Fotoğrafçılık

Sercan

Forum Bağımlısı
Kayıt
24 Haziran 2006
Mesaj
774
Tepki
204
Şehir
Istanbul/Küçükçekmece
Fotoğrafçılıkla ilgilenenler, buyurun burada bilgileri paylaşalım.

Öncelikle konuyu açmamın sebebi, sizlerin bildiklerini, tavsiyelerinizi, fotoğraflarınızı ve diğer bilgileri paylaşmanızdır. Paylaşmanızdır diyorum, zira benim henüz paylaşak ne bir fotoğraf makinem, ne de bu işle ilgili bilgim var. Sadece heves var. Ancak para yok :) Bisiklet, Hi-Fi vb. bir sürü merak ve ilgi alanı olunca, hepsine para yetiştirmek zor oluyor. Ara ara bazılarından kısarak diğerlerine para ayırmaya çalışıyorum, ancak hala bir DSLR alabilmiş değilim.

Burada tavsiyelerinizi de beklerim. Makinalar, fiyat/performans oranları vb. gibi.

Üyeler arasında bu işlerle uğraşan bildiğim iki kişi var, ancak mutlaka başka da vardır. Fatih Abi (Athletic) ve Bikem Ekberzade (bikergirl)...
 
Scudo

Sinto

Forum Bağımlısı
Kayıt
28 Temmuz 2006
Mesaj
2.686
Tepki
2.052
ben de bu işe yeni başladım Fatih abi sağolsun zor seçimimde bana çok yardımcı oldu ve sonunda panasonic-DMC FZ50 aldım ve çok mutluyum . henüz alalı 1-2 hafta oldu bende yardım istiyorum :)
 

Ginger Fergus

Aktif Üye
Kayıt
3 Şubat 2007
Mesaj
188
Tepki
65
Ben fotoğrafçılıklada uğraşıyorum Hi-fi ve bisiklet hobimin yanısıra ha bide akvaryum var... bir analog SLR makinam ( Nikon F80 gövde + 3 adet muhtelif lens ) çok keyiflidir fotoğrafçılık .. hele bide bisikletle entegre olursa daha bile keyifli olabilir.. tavsiyeye ihtiyacı olan var sa ben burdayım ...
 

msconfig

Forum Bağımlısı
Kayıt
1 Kasım 2006
Mesaj
1.121
Tepki
780
Şehir
ist
@sinto


benim eski makimen FZ30 du, guzel makina tabi, kendini yetistirmen icin gayet iyi bir secim... zaten profesyonel amac icin kullanmiyacaksin sanirim

sormak istedigin birsey varsa seve seve cevaplarim
 

Sercan

Forum Bağımlısı
Kayıt
24 Haziran 2006
Mesaj
774
Tepki
204
Şehir
Istanbul/Küçükçekmece
Güzel makina almışsın Sinan. Nereden ve ne kadara aldın? Ben de Canon EOS 300d ya da 350d düşünüyorum. Ama elime ne zaman para geçer, bilemiyorum :) Ben daha çok macera-doğa fotoğrafları çekmek istiyorum. Dağ bisikleti, snowboard, çiçek, böcek vb. diğer objeler... Aslında bu işi öğrenecek bir makina ayarlasam, daha sonra biraz fotoğrafçıda çalışıp makina alacak kadar para biriktirebilirim diye düşünüyorum.
 

Fatih Buzgan

Forum Bağımlısı
Kayıt
10 Ekim 2004
Mesaj
2.562
Tepki
3.085
Şehir
İzmir
Merhaba Sercan, fotoğrafçılığa meraklı olman güzel fakat yanlış bir makine belirlemişsin kendine.
Hiç fotoğraf makinesi olmamış biri olarak DSLR sana fazla gelecektir.Haketmediğin için değil.Bu şuna benziyor, araba kullanmayı bilmiyorsun ama ilk aldığın araba bir porsche.
Sonuç ne olur? Kaza ile sonuçlanır.
Motorlarda da bu böyledir.İlk motorunu alacak insanlara hep küçük motor hacmine sahip motor ile başlamaları tavsiye edilir.
Önce bir kompakt dijital makine almanı, sonra fotoğrafçılığı öğrenmeni, sonunda DSLR ye geçmeni tavsiye ederim.
EOS serisinden 300D alınacağına 350D yi tavsiye ediyor kullanıcılar.

Bir de çiçek, böcek fotoları makro kategorisine giriyor, fakat snowboard, dağ bisikleti ise aksiyon, hareket fotolarına giriyor.Farklı kategorilere hitap edebilen manuel ayarlı bir kompakt makine ile başlaman doğru olacaktır.
Kimler hangi makineyi kullanmış, artı ve eksileri nelerdir görelim.
 

heng

Forum Demirbaşı
Kayıt
7 Aralık 2006
Mesaj
494
Tepki
296
Şehir
ANKARA-Yenimahalle
ben de meraklıyım bu işe bi makinem vardı evde kayıp ettim hala arıyorum,inş en yakın zamanda bulurum yoksa bi makine alacam kendime zaten kendimi tutamıyorum...6 ay içinde bütün fotoğraflanacak pozları kaçırdım onlara yanıyorum...
 

behcetatinc

Forum Bağımlısı
Kayıt
18 Eylül 2004
Mesaj
1.359
Tepki
1.267
Şehir
İstanbul
Merhaba Fatih,
İki tane makinam var ama maalesef ikisinin de hakkını veremiyorum. Bir tanesi Canon S1 ( digital ), diğeri Canon EOS 50E ( analog ). En kısa zamanda bu işi öğrenmek istiyorum.
 

Selim Çam

Forum Bağımlısı
Kayıt
1 Kasım 2006
Mesaj
1.849
Tepki
457
Şehir
İstanbul
Kodak C653 almayı düşünüyorum; ne dersiniz?
Kodak C653: (link)
 

mutu88

Daimi Üye
Kayıt
29 Ağustos 2006
Mesaj
362
Tepki
181
Şehir
ISTANBUL
Sercan
fotoğraf hobisine adım atmak istiyorsan bence kompakt makine alma
Kendi deneyebileceğin ya süperzoom denen(objektifi değişmeyen ancak birçok dslr özelliklerini barındıran bir makine) veya basit bir dslr alabilirsin
Örneğin nikon d40 modelini bende inceledim epey gayet basit ve pratik bir makine
Ancak çok karışık bir makine seçme. Karışıktan kastım üst özelliklere sahip bir makineyle uğraşmak senin şevkini kırabilir.
Birde almadan önce mutlaka fotoğraf makinesini bir incele eline al
Acık kurcala:)
 

Fatih Buzgan

Forum Bağımlısı
Kayıt
10 Ekim 2004
Mesaj
2.562
Tepki
3.085
Şehir
İzmir
Merhaba Behçet abi,
Analogları pek bilmiyorum.Canon S1 o zamanlar için baya iyi bir makinaydı, halen de kaliteli ve manuel ayarı bol bir alet.
Sevmediğim yönü (benim gibi gözü bozukların da sevmediği) küçük lcd'si.
Bir de 3.2megapikseldi galiba.Bu aslında duvara baskı almayacaksanız çok da önemli birşey değil.
Boyutları iyi, galiba video anında zoom'u da vardı.İleri amatör ve yarı profesyoneller için yeterli bir makine, onun değerini bil abi :)

Fotoğrafçılığı öğrenmeniz için birkaç site önereyim;
(link) (ben de üyeyim, pro. fotocuların fotolarını gönderdikleri ve adı üzerinde fotolara eleştiri yapılan site)
(link) (bu da fotokritik'in yabancı versiyonu diyebiliriz, çok fazla üyesi var, her kategoride fotoğraf mevcut, cidden iyi fotoğrafçılar göreceksiniz)


Selim, Kodak 653 kompakt bir makina.Bisikletçiler için uygun.143gr baya hiffi demek.
6.1mp efektif piksel sayısı iyi.
36-108mm lens de yeterli.
manuel ISO: 80, 100, 200, 400, 800, 1250 seçilebilir
Birçok ışık durumunda çekim için telafiniz var demektir.
Baya çekim modu var, bunlar da amatörler için kolaylık sağlıyor.
Başlangıç için yeterli diyebilirim.
 

Selim Çam

Forum Bağımlısı
Kayıt
1 Kasım 2006
Mesaj
1.849
Tepki
457
Şehir
İstanbul
Çok teşekkürler:) Önümüzdeki ay alacam Kodak C653'Ü sanırım ama ben yine verdiğin sitelere de bir giriyim üye filan olıyım forumlarına filan da bir sorayım.
 

Fatih Buzgan

Forum Bağımlısı
Kayıt
10 Ekim 2004
Mesaj
2.562
Tepki
3.085
Şehir
İzmir
Rica ederim :)
Oraların forumları var ama sana daha etkili bir iki site vereyim model incelemesi için;
(link)
(link)
(link)
 

Serkan Taşdelen

Forum Bağımlısı
Kayıt
27 Şubat 2006
Mesaj
2.660
Tepki
4.806
Şehir
Türkiye
Merhabalar Sevgili Fotoseverler...

Ben geldim...:D:D
Bende sizler gibi Fotoğrafa meraklı, yıllardır uğraş veren biriyim. Kendimce ve elimden geldiğince fotoğraflar çekiyorum. Kompakt bir makine kullanıyorum ve D-SLR'ye hazır hissediyorum kendimi.. Şuan'da kullandığım makinem OLYMPUS C-310 Zoom Modeli.. 3,2 Mp ama işimi görüyor. 40*60 boyutlarında net baskı alabiliyorum. Sensörünün kalitesi beni etkiledi diyebilirim. Olympus'tan memnunum.


Artık bu işe Profesyonel olarak adım atmaya hazırlanıyorum. Giriş seviyesi D-SLR olarak Canon 400D, Nikon 50D düşünüyorum. Tabi ileride hayallerimizde CANON 20D ve NİKON D200 var..:):) Hayırlısı tabi...

Makine Bikem'indir..:)
 

Baki Berk Kayalar

Forum Bağımlısı
Kayıt
7 Ocak 2007
Mesaj
1.576
Tepki
1.208
Şehir
TCDD 1. Bölge - İzmit
Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf ve Grafik Sanatlar Bölümü Fotoğraf Ana Sanat Dalı 1. sınıf öğrencisiyim. Fotoğrafa resmen ekim 2003te aldığım ilk sayısal makinemle başladım. VQ2220 diye bir makine idi. Sonra Kodak CX 6230, Fujifilm A340 ve şu an kullandığım, kasım 2005te aldığım Fujifilm 9500' e geçtim. Ayrıca dedemin verdiği Yashica TLR ve iki tane de Yashica SLR ve objektifleri var. Filtre olarak skylight, kırmızı, kızılötesi, polarize, ND ve ultraviyole filtreden bozma kaynak camı filtrelerim var.

Kaynak camını kullanmadığınız UV veya skylight filtre üzerine oturacak şekilde bir camcıda kestirip yapıştırdığınız takdirde gündüz Güneş tepedeyken bile bir kaç dakikaya varan pozlamalar yapabilirsiniz.

Sercan kardeşime Fujifilm 9500ü öneririm. Çok karmaşık değil. İhtiyacını sert kullanmadığın sürece uzun müddet görecektir. Benim 9500 aslında sert kullanıldı: Bir kere derin karda yürürken kar altındaki bir taşa takıldım ve karın içine gömüldü, kar yağışı altında üzerinden demiryolu poz aracı geçirterek bu videoları çektim: (link) ve (link) Bunların dışında çarşıda bir kere ayağım takılıp yere kapaklandığımda boynumda makinem de asılıydı ve ufak bir sıyrık aldı. Bugüne dek, otomatik modlar haricinde diyafram ve enstantene değerleri ayarlamaya yarayan işlev tekerleğinin işlevsiz kalması yüzünden makinem üç kez servis gördü.

Selim kardeş başlangıç seviyesi olarak o makine seni idare edecektir.

Fotoğraflarımı seyretmek için aşağıdaki linklere göz atabilirsiniz.

(link)
(link)

(link)

(link)

Ayrıca bisiklet sürerken fotoğraflık bir durum olduğunda duraklayıp çekim yapmayı sevmiyorum. Bu yüzden bazı ilginç anları görüntülemeye üşendiğim oluyor. Bu yüzden gidona monte edilebilecek bir makine diliyorum ama...
 

Sinto

Forum Bağımlısı
Kayıt
28 Temmuz 2006
Mesaj
2.686
Tepki
2.052
bu da benim makinem panasonic DMC-FZ50 :) makineyi Dubai ye giden bir tanıdığıma aldırdım yaklaşık 2 hafta önce. fiyatı 480€ idi.

(link)

(link)

bu linkdede evdeki çiçekleri çektiğim 5 fotoğrafı görebilirsiniz :

öğrenmem gereken çook şey var
 

gökhan öztürk

Daimi Üye
Kayıt
16 Aralık 2006
Mesaj
217
Tepki
9
Şehir
istanbul bagcılar
arkadaşlar amatör fotoda canon a540 öneririm dehşet fiyetıda makul ve kullanışlı metro markette mart 20 sine kadar 12 ay taksit var kacırmayın bence 1cb kartla beraber 470 ytl
 

Sercan

Forum Bağımlısı
Kayıt
24 Haziran 2006
Mesaj
774
Tepki
204
Şehir
Istanbul/Küçükçekmece
Başlangıç için farklı bir makina alıp, daha sonra DSLR makinaya geçiş yapma şansım yok. Bir defa alıcam, sonra kendi paramı kazanıncaya kadar aldığım makinayı kullanacağım. Bu sebeple direkt olarak bir DSLR almam gerekiyor. 600-1000 YTL arası (%90 ikinci el) bir makina alacağım. Sırf bu yüzden çok sevdiğim midi klavyemi bile satıyorum. Umarım alırım yakında
 

Selim Çam

Forum Bağımlısı
Kayıt
1 Kasım 2006
Mesaj
1.849
Tepki
457
Şehir
İstanbul
dSLR'ın normal dijital foto makinelerinden farkı ve artısı nedir? bir de normal dijital makinelerden daha kötü bir yönü var mı? merak ettim şimdi sorıyım dedim..