Scudo Sports

FOX marka maşayı gidondan kumandaya çevrilebilir mi?

musabt

Üye
Tepki
1
Arkadaslar yeni bisiklet almayı dusunuyorum uzerinde " fox 32 float cdt O/C 27,5 100 mm " maşa var gidondan kilitleme sistemi yok ben bunu gidondan kumandaya cevirebilirmiyim?

Scudo
o maşa akıllı bir maşa kendisi kilitli zaten sadece alttan darbe ile yaylanıyor üstten hiçbir şekilde yaylanma olmuyor o maşanın kıymetini bil :)

• Beğen
Tepkiler: musabt
@Melih Çolak
Melih bey cevab icin tesekkurler bu maşa hakkında tam olarak bilgi sahibi degilim nasıl oluyor akilli derken gidondan kumanda etme sistemine felan gerek yokmu?

@musabt

(link)

maşanız bu maşada darbelere karşı otomatik olarak açılcak sistem mevcut yani siz rampa inicem gidondan mekanizma ile açayım falan derdiniz olmayacak sadece alttan gelen darbeler ile yaylanır maşa rampa çıkarken vs maşa kendisi kitli oluyor zati akıllı maşa adamlar yapmış :)

Lockout: Amortisörün kilitleme mekanizmasidir. Bu sayede sürücü tirmanislarda veya düz yol-asfalt kullaniminda amortisörünün yaylanmasini engelleyerek gücünün bosa gitmesini engeller.

Rebound: Amortisörün geri tepmesini kontrol eden sistemdir. Yag ile calisir, calisma mantiginda, amortisörün icerisinde hareket halinde olan agin akisini kismi olarak engelleyerek geri tepmenin kontrol altina alinmasi yatmaktadir.

• Beğen
Tepkiler: stalker ve musabt
@Melih Çolak
Melih bey cok tesekkur ederim gonul rahatliğiyla alacam

Maşa hakkında bazı şeyleri yanlış biliyor olmayasınız? Maşalarda, sizin dediğiniz şekilde çalışan, yani "darbelere karşı otomatik olarak açılacak sistem"e sahip olan süspansiyon sistemleri "Brain" olarak adlandırılıyor. Bu maşa ise CTD, yani Climb/Trail/Descent şeklinde 3 ayrı moda sahip ve bu modlar arasında elle geçiş yapmanız lazım.

• Beğen
Tepkiler: SerkanH ve musabt
@Mehmet Altuğ
Peki soruya cevap verecek olursaniz bole bisey mumkunmu yani gidondan kontrole donusturulebilirmi

FOXX.png büyük ihtimal olmuyor hocam maşanızda resimdeki gibi bir sistem mevcut eliniz ile çeviriyorsunuz 3 kademeli ben diğer fox maşa ile karıştırmışım :)

• Beğen
biraz bilgi karmaşası olmuş burada, şöyleki brain denilen sistem genel bir isim değildir, specialized markasının arka süspansiyonlarda kullandığı kısaca süspansiyonun darbe gelince çalışması, darbe olmayınca çalışmaması. ama buna benzer sistemi diğer üreticilerde kullanıyor. rock shox da pedal olarak geçiyor, fox da ise x serisi yani terralogic olarak geçiyor. ön süspansiyonlarda benzer teknolojiler mevcut. sizin maşanıza gelicek olursak eğer, bildiğim kadarıyla foxlara sonrada remote lock takılamıyor, alırken o şekilde almanız gerekiyor. rock shoxlarda sonradan remote lock takılabiliyor, hatta kartuş sistemi bile değiştirelebiliyor. ama çok da elzem değil çünkü sürekli kurcaladığınız birşey değil sonuçta. yokuşun başında climb e alırsınız bitincede açarsınız olur biter.

• Beğen
Arkadaslar "Fox 32 Float O/C Evolution CTD Gidondan Kilitli 100 mm" sahip baska bir bisiklet alacam bilgilendirmenizden dolayi herkese cok tesekkur ederim

Konu kirliliği yapmak istemedim. Aynı soruyu ben de soruyorum sr suntour xcm maşayı sürerken kilitlemek bazen tehlikeli olabiliyor. Bunu kendimiz bi aparat yaparak gidondan kilitlemeli hale dönüştürebilir miyiz?

Geri