demek çok zodur tabi Türkiye genellikle Fox ve Rock Shox markası gelmektedir.Diğer markaların türkiyede görmek sayılıdır.Bence kıyaslama yapılırsa performansı ve sağlamlığı en güvenılır olan Marzochi dir.

arkadaşlar daha önce açmış olduğum konu hakkında bilgi güncellemesi için tekrar yazıyorum. maşada boşluk olduğundan kesinlikle eminim artık her türlü yolu denedim olmadı. yarın maşayı bakıma götüreceğim. ancak daha önce sorduğum zaman, maşadaki boşluğun bakımsızlıktan kaynaklanıyor olabileceğini söylemişlerdi. alt borudaki toz birikintilerinin de buna yol açabileceğini söylediler. pazartesi günü götürüp çarşamba teslim alacağım yine buraya deneyimlerimi paylaşırım.
bunun dışında maşada bir sorun daha var; kaliperleri tutturmak için olan maşadaki iki vida deliğinden bir tanesi neredeyse yalama olmuş dolayısıyla kaliperi sabitleyemiyorum. sorum şu acaba bir numara daha büyük delik açılsa sorun çözülür mü? bir numara daha delik açmak demek vidayı kalınlaştırmak demektir. bu vidanın kaliper deliğinden geçememe gibi sorun olabilir mi ozaman kaliperi tutturmak için içinden vida geçen deliği de mi genişletmek gerekecek?

@Cüneyt Kılıç

merhabalar bıraz gec oluyor ama bır sonuc alabıldınız mı

aslında bakımdan sonra biraz test ettim ancak yine aynı sorunu yapıyor. bakım için götürğümde boşlukla ilgili bir sorun olmadığını söylediler. Ancak kaliper vida yerleriden bir tanesi yalama yapmıştı. tekrar büyük bir diş açıp denemem lazım. anlamadım ki ben de çok canımı sıkmaya başladı artık.

Merhaba,

Kadrodaki bosluk sorununuzu cozebildinizmi? Umarim cozmussunuzdur. Benzeri bir sorunu ben yasadim ve masa ayar burclarimin toplam uzunlugu kisa geldigi icin burclara yeterli baskiyi usteki vidayla yapamadim. Vidayla yaptigim baski ayar burclarina varamadan direkt olarak masanin bogazdan gecen borusuna gitti. Sorunu masa ayar burclarimdan birini bir kac mm uzun olani ile degistirerek cozdum ve bir daha tekrar etmedi. Eger masa ayar burclarini gidon donmeden elle dondurebiliyorsaniz probleminiz ayni demektir.

• Beğen
Geri