Scudo Sports

Focus Culebro sl 4.0 2015

Burak Salgın

Forum Demirbaşı
Tepki
106
Bisiklet
Scott
merhaba,

uzun süredir yol bisikleti bakıyorum. önceliğim ekipmandan ziyade tasarım oldu hep.

ve sonunda şu focusa bayıldım. başlangıç modeline göre tasarımı harika. çok şık duruyor.

kullanan var mı? en uygun fiyata nerede bulabilirim.

(link)

Scudo
Tasarım gayet hoş ancak üzerindeki donanıma göre fiyat epey yüksek...
Bin lira daha verip ultegralısını almayı düşünürseniz (link)

ekipman cidden önceliğim değil. yola yeni başlıyorum. öğrene öğrene geçmek isterim. önceliğim bisikleti sevmemdi.
2500e buldum bi yerde. diğer sora setli markalara nazaran 2900 fazla evet. 2500 sırıtmıyor :)

ekonomik özgürlüğe sahipseniz en güzeli sevdiğiniz, içinize sinen bisikleti almanız. :) ben öğrenci bütçesiyle düşündüğüm için hep performans fiyat bisikletleri öneriyorum :)

şu ara sahip değilim o özgürlüğe. o yüzden 2500 yukarsı zorluyor. 2500de cokta cok begendıgım bsıey bulursam sıkıcam artık :)

Aslında bu paraya bisiklet alınmaz diyecektim ki sedona'nın sitesine bakana kadar.

(link) (Neredeyse aynı bisiklet 1080 dolar )

Anladım ki bu bisiklet pahalı değil, çok içinize sinmiş gibi gözüküyor zaten başlangıç için oldukça yeterli alın keyfinize bakın.

arkadaşlar en altta focusun kadro ölçüleri mevcut.

boyum 1.77
bacak içi boyum:82 cm

sizce hangi ölçü bana uyar?

(link)

M ufak kalabilir L uygundur diye düşünüyorum.
bende 1.73 boy 78-80cm iç bacakla M focus planet kullanıyorum

L mi? hadi yav. L büyük gelmesin. Ben S ile M arasında kaldım L diyince allak bullak oldum şimdi :) @kivilcimb

Bu modelde 1.77 boy için L büyük gelir. Benim boyum 1.78 ve yol bisikletinde M kadro kullanıyorum. Şehir bisikleti ile yol bisikleti boyları birbirini tutmaz. S bile olabilir diyeceğim ama geometriye bakınca bu model baya agresif görünüyor. 120 mm headtube oldukça kısa. Bu arada, ben olsam bütçeyi biraz daha zorlayarak Canyon alırdım. Aralarında dağlar var.

@Berk Karaca hocam bütün şıkları eledim. canyondan scott'a. ikinci el falan. son olarak focusta karar kıldım. 2500 liralık soralı bir bisiklet alacağım bütçeme göre. içlerinde de en begendıgım focus oldu.
kadro olarak sizce nedir M gibimi?

Mesele sadece Sora set değil. Culebro'nun jant seti de oldukça ucuza kaçılmış bir set mesela. Canyon ile arasındaki kullanım zevki çok çok farklı olacaktır. Yine de bu kadar kararlıysan tavsiyenin anlamı kalmıyor tabii ki :) Kadro boyu olarak M almalısın. L kadronun 565 mm uzanma mesafesi 1.77 boy için fazla gelir. Gidon boğazı da muhtemelen 110 mm olacağından daha da fazla gelir.

Gidon boğazını uzatarak S kadro kullanabilirsin ama 120 mm head tube gereksiz agresif olur. M iyidir ;)

• Beğen
Tepkiler: Burak Salgın
Size 56 uygundur baçaklarınız boyunuza göre uzun eğer çok eğilmek durumunda kalırsanız gidon Boğaz'ını ters çevirir yada kısaltırsınız.
Gayet güzel bir bisiklet sora normal Kullanım içi gayet yeterli. Soranın 2300 ü var millet yayğın olduğu için o sanıyor her sora seti 2400 2013 ten beri piyasada olan ve işlev olarak üst seviyelerden pek fark yok. Sanırım büyük ihtimal 2400 dür. Bu bisiklete ileride bütçen olursa compagnolo yada mavic jant koyarsın orta seviye 1700gr cıvarı süper olur.

• Beğen
Tepkiler: Burak Salgın
@Zekeriya Çab tesekkurler. Acelem yok tasarim olarak bayildim bisiklete. Renklerine. Sora setli modellerden en begendigim yani. Zamanla ekipman yukseltirim :)

İşte ekipmandan kasıt bir tek cant belki karbon gidon gidon boynu, sele borusu, sele bence hiç sete falan para bağlamayın. Min 50 60 max 100 km turların 500 m civarı tırmanışlar var koca turda 10-15 kez vites değiştiriyorsunuz. Belki üst seviye biriyle yan yana kullanmaya kalksanız ihtiyaç Doğa bilir ama sete bağlanan paray çok daha iyi ekipmanlar alınır. Jant fiyat performans açısından en iyi yatırım.

178 boyum ben bana L oldu.Çok beğenmiştim ben de bunu ama stok olmaması sadece teşhirde olması durumundan dolayı vazgeçtim.Size de L olur

Geri