Güney Tuncer
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 2.780
- Bisiklet
- Giant
http://www.takipnet.com/bike/fond_1.jpg
Merhaba arkadaşlar,
4-5 ay kadar önce elime 1996 model olduğunu düşündüğüm el yapımı italyan Fondriest marka cromoly bir kadro geçmişti. Net. de bulduğum başka foroğraflar ve bilgilere göre bu model "Custom Tubing Dedacciai Mega Chrome" borular ile yapılmış. O yılların modellerine göre, özellikle çelik kadrolarda pek görmediğimiz, ilginç bir tasarımı ve detayları var. Şekillendirilmiş borular mesela. Kullanılan her birinin tasarımı birbirinden farklı. Üst boru içinden geçen fren kablosu "bu gerçi yaygın" ve dikkat çekici başka bir özelliği ise yeni tip vites sistemine göre tasarlanmış olması.. Burası ilginç işte; bakıyorum da son zamanlarda tek tük üretilen el yapımı çelik kadroların alt borularına bile eski tip vites mandallarının takılacağı yerler yapılıyor. Bu modelde yok :rolleyes: Üzerindeki maşa ise aluminyum ama baya şık bişey.
Bisikletin italyan ruhunu bozmak olmaz diyerek
üzerine 10'lu bir Campy. takmayı uygun gördüm. Tüm set 2011 model Campy veloce sadece aynakol Centaur "ultra-torque". Jant seti ise yine bir Campy. klasiği olan Proton. Adaptör ile kullanılan 1-/1.8 lik Ritchey Wcs boğaz ve yine oversize ama başarılı ergonomisi ve özellikle Campy. kollarla müthiş uyumlu olan Pro marka bir gidon var. Aslında buna uygun 1" lik klasik bir boyun ve gidon takmayı çok istemiştim ama benim için ergonomi daha önemliydi. Bu arada pedallar dikkat çekebilir, tek Shimano marka ekipman
Çift taraflı mtb pedalı "m540". Sadece estetiksek nedenden dolayı siyah olan milleri titanyum başka bir mil ile değiştirildi. Pedal konusu da benim için çok önemliydi. Çift taraflı kilit ve mtb ayakkabısı kullanmak büyük rahatlık. Sele yine o yılların klasiği olan titanyum raylı Selle Italia Flite. Sele borusu ise 150 gr. lık, bazı parçaları el yapımı olan, markasını bilmediğim bir model. Hani bazı parçaları benim imalatım ya.. toplam ağırlığı da vermemek olmaz tabi
Ve genel ağırlığa gelince; Bendeki 6.5 kg. luk diğer bisikletten sonra birazcık keyif kaçırıyor o yüzden tartmadım, ama 9 kg. nun üzerinde çıkacağını zannetmiyorum. Sonuç olarak kullanımı müthiş keyifli bir bisiklet. Bu bisiklet Van Dessel'i evimdeki duvarda kalıcı dekor yaptı
Hepinizin kurban bayramını kutlarım.
Sağlıcakla kalın.
Merhaba arkadaşlar,
4-5 ay kadar önce elime 1996 model olduğunu düşündüğüm el yapımı italyan Fondriest marka cromoly bir kadro geçmişti. Net. de bulduğum başka foroğraflar ve bilgilere göre bu model "Custom Tubing Dedacciai Mega Chrome" borular ile yapılmış. O yılların modellerine göre, özellikle çelik kadrolarda pek görmediğimiz, ilginç bir tasarımı ve detayları var. Şekillendirilmiş borular mesela. Kullanılan her birinin tasarımı birbirinden farklı. Üst boru içinden geçen fren kablosu "bu gerçi yaygın" ve dikkat çekici başka bir özelliği ise yeni tip vites sistemine göre tasarlanmış olması.. Burası ilginç işte; bakıyorum da son zamanlarda tek tük üretilen el yapımı çelik kadroların alt borularına bile eski tip vites mandallarının takılacağı yerler yapılıyor. Bu modelde yok :rolleyes: Üzerindeki maşa ise aluminyum ama baya şık bişey.
Bisikletin italyan ruhunu bozmak olmaz diyerek
Ve genel ağırlığa gelince; Bendeki 6.5 kg. luk diğer bisikletten sonra birazcık keyif kaçırıyor o yüzden tartmadım, ama 9 kg. nun üzerinde çıkacağını zannetmiyorum. Sonuç olarak kullanımı müthiş keyifli bir bisiklet. Bu bisiklet Van Dessel'i evimdeki duvarda kalıcı dekor yaptı
Hepinizin kurban bayramını kutlarım.
Sağlıcakla kalın.