Flaş Haber: Türk ve Yunan savaş uçakları çarpıştı

Mustafa KILIÇ

Daimi Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
237
Tepki
311
Şehir
Samsun
İsim
Mustafa Sedat KILIÇ
FLAŞ HABER : Türk ve Yunan savaş uçakları çarpıştı
____________________________________________________________________________________

Yunan Savunma Bakanlığı, Ege Denizi'nin güneyinde Türk ve Yunan savaş uçaklarının
çarpıştığını açıkladı. Yunan Devlet Televizyonu da çarpışmanın Karopatos adası yakınlarında
meydana geldiğini duyurdu.(CNN Türk)

(link)
 
Scudo

Murat EVGİN

Forum Bağımlısı
Kayıt
9 Kasım 2004
Mesaj
976
Tepki
955
Şehir
İstanbul
öncelikle, kayıp vermediğimiz icin şükrediyorum, sularını 12 mil'e cıkartmak isteyen bir zihniyet olursa böyle sonlarda kacınılmaz olur tabi...
yunanistan palyocolarının aldığı eğitim zaten ortada, bir de yunan pilot'un sarhoş olduğunu gerceği cıkınca, böyle olayları anormal karşılamamak gerekiyor..
 

Lancer

Daimi Üye
Kayıt
27 Mart 2006
Mesaj
235
Tepki
79
Şehir
Izmir / Bornova - Sakarya
ben böyle düşen uçak/helikopter olaylarını duyunca kaybolan milli servetimize acıyorum yaa :(
hani kaza olur vs neyse ama dogfight olayında böyle bir kayıp bana gereksiz geliyor. onlar bizim vergilerimiz...
tamam belki eğitim için gerekli, iyi bir test yöntemide olabilir ama milyonlarla $lık oyuncaklarla oynuyor adamlar.
"hahaha.. savaşta olsak seni avlamıştım.." tarzı bireysel tatmin gibi algılıyorum bu olayı. umarım türk halkının alın teriyle uçtuklarının farkındalardır..
 
  • Beğen
Tepkiler: Murat CER

Soner Sarihan

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Temmuz 2005
Mesaj
3.888
Tepki
8.301
Şehir
İznik
Bisiklet
Cannondale
Sayın pilotumuz milyon dolarlık uçağı yemiş ama yunan kurtarma gemisine binmeyerek milli gururumuzu kurtarmış. teşekkür ediyoruz kendisine. aynı hassasiyeti milli servetimiz içinde göstermelerini diliyorum. Ayrıca bu uçaklar su yakmıyor.
 

ihsan

Üye
Kayıt
2 Aralık 2005
Mesaj
5
Tepki
1
Şehir
dünya
Arkadaslar,

Türkiye'de askerin nerelerde ne derece elestirilmesi vs. konusunda söyleyecek cok seyim vardir. Yalniz bu olayda askerimizi sorumsuzluk ile itham etmeden önce olaylari iyi tahlil etmekte fayda var.

It dalasi dediginiz sey Bagdat Caddesi'nde isiktan kalkista araba yaristirmak gibi degil. Neden cikiyor bu it dalasi? Rumlar "karasularimiz 6 mil, hava sahasi 10 mil" diyorlar. Biz de diyoruz ki "karasularin 6 milse, hava sahan da 6 mil olacak". Lozan Antlasmasi'na göre adalarda karasu 3 mil, yani 6 mil olmasi Lozan'a aykiri, ki o kadar müsamaha gösteriyoruz bir de. Yunanistan'in hesaba (10 mil) göre neredeyse bütün Ege denizinin üstü Yunan hava sahasi, ki imkânsiz böyle bir sacmalik. Adamlar o yüzden bizim ucaklar ne zaman havalanip 6 milin disinda kalan ve Nato tarafindan da bu sekilde kabul edilen uluslararasi hava sahasina ciksalar tacize basliyorlar. Yani bizim jetler bütün dünyanin kabul ettigi uluslararasi hava sahasinda, Yunanlilar "burasi bizim" diye taciz ediyorlar. Ondan sonra bizimki altta, Yunan üstte, bizimki önde Yunan arkada, Yunan önde bizimki arkada tacizi bertaraf etme durumu söz konusu. Yani olay TopGun filmi havada manevra falan yapip gibi "hehhe, savas olsaydi seni vurdum" muhabbeti degil. Yunan jeti ittire kaktira bizimkileri o 10 milin disina cikarmaya calisiyor.

Bunu ayni su sekilde düsünün. Arabayla gidiyorsunuz, magandanin teki sizi sikistirmaya basliyor, kaza yapiyorsunuz. Olay aynen bu.

Türkiye Ege'de yapacagi bütün ucuslari Nato'ya bildiriyor, gecen yil biz Ege'de 4 bin küsur defa uctuk, Rumlar 24.000 defa uctular, Lozan'a göre Ege adalarinin silahlandirilmasi yasak, bugün Yunan adalari cephane deposu gibidir. Gecen yaz Sakiz'a gittik, adanin Türkiye'ye bakmayan yüzü silme tank doluydu, herifler bugün savas olsa hemen bizim kiyilara indirme yapmaya hazirlar, hos bunu biz de biliyoruz elbette, orasi ayri.

Fakat burada demek istedigim Yunanistan'in kesinlikle Lozan'i takmadigi. Bütün bu it dalasi hikâyelerinin ardinda da Yunanistan'in bütün dünyanin 6 mil diye kabul ettigi hava sahasini kendi kendine gelin güvey olup 10 mil diye dayattirmaya calismasi yatiyor.

Jet pilotlari Türkiye'nin en secme askerlerinden. Bu adamlar altindaki aleti babasindan otomobil almis cadde genci gibi kullanmaz elbet. Dolayisiyla pilotumuzu gereksiz yere suclamayalim.

Yunan pilotun da 3-4 yaslarinda iki cocugu varmis, ona da yazik oldu. Hic yoluna, kompleksli Rum politikacilarin bir türlü adam gibi 6 mili kabul edememelerinin kurbani oldu. Kim bilir, belki o da emir üzerine cikti, aslinda kendi istemiyordu, yukaridan "it dalasina gir Türkler'le" diye emir geldi.


Yalniz uzun yillardir yurt disinda yasiyorum, burada bir iki sey söyleyeyim, genelde bu tarz tartismalarda "kim baslatti" muhabbeti bir yere varmaz, lâkin Rumlar korkunc derecede Türk kompleksine sahip bir millettir. Hayatimda cok rum tanidim, adamlarla yemege cikarsiniz, cok iyi eglenirsiniz, kafa yapimiz benzer, kültürler benzer, raki-balik muhabbeti benzer, eglencelerimiz benzer. Fakat herifler siyaset konusmaya baslayinca sapitirlar.

Bakin Selânik'te Pontus soykirim aniti actilar, siz Türkiye'de "Yunanlilar bizi kestiler" diye anit acmayi düsünen biri biliyor musunuz? Ben bilmiyorum. Ben hayatimda "ah ulan, simdi Atina'da olacaktik, oralar bizimdi" diyen Türk bilmiyorum, fakat her Yunanli "ah ulan, konstantinopel bizimdi" der, "Izmir ne güzel Rum sehriydi" der vs. vs.

Yani uzun lafin kisasi, elbette giden millî servet ama bunu pilotun keyfî hatasi olarak görmek yanlis.

Selamlar.
Cüneyt
 

ihsan

Üye
Kayıt
2 Aralık 2005
Mesaj
5
Tepki
1
Şehir
dünya
Bir de unutmadan olayin su yanini söyleyeyim, galiba ya 94'tü ya 95, gene böyle bir Yunan jeti bizimkini vurdu. Cidden vurdu, saka falan degil yani, füze atti vurdu, ortada fol yok yumurta yok, durup dururken. Orada bir subayimiz sehid oldu. Bu olay üzerine baktik bu heriflerin uslanacagi yok, böyle yaramaz cocuk gibi sürekli sapitiyorlar, o tarihten beri Türk ucaklari Ege üzerinde bu tarz tatbikat vs. gibi Nato'ya da bildirilen bütün ucuslari silahsiz yapiyorlar. Yani dün düsen ucagimiz da silahsizdi. Düsünün artik heriflerin yedigi halti...
 

Soner Sarihan

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Temmuz 2005
Mesaj
3.888
Tepki
8.301
Şehir
İznik
Bisiklet
Cannondale
Yarın AB ne gireceğiz belkide ve sınır- hudut falan denen ve sadece birilerinin milli sınırlar içinde diğerlerini sömürerek daha rahat yaşamasına yarayan yapay engeller ortadan kalkacak . tüm bunlar hoş bir nostalji olacak.
tek gerçek var birileri hem yunanlılara hem bize artık demode bile sayılamayacak, adı savaşan şahin olan ama bu adı almasına sebep olan şahin gözü denen sistemi ( bir çeşit radar, gece görüş sistemi ) bulunmayan uçakları satıyor. iki tarafıda sürekli gaza getirip para kazanıyor ve türk basınına bile nato tatbikatlarında şahin gözü sistemi olmadığı için bazı yabancı pilotların türkiyede üretilen f-16 lara binmediği yansımıştı. gerçi bizde mısıra satıp para kazanıyoruz.
bu arada f-16 ların f-18 yf-22 vs. vs. gibi uçaklar karşısındaki konumunuda düşünmek gerekli.