Scudo Sports

Focus Culebro 4.0, vites sistemi yükseltme mi yoksa yeni bisiklet mi?

Tepki
3
Bisiklet
Focus
Öncelikle herkese iyi forumlar..
2013 mart ayından bu yana severek kullandığım bisikletimin vites sisteminin (Tiagra 3'lü aynakollu) artık iyice eskidiğini ve 3'lü aynakol olması sebebiyle yetmediğini hissediyorum ve daha üst vites sistemlerinden birine geçmeyi düşünüyorum.Hatta kesenin agzını açmışken ultegra 6800 almak istiyorum. Yapacağım bu yatırım mevcut kadro set düşünüldüğünde sizce mantıklı mı yoksa bisikleti bu şekilde elden çıkarıp komple yeni bir bisiklet mi almalıyım? Bu arada bisikletin jant setini 2 ay önce Vision T30 ile yükseltmiş bulunmaktayım.
Değerli fikirleriniz benim için çok önemli şimdiden çok teşekkürler.

Scudo
Bana kalırsa Ultegra set biraz lüks kaçabilir bisiklete. Uygun bütçe varsa tümden satıp yenisini almak güzel olur ama grupseti değiştirip devam edeyim derseniz 105 5800 almanızı tavsiye ederim. Zira vites geçişleri, tasarım v.b son derece başarılı benim kanaatim. Ayrıca, kendi setinizi satıp üste 500 lira falan ekleyerek temin edebilirsiniz ve bisikletin değeri de buna paralel olarak artacağından dolayı, uzun vadede düşünürsek, harcadığınız paranın geri cebinize gelmesi kuvvetle muhtemel.

• Beğen
Tepkiler: panchovilla
Ultegra 6800 yerine ben olsam 105 5800 alırım. İkisini de kullanmadım ama tüm yorumlarında aralarındaki farkın anlaşılmayacak kadar azaldığı yazıyor. Eğer kadro değiştirecekseniz bence Ultegra'lı bir alüminyum almak yerine eğer bütçeniz elverirse 105 setli bir karbon alın.
Bisikletinizin yenisinin Ultegra setlisi ile Cayo'nun 105 setlisi arasında 80 euro fark var.

(link)
(link)

• Beğen
Tepkiler: panchovilla
@Çağrı Soylu 105 5800 almak gerçekten daha mantıklı gibi. Bir süre daha bu kadroyla devam edip daha sonra üst seviye karbona geçilebilir sanırım. bir tarmac veya canyon aeroad serisi gönlümde yatan diğer aslanlar :)

@panchovilla Ben geçtiğimiz hafta ilk karbon bisikletim Cayo 4.0 aldım. Sadece haftasonu uzun kullanma fikrim oldu ama karbonun çok farklı olduğunu söyleyebilirim. Karbon çok ayrı bir şeymiş.

105 ile ultegra arasındaki fark yok denecek kadar az.
bence gerek yok derim.

@Çağrı Soylu Bak şimdi hocam tam ufak bir sistem yükseltmesine karar vermişken karbon cayo'dan bahsedip kafaları bulandırmayalım lütfen :)
Şaka bir yana bende karbona geçmek istiyorum açıkcası ama o kadar açılırsam hanımin beni kesmesinden korkuyorum :)

@Gökhan BİROL 105 fikrine daha sıcak bakıyorum şu anda bu kadar az fark oldugunu bilmiyordum.

@panchovilla bunun t-shirtü bile var :)

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/236x/3e/72/53/3e725356f718b8803b01d4c4372426db.jpg

@Çağrı Soylu
Tshirt cok basarili ama biraz daha farkli dusunecek olursak; dogal yollardan olursem sikinti yok ama bisikletin fiyati yuzunden esim beni oldururse....!!! Asil greatest fear bu olsa gerek :)

@panchovilla
İşte bilmeyecek, bilmeyince öldürmeyecek zaten :)
Ama yine de olmaz diyorsanız yapacak bir şey yok. O zaman "Viva la revolucion! Viva Mexico!" dan başka söylecek kalmadı :)

Velominati Rule #11; Family does not come first. The bike does.

(link), being interviewed after the ’84 Amstel Gold Race, spots his wife leaning against his Citroën AX. He interrupts the interview to tell her to get off the paintwork, to which she shrugs, “In your life the car comes first, then the bike, then me.” Instinctively, he snaps back, “You got the order wrong. The bike comes first.”

Velominati Kural #11; Aile önce gelmez. Bisiklet gelir.
'84 Amstel Gold Yarışı'ndan sonra röportaj yapılan Sean Kelly, eşinin Citroën AX'ine yaslandığını görür. Röportajı keserek eşine arabadan çekilmesini söyler. Eşi "Hayatında en önce araban, sonra bisikletin, sonra da ben geliyorum" diyerek kızar. Sean Kelly de cevap verir, "Sıralaman yanlış. Bisiklet en önce gelir."

Benim takip etmediğim bir kuraldır... Burada dursun diye yazdım :).

• Beğen
Tepkiler: EmreDurmaz
Merhaba, bende de focus variado tiagra var. Ben olsam bisikleti komple elden çıkarır ve yeni bir bisiklet alırım. Tiagradan 105 e geçince çok birşey değişeceğini düşünmüyorum. Eğer 2 li sisteme geçecekseniz yine tiagra 2 li aynakol almak en ekonomik çözüm.

Öncelikle Merhabalar. Forum'a yeni katılmış bulunmaktayım yaklaşık 3 senedir amatörce bir bisikletsever olarak bisiklet sürüyorum ardından kendime B'twin marka başlangıc bir dağ bisikleti almıştım rockrider seri 340 . Fakat sürdüğüm yolların uzunluğu , turladığım çevre ,mühit ve alanlar artmaya başladı giderek acemiliğimi attım ve satın almış aldığım bu bisiklet hız konusunda - pedal çevirmesi konusunda yorucu ve hiç randıman alamıyorum ve vites grubunu yükseltmeye karar verdim Bu arada benim vites grubum 7li Shimano Tourney serisi yani en düşük model ve ben bunu 9'lu vites sistemine geçirmek istiyorum kısıtlı bütçemden dolayı gönül isterdi ki 10lu vites sistemim olsun . Yaklaşık bir kaç aydır shimano'nun çeşitli bayiilerine gidip bizzat fiyat analizi yapmak adına vites sisteminin fiyatlarını sordum bana en aşşağı 700 -800 liraya patlayacağını hatta kimi yerler bisikletimin markasını modelini öğrendikten sonra yeni bisiklet almam gerektiğini , öyle olursa benim için daha karlı olacağını söylediler fakat sorun şu acemilikten mi bilmiyorum gerek kadro gerek maşa olsun ben bisikletimi gayet sağlam buluyyorum her ne kadar bi specialized , v.b sağlam marka olmasa da performansı iyi , düşük bulduğum sadece vites grubu.
Sözü uzattım biliyorum , sorum şudur ki bu olaylardan sonra kafam hayli karıştı , ve sizden gerçekten araştırmama ve karar vermeme destek olarak yorumlarınızı ve tecrübelerinizden yararlanmayı bekliyorum ben Btwin RockRider 340 model bisikletime 9'lu veya 10 'lu vites grubuna geçirmeli miyim ve bana kar zarar ve fayda yönünden nasıl bir etki yapar ? Cevabınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler !

Geri