Scudo Sports

Fıtık yatay bisiklet?

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
303
Arkadaşlar bu yatay bisikletler var kondisyon bisikletleri arasında.
bel rahatsızlığı olanlar için tavsiye edermisiniz?
yoksa tam tersi spin bike lar mı daha iyi gelir bilemedim

Youtube da SAVAŞ CEBECİ nin fıtık ile ilgili tavsiyelerini yapacağım ancak nenüz başlangıç aşamasındaki fıtığım fizik tedai egzersizlerinde bile bacak ağrısı yapıyor bende.
şifacı denen bi kişiye de gittim eskişehirde,yüzlerce kişi gidiyor adama.5 lira mı ne alıyor ve sadece bel omuruna dokunuyor bı zararı yok yanı.
benden daha kötü fıtığı olan akrabam şifa buldu tarlada çapa yapıyor şimdi ;d
Ancak bize nasip olmadı şifa.
doktorun da tek bildiği ağrı kesici kas gevşeltici
insan her şeye sarlıyor bu durumdu
şimdi İbrahim Saracoğlunun fıtık kürünü yapıcam,Aynı adamın sinüzüt kürünü yaptım papatya alıp 7 aydır baş ağrısından kıvranan ben şifa buldu,çok şükür aylardır ağrı yok.cebimde aferin sinüs ile geziyordum.

ne diyorduk yatay kondisyon bisikleti ve spin bike?
Allah herkese şifa versin

bi bilgisi olan?

??

Scudo
bende orta dereceli bel fıtığı var. 2 disk (L4-L5, L5-S1). ve fakat yol bisikleti kullanıyorum. biraz dik bir pozisyonda kullanıyorum gerçi ama rahatsızlık vermiyor. yine de, tabii ki, bu konuyu doktorunuza bir danışın derim. geçmiş olsun...

Yol bisikleti kullanıyorum ve L5 te benimde fıtık başlangıcım var. Bisikletten kaynaklı olduğunu düşünüp uzun süre binmedim ama değişen bişey olmadı. Sürekli egzersiz yapmak gerekiyor. Karın ve bel bölgesini güçlendirmek lazım.

@mehmet roy

Yerinizde olsam Spin bike alırdım.

yol bisikleti kullanıyorum ve bel fıtığı geçirdim ve biraz ağır bir süreçti.
ilk 2 gün yataktan kalkamadım desem yeridir.

Bu sürede yol bisikletini bırakıp düz gidona geçmeyi düşündüm ama bel fıtığı ile süren bir sürü yol bisikletçisi olduğunu gördüm,
Pro biniciler dahil buna.

doktorun verdiği yöntem yararlı, agrı kesici ve kas gevşetici bu dönemde size yararı dokunan ilaçlardan.
ayrıca size verilen hareketleri eksiksiz yapmanız lazım.

Doğru bilinen yanlışlarıda duyacaksınız yakınlarınızda,
- Düz zeminde yat,
- sürekli dinlen,
- hareket etme,

bunların hepsi yanlış. yatma pozisyonunuzu anne karnında ki bebek gibi yapmanız lazım.
ayrıca ortopedik yatak kullanmanız gerekmekte,

Doktor tarafından size verilen hareketleri yapmanız gerekmekte,
Bende ağrıdan eser kalmadı.

dikkat etmeniz gereken şeyler,
belinize yük bindirmemek ( Yerden birşey alırken belden bükmeyip, dizlerinizden destek alarak kaldırın ) ve iyileşme sürecinde bel çevresini çalıştırmak ( Karın Kasları)

• Beğen
Tepkiler: gültekin
şuan ağrılarım yüzde 80 e yakın azaldı.
savaş cebecenin youtube de fıtık ile ilgili tavsiyelerini yapıyorum
plank duruşu ile başladım.ağrılar geçince baya 20 kg dambılla crunch çalışıyorum.ve de elime 10ar kg lik dambel alıp sağa sola eğilerek bel kaslarımı çalıştırıyorum.ve de ters mekik ypıyorum.
iyi gibiyim bu aralar.şiddetli ağrı yok.sadece arada hafif denilebilecek şekilde bacağım ağrıyor..

ben bitkisel tedavilere güvenen biriyim.tabiki şarlatanlardan değil bu işin ehli insanlarla.ibrahim saraçoğlu mesela.bi çok kürü bende işe yaradı.plasibo etkisi falan değil çünkü inanarak yapmadım.
eğer bitkilel tedavi diye bişey olmasaydı 100 200 sene önce hiç bi hastalığın tedavisi olmazdı herhalde.
ne bileyim fıtık son yılların hastalığı değil eskiden de vardır.bu insanlar tarlada çalışıyor.demekki geçiyor bi şekilde bu tarz tedavilerle.
naçizane fikrim ilaç sektörüne güvenmiyorum pek.
şimdi şu fıtık kürünü yapacağım.dağlardan gidip kırk kilit(at kuyruğ) bitkisi toplayıp organik ardıç yağı alıp 30 günlük bir uygulama yapacağım.inşallah tamamen kurtulurum şundan.
o şifacıya giden akraba hala tarlada çapa yapıyor.şifa geliyorum deyince geliyormuş :D bize onun yöntemi işe yaramadı.halbukü onun fıtığı benden baya ileri seviyedeydi evde yatıyordu.benim en kötü dönemimde bile o kadar vurmadı.zaten mr da minimal bası diyor.
Allah herkese şifa versin.

bisiklet almadım hala.çünkü hem çekiniyorum çünkü sürerken küçük taştan bile geçerken bele bası var.gerçi insanlar eskiden at biniyordu orda da bele bası var :D
ikinci nedeni de bisiklete binebielcek arkadaşım yok.tek olmak motivasyonu düşürüyor.o yüzden eve almayı düşündüm.

@mehmet roy eşim 2007 yılında fıtık oldu ve en son 2012 yılında ameliyat olmasıyla süreç sona erdi. Şu an durumu iyi. Bu süreç içerisinde çok ama gerçekten çok şey tecrübe ettik. Alabalık mı dersin, Manyas'ta kasap mı dersin, bitkisel tedaviler mi dersin, Azeri akupunktur uzmanı mı dersin. Daha sayamadığım bir sürü şey var. Çok yıprandık ve her başarısız denemede biraz daha moralimiz bozuldu. Tüm tecrübelerimi tek cümleye sıkıştırırsam: Herkesin hastalık süreci farklıdır. MUTLAKA ama MUTLAKA güvenebileceğin bir beyin cerrahı bul ve onun sözünü dinle. Geçmiş olsun.

hocam beyin cerrahi uzmanı bulsam ne bulmasam ne.göründüm ben doktorlara zaten.ben diğer her yolu deniycem.zaten eşiniz de ameliyat olmuş.
yani zaten son çare bu gider en güvenli ameliyat neyse bi hastane de olurum onu.
futbolculara bak mesela.fıtık oluyorlar.doktorlar herkese yapma dediği haretkerli yapıyorlar.en sonunda fizik tedavi falan derken ameliyat oluyorlar.
.sonra kaldığı yerden devam.
ben öncelikle bel ve çevresindeki kasları güçlendiriyorum.
savaş cebeci youtube yazabilirsiniz.bi fitness uzmanı.belinde 2 fıtık var.birinin yerine platin koydurdu.diğeri egzersizle geçti.şimdi hayvan gibi ağırlıklara girebiliyor.tabi doğru teknikle.
korkmamak gerek hastalıktan.gözümüzde büyütürsek hastalık da büyür.
o balık yöntemlerini falan düşünmüyorum ben.sadece o kırk kilit kürünü bi deniycem.he şifa olmadı mı.o zaman zaten egzersiz yapıyorum aynen devam.
hayvan gibi karın bel çalışıyoruö bu ara.fıtık beni daha da gaza getiriyor.come onnnnnnn misali D:
ama yapmadığım iki şey var biri koşu biri bisiklet.
ama hayvan gibi terlemeyi nefes nefese kalmayı özlemedim desem yeridir.
her zaman halime bin şükür

cem yılmaz mesela.o 2008 deki gösteride bel fıtığı ameliyat diye diye bitirdi D: mikronluk amelyat dedi
ancak anlaşıldıki ameliyatların çoğu gereksiz.
ancak son çare o da çok iyi araşırmak lazım yöntemleri.yoksa doktor kafasına göre yapıyor.
ameliyat yöntemelrine bakıp hangisi daha iyise genel olarak ondan yaptırmak gerek iyi bi hastanede.
siz en iyisi benim hevesimi kırmayın :D
ben şu kürü yapayım :D
içimde ukte kalmasın D:

Bende de malesef fıtık var. Doktorların tavsiye etmese de yol bisikleti kullanıyorum. Ağrıyı tetikleyen en büyük etkenlerin başında yanlış ve ani yapılan hareketler geliyor ve birde sinirlerinize hakim olacaksınız. Fıtığı olan arkadaşlara geçmiş olsun inşallah ağrısız sızısız pedallamaya devam ederiz.

yol bisikleti sizin için sakıncalı olur

Ben 2 yil once bel gitigi ameliyati gecirdim.Gittim bir tane sehir bisikleti aldim.Ha iyimi olur kotumu olur bilemiyorum ama insallah bir sikinti yasamam.Acaba kisa mesafeli turlara ciksam sikinti yasarmiyim ne dersiniz arkadaslar…

@Mustafa_Sayar

Üstadım lütfen bir doktora danışın. Buradan söyleyeceğimiz kocakari yöntemlerine itibar edip daha büyük sorunlarla karşılaşmayın

• Beğen
Tepkiler: Mustafa_Sayar
Ben uzun süre bisiklet sürünce boynum ağrıyor. acaba diyorum boyun fıtıgı mı :). ama işte doktora gitmeden bişey diyemiyorsunuz. bide ağrı sızı yokken doktor bey bende fıtık var mı bi bakın demek abes kaçar gibi geliyor.
:)

Ben de katılıyorum herkesin süreci farklı işliyor. Benim de sol siyatik üzerine tam bası var. Bacağımı sabah kalkınca hissetmiyorum desem yeridir. Gün içinde işyerinde çok oturmuşsam ağrıdan durulmuyor. Bu arada karın ve bel egzersizlerini yapıyorum. Ama gün içinde yürüyüş ve bisiklet aktivitesi varsa rahat bi gece geçiyor. Bir de üç yıldır falan yol bisikleti kullanıyorum. Bel fıtığımdan sonra şehir bisikleti denedim dik oturunca daha da zorladı benim fıtık yol bisikletinde eğilince rahat ediyorum. Herkese acil şifalar naçizane fikrim bisiklet ve yüzme iyi geliyor

bel fıtığı ameliyatı olmuş biri olarak yazayım. doktor kullanma diyor. ancak ben kullandıkça, fiziksel aktiviteyi arttırdıkça daha rahat hissediyorum kendimi. en iyisi yüzmek biliyorum ama maalesef şehrimizde yaz kış devam edebileceğim havuz bulunmuyor. ee basket, futbol oynama ters hareket olur derken yapacak başka birşey yok. en azından şunu rahatlıkla ifade edebilirim; bisiklet kullanımından kaynaklı şikayetim olmadı...

bel fıtığı olan biri rahatlıkla bisiklet sürebilir bunda bişey yok. ellerimiz gidon da tüm vucudun belden yukarı kısmını gidona veriyoruz zaten. zayıflayıp bu bölgede ki kasları da güçlendirmek gerek tabi

@Ozan Dönmez
Hocam benim boy uzun olunca seleyide yuksek tutmak zorunda kaliyorum ve gidona egilmek durumunda kaliyorum.Acaba sportivelerde gidon yukseliyormu bunu aldigim yerede sormadim siz biliyormusunuz.

İleri derecede bel fıtığım vardı.2001 yılında deadlift çalışırken dalgınlıkla harekete konsantre olmadan yaptığım için oldu.Sol bacağımın dışından baş ve yanındaki parmağa giden sinir mefluç oldu.Dayanılmaz ağrılar çektim.Ameliyat oldum.Latissimus dorsi(bel) ve abdominal/abs(karın) kaslarım antrenmanlı olmasaydı durum daha da vahim olabilirdi.Yol bisikletine biniyorum,crunch çalışıyorum.Ağrılarım büyük oranda azaldı.

Geri