Scudo Sports

Fıtık başlangıcı için yol mu şehir mi?

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
306
Arkadaşlar malumunuz bende fıtık başlangıcı var.ve büyük ihtimalle de boyun fıtık başlangıcım da var.
bazı yerlerde bozuk bazısında düzgün yolları olan düz bir yerde oturuyorum.ulaşım için bisiklet alacağım.tek sorum yol mu şehir mi alsam bana daha uygun olur?

şehir bisikletinde dik oturmaktan dolayı bele daha çok yük biniyor diye biliyorum.yol bisikletinde ağırlık dağılıyor gibi

Scudo
allasen niye aklıma kurt döktün ? abi birkaç saate bisikleti almaya gideceğim mtb. zaten yoldan mtb'ye geçmiştim :D
yol daha iyi :)

Bende de bir ara çok şiddetli bel ağrıları var idi. Hala da küçük çaplı ağrılar var. Uzman bir doktor, fıtık değilsin, arızan mekanik ama böyle gidersen fıtık olursun demişti. Bisiklet sporuna tekrar başladım. Ne zaman bisiklete binsem belimde hiçbir ağrı kalmıyor. Ben dağ bisikletine biniyorum, yol-dağ farkedeceğini de pek zannetmiyorum ama yine de bilen bir arkadaşa danışmak lazım. Geçmiş olsun...

@mehmet roy

Bu mantığa göre otururken de belinize yük biniyor o halde. Mantık doğru gelmedi bana.
Ayaktayken üst vucudunuzun ağırlığı belinize biner, eyvallah. Fakat yol, dağ, şehir fark etmez bisiklete bindiğinizde oturduğunuz için yükü belinize değil kalçanıza verirsiniz.

Bu noktada devreye otururken ne kadar konforlu olabileceğiniz girer. En çok konforu şehir bisikletinde alacaksınız. Çünkü selede dik pozisyonda, koltukta oturur gibi oturacaksınız.
İkinci rahatlık MTB ve son olarak en konforsuz olan yol bisikletleri gelir. Yol bisikletleri tamamen performansa odaklı olduğundan konfor aranmaz. Endurance yol bisikletleri biraz daha konforludurlar.

Fıtık olsam (Allah korusun) şehir bisikleti bakardım.

Düzenleme: Sonradan aklıma geldi, yarı yatarak kullanılan daha da rahat bisikletler var. Recumbent bisikletlere bakın.

bir araştırmaya göre oturmak yatmak ve ayakta durmaya oranla çok daha fazla bele yük bindiriyor.şimdi dik oturduğumuz zaman bel desteği de yok yol harici bisiklette.
Bu tarz sorunlar için yol bisikletini tavsiye eden çok yazı okudum.
mesela burası (link)
bu site de de vardı yanılmıyorsam
bilemedim

Uzun süredir boyun fıtığı ile endurance yol bisikleti kullanıyorum..2014 yılında 8500 km sürüş yaptım..Bisikletten dolayı hiç rahatsızlık duymadım. Osteopat'a gidip birkaç seans terapi ile sıkıntısız bir yaşamınız olabilir.

Geri