Scudo Sports

#FıratÇakıroğlu

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Gencimize çok yazık oldu ve geride kalanlarına sabır diliyorum.
yüreğimizdeki acının tarifi yok keşke son ay içerisinde yaşadığımız genç ölümlerin hiç birisi olmasaydı.
ölüme sebep olan bu tip olaylara lanet olsun.

• Beğen
Tepkiler: ABC ABC
Scudo
ÖLÜMÜ HAKKETTİĞİNİ SAVUNMUYORUM BİR ARKADAŞIMIN HAKLI BULDUĞUM YAZISI..
Biraz gerçekçi olalım kimsenin hayatı bu kadar ucuz olamaz! İdeolojisi ne olursa olsun genç fidanları kaybetmesek?
Keşke baltalar,satırlar yerine fikirlerimizi çarpıştırmayı öğrenebilsek..(link)

" İnsan canı kıymetlidir, kimsenin ölmesine sevinecek değilim. Ancak Berkin öldüğünde küfredenler, kaşıyla gözüyle dalga geçenler, ufacık çocukları polisin karşısında duruyor diye "taş atan piçler" olarak ifade edenler, "uyan ey türk silahlan" diyenler, kendilerinden farklı düşünene yaşam hakkı vermeyenlerin ölümüne üzülecek, yas tutacak değilim. Birileri gibi "o çocuğun orda ne işi varmış?", "su testisi su yolunda kırılır" da demeyeceğim.
Lisans öğrencisiyken okul kulübünde yayınladığımız "Maden" filmine bile tahammül edemeyenler, iftar saatinden önce yemekhanede yemek yedirmeyenler, puşi takıyor diye insanların kafasında sandalye kıranlar, "Ölürüm Türkiye'm" deyip halkın hakkına girenler ülkücülerdi kardeşim. O hepimizin lanet ettiği 12 Eylül Darbesi'ne çanak tutanlar yine aynı kişilerdi.
İnsanların kimlikleriyle, inançlarıyla ya da nasıl yaşamak istedikleriyle ilgili sorunum yok. Her 1 Mayıs'ta Tophane'de palalarla bekleyip, 90'ların o kaos ortamında devrimcileri katledenler aynı kişiler. Yine tekrar ediyorum sıradan sade bir vatandaşın siyasi görüşü ne olursa olsun ölmesine sevinecek değilim. Ancak bahsettiğim cenah ve çevresindeki insanların ölmesine üzülecek de değilim. Bizim kardeşlerimizi defalarca katlettiler. "

Beyler burada yanlış anlaşılan birkaç şey var ben Ülkücü bir kişi olarak şunları söyleyebilirim Ülkücü müslümandır müslüman haksızlığa susmaz ama başkalarının hayatınada karışamaz "senin dinin sana benim dinim bana" ama bu yanlış anlaşılmamalı ben size demiyorum ki parklarda bahçelerde sevgilinizle istdiğinizi yapın parklarda bahçeler bizim çocuklarımız var bundan onlar etkilenir, herkesin evi var herkes kendi evinde kendi istediğini yapabilir ona karışmayız birkaç arkadaşının örnek verdiği iftar vaktinden önce yemek yedirmemek kimin haddine isteyen istediği zaman istediğini yerde yemeğini yer peygamber efendimiz bile böyle bişey yapmamaşıkken sen kimsinde dinini savunmak adı altında İslami kirletiyorsun böyle işleri yapanlar ancak kendine ülkücü deyip ülkücüğün ne demek olduğunu bilmeyen aptalların işidir bu yüzden aptallarla ülkücüleri karıştırmayın Fırat abimize Allah tan rahmet ailesine sabır dilerim hayırlı akşamlar

• Beğen
Ülkücü şehidimiz diyerek burada siyasal demagoji yapmanın manası yok. Şehitlik söylemiyle ölümü yücelterek şiddet olayını kınamış değil kutsamış, övmüş olursun.
Üniversite ortamı her türlü düşüncenin özgürce konuşulduğu bir ortamdır. Ölen kişi, bulunduğu yerde başka hiçbir düşüncenin yaşamasına izin vermeyen saldırgan para-militer bir grubun üyesi. Facebook sayfası nefret söylemi içeren paylaşımlarla dolu.
Kendi saldırgan nefret ideolojisinin kurbanı olmuş birisi sadece.

@EK-73

Kürt ideolojisi yapan, facebook ve twitter sayfaları nefret söylemi dolu olan bir çok kişi var, hepsi karşıt görüş tarafından öldürülse ideolojisinin kurbanı oldu deyip geçilecek yani. Kim saldırgan nefretr kurbanıysa öldürelim gitsin, kurban olmuş sadece deriz mesele de kapanır.

@aze22

Genç insanların ölmesine en çok üzülenlerden birisiyim. Berkin Elvan öldüğünde de böyleydi Ali İsmail Korkmaz öldüğünde de böyleydi. Hepsinde de tepkimi gösterdim, yapılan protestolarda da en ön saflardaydım. Beni Facebook veya Twtitterda tanıyanlar söylediklerimin doğru olduğunu bilirler.
Şimdi alıntıladığınız mesajda ki vatandaş hem ölümlerin üzerine sevinecek değilim diyor hem de bizim kardeşlerimizi de defalarca katlettiler diyor.
Kürt faşistleri de masum askerlerimizi defalarca katlettiler, biz bu konuları diğer olaylara ilintilemedik bu durumu. Yazılan mesajı son derece samimiyetsiz hatta sırf oh olsun diye yazılmış buluyorum.
Her siyasi görüşün yapmış olduğu hatalar mevcuttur, kimse masum değil, kimse de kendi görüşü için mağduru oynamasım. Bu gibi konularda yapılan en büyük hata genellemeler. İç güvenlik yasası için bütün Polisleri kötü polis olarak genellemeleri gibi, tüm milliyetçileri palalarla kavga çıkaran, tüm solcuları da vatan haini veya kürt faşisti yapan genellemeler gibi... genellemelerden kurtulmalıyız.

Bir de içimizdeki nefretten toplum olarak kurtulmalıyız.

Allah rahmet eylesin, ailesine sabir versin. Gittiği yerden dönecek olsa, hem kurde hem türke söyleyeceği ilk şey, uyutuluyoruz olurdu. Bu çocugun kanina basta MHP yönetimi olmak üzere tüm siyasiler girdi. Ölen bir kürt olsaydi da ayni şeyi soylrrdim. Ne aci ki insanların sonradan üzerine giydiği etnik sacmaliklarla sorun tespit ediyoruz. Burasi laik- demokratik bir cumhuriyet. Bu cumhuriyetin, hepimizin bekaasi için sistemi koruması gereken unsurları calismazsa, elbetteki iyi niyetli ama cahil bu tur oluşumlar ve onların tahakkumune ve yönlendirmesine acik bireyler sonuçsuz mücadeleye baslar. Yakin siyasi tarihimize bakildiginda, güya birbirine zit bu iki uç kesimin aslında kimlerin cikarina hizmet ettiği, aklini kullanan herkesin malumudur. Bir etnik cinayet, cenazede atilan tekbirler, dinle tevdi edilmiş siyasi propaganda, kin ve intikam söylemleri... Yazik, gerçekte olansa, korpecik bir can, acili ailesi, yazik bu ulkeye...Yillardir değişmeyen oyun

Ülkücü olmuş, kürtçü olmuş fark etmez her türlü faşist düşünceden aynı oranda nefret ederim. Ama kim olursa olsun ölen bir insan için üzülmekte, insansak olması gerekendir. Bu nedenle bu kardeşimizin tüm yakınlarına sabır diliyorum.

Dip not : Bu konu bisikletle ilgili değilciler nedense bu başlığa hiç uğramıyorlar. Diğer konular gibi buda bir sosyal mesele olduğu için hepimizi ilgilendirir diye düşünüyorum yanlış anlama olmasın.

• Beğen
İnsan doğduğunda nerden bilecek Türk olduğunu Afrikalı yada budist olduğunu. Doğuyor bir topluluğun içine ve o topluluğun sosyal degismezlerine uymak zorunda kalıyor. Hepimiz insan doguyoruz da işte doğar doğma üzerimize bol gelen şeylerle dar gelen şeylerin arasında ömür dediğimiz şeyi bitirip gidiyoruz.

"arkadaşlar burası siyaset forumu değil. huzursuzluk çıkıyor. konu kapatılsın. kimse yorum yazmasın. kimse konuşmasın. devlet durumla ilgilenir. bize söz düşmez." gibi ifadelerle karşılaşılmamış hayret ettim. forum 1-2 gün içinde özgürleşti demek.

Kendimi her zaman milliyetçiliğin karşısında bir kişi olarak bilirim.
Sadece bir zümreyi savunmak kesinlikle mantık dışı geliyor bana. Bu Türk milliyetçiliği için de geçerli, Kürt milliyetçiliği için de. Zamanında Hitler'in yaptığı şeyden çok da farklı değil.

Ölen "arkadaş" bir insan, bir can sonuçta.
Keşke tüm düşünceler seviyeli bir ortamda tartışılarak çözülebilse ama kin/nefret maalesef böyle bir şey.
Arkasında kalanlara sonsuz sabır dilemekten başka yapılabilecek bir şey yok maalesef. Çok üzücü bir durum...

dipnot: Bu arada forumun özgürleşmesi konusunda da şunu söylemek isterim; eğer bu tip düşünceler düzgün ve seviyeli bir şekilde (yani şu son iki konunun gidişatı şeklinde) tartışılsa hiç bir konu kilitlenmez merak etmeyin :).

@Edip Dinçer

Kesinlikle katılıyorum. Üstünlük sahip olduğun genom tipi ile olmaz. Kürt'ün Türk'e veya tam tersi yönde bir üstünlüğü bulunamaz. Bu senin benim seçebileceğim bir durum değil. Pek tabi ki başka bir etnik köken içerisinde de dünyaya gelmiş olabilirdik.
Üstünlük tamamen doğduktan sonra, özellikle aklını başına devşirdikten sonra yaptıklarınla alakalı bir durum. Çünkü nasıl bir ailede doğacağını seçemezsin ama nasıl bir insan olacağını seçebilirsin.

Aynı geminin içindeyiz. Gemi battı mı o gemidekilerin sıfatları anlamsız kalacak. bu gemi güzel bir gemi ama sanırım diğer gemidekiler bizim geminin güzel güzel yuzmesini istemiyor. Bizde aynı geminin içinde sen mavisin ben turuncuyum bak karşı gemideki dedi ben de morum diyerek elbirliği ile batirmaya çalışıyoruz. Allah sonumuzu hayreylesin. Gemi batinca binecegimiz filikalar gemi kadar rahat olmayacak kimse farkında değil.

aze22 ve Edip Dinçer adlı kullanıcıların yorumlarınıda silin o zaman!!!

İşte iş böyle "benim dediğim doğru" "senin dediğin külliyen yanlış" konusunda döndüğünde bir insanın canında olması bile ikinci plana itiliyor.
Siyasi tartışmanın çok uzaması nedeniyle herkesten özür dileyerek konuyu kilitliyorum.

Kaybedilen bir "can"dır, gerisi önemli değil...

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri