Fırat Nehri Eşliğinde KEMAH.

Serkan Taşdelen

Forum Bağımlısı
Kayıt
27 Şubat 2006
Mesaj
2.660
Tepki
4.806
Şehir
Türkiye
Bir Cuma günü gezisini daha kazasız belasız geride bıraktım. Güzergahımı günler öncesinden hazırlamıştım. Tek isteğim Cuma günü geldiğinde havanın yağışlı olmamasıydı. Şansım varmış ki yağmur yoktu ama hava kapalıydı. Öğleden sonra güneş iyice yüzünü gösterdi. Bu defaki güzergahım Erzincan'ın ilçesi KEMAH'tı. Merkezden uzaklığı 51 km. Ama ben yine her zamanki çıkış noktamdan çıktım. Yani 6-7 Km daha uzadı yolum. Bu defa yine yalnızım ama bana eşlik eden Fırat Nehri ve Demiryolları vardı. O kadarda yalnız hissetmedim kendimi.
Güzergahım;

08:00 de hareket ettim her zamanki gibi. Bu defa yolum biraz daha uzun. İlk tabelamıza geldim. Yolun başı.

Etrafımı süzerek gidiyorum. Daha önce bu yöne hiç gitmemiştim. Arabayla dahi gitmemiştim. Yani hiç bilmediğim bir yolda tek başıma devam ediyorum. Ama haritam var. O beni her zaman kurtarır. 12.8 Km sonunda BEŞSARAY'a vardım. Saat 08:42. Ama giriş tabelasını bulamadım. Sökmüşler herhalde,bende çıkışı koydum.

BEŞSARAY'da su molasının ardından devam ettim. Kemah'a 40 Km kalmış. Benim Km sayacım 15.1 Km gösteriyo. Bozuk değil ama. Dedim ya ben işyerinden başladım. Saatim 08:50.

Yola Demir yoluyla yanyana devam ediyordumki birden karşımda treni gördüm. Çok güzel ya, el sallıyolar bana yolcular. Ve Trende sirenine basıyor.

Çoğu yerde Demir yolu ve Fırat Nehri beni yalnız bırakmadı. Ben köprüden geçtiğimde Demir Yoluda geçiyordu.:)

25.7 Km yol katettim. Kemah'a 30 Km kalmış. Saatimde 09:30 olmuş.

Önümde dik bir yokuş var.
Pelitsırtı Geçidi
Rakım:1225
Km: 28.7
Saat:09:50

Pelitsırtında dinleniyorum biraz. Yokuş beni yordu haliyle.

Yolum giderek kısalıyo. Tabi sadece Gidiş olarak. Bunun birde geri dönüşü var.
Kemah'a 20 Km kalmış. Km:36.7 Saat:10:19

Ve bir türlü gelmek bilmeyen Alp Köyüne vardım. Alp Köyü küçük ve sakin bi köy. Bir kaç kişi haricinde hiç insan görmedim. Alp Köye vardığımda Km:38.9 Saat ise 10:29 du.

Alp Köyüde geride bıraktıktan sonra hep bana dedikleri meşhur Acemoğlu Köprüsüne varıyorum. Bu kadar harika bir doğa olamaz. Acemoğlu Köprüsü Kanyon çıkışına yapılmış. Ve o Kanyonda yaşayan kuşları görseniz aklınız şaşar. Süper bir manzara var. Herkese tavsiye ederim. Ben bırakıp gitmekte zorlandım doğrusu. Ama geri döneceğim için içim rahatladı.


Acemoğlu Köprüsünde yemek molası veriyorum. O muhteşem kuş sesleri eşliğinde birşeyler atıştırmak insanın iştahını dahada açıyor.

Acemoğlu Köprüsü Karayolu Köprüsü. Karşıda duran köprü ise "Demiryolu Acemoğlu". Ben taktım bu ismi. İsmi varmı bilmiyom.

Acemoülu Köprüsünden 11:04 de hareket ettim. Yola üçümüz devam ediyoruz. Ben,Demiryolu ve Fırat Nehri.

Kemah'a 10 Km kala Mermerli Köyünden Hıdır Amcayla tanışıyorum. Hıdır Amcamın derdi çok. Tarlasındaki ağaçları kesmişler. Kimin kestiğini bilmiyo ama. İçini döktü bana sağolsun. Birazcık rötar yaptım anlayacağınız. Ağzına kelimeleri tıkayamam ya. Bende dinledim Hıdır Amcamı. Ama sağolsun anlayışlıymış. Bana "Yoluna devam et, Dikkat et, Hayırlısıyla git" diye nasihatlerde bulundu. Km:47.7 Saat: 11:25

Onuda geride bırakıyorum. Yoluma güzel manzaralar eşliğinde devam ediyorum.


Veee 56.1 Km sonunda KEMAH'a vardım. Saat 12:09 olmuş.

Kemah'ta "Sultan Melik Türbesi" var. Orayı ziyaret ediyorum.


Türbe Kemah'ın biraz dışında kalıyo. Merkeze gidip biraz dolaşıyorum. İstasyon şehir merkezinde. Bir gölgelik bulup biraz bişeyler atıştırıyorum.


Vee dönüş. Saat 12:53 de hareket ediyorum merkezden. Demir Yolunun altından geçerek devam ediyorum yoluma. Bir altından bir üstünden geçiyoruz.

Erzincan tabelaları görünmeye başladı. 50 Km kalmış Erzincan'a. :(

Hiç durmadan devam ediyorum yoluma. Birde baktım 40 Km kalmış.
Km: 69.1 Saat 13:44

Yoluma durmadan devam ederken karşıma yine çıktı Acemoğlu. Ama burada durmazsam olmaz. Farklı açılardan birkaç fotoğraf daha çekeyim dedim.
Km: 71.3 Saat 14:00


Biraz önce altından geçtiğim Demir yolunun şimdide üstünden geçiyorum.

Pelitsırtı geçidini çıkmadan biraz dinleneyim dedim. Su içtim. Elimi yüzümü yıkadım. Biraz kendime geldikten sonra yola devam ettim.
Km: 85.5 Saat 15:00

Ve Pelitsırtının zirvesindeyim. İniş dik. Bundan sonra mola vermeden Erzincan'a kadar gitmem gerekiyo. Km: 86.4 Saat 15:16

Erzincan'a giriş tabelasını gördüğümde Km: 107.8 Saat 16:35 di. Ama varış noktam olan eve vardığımda ise; Km: 113.6 Saat 17:02

Toplam Yol: 113.6
Toplam Saat: 09:02
Azami Hız 61.40
Ve yolculuk sağsalim bitti. Bir dahaki gezimde buluşak dileğiyle.
Sevgiler...
 
Scudo

no_name

Daimi Üye
Kayıt
25 Mart 2006
Mesaj
278
Tepki
198
Şehir
sivas
İsim
mesut
Bisiklet
Bianchi
serkan hocam ellerine sağlık yüreğine sağlık valla oraları gezmiş kadar oldum hele o son fotoğrafta yolun görüntüsü kartpostal gibi duruyor devamını dilerim kazasız belasız ;)
 

Serkan Taşdelen

Forum Bağımlısı
Kayıt
27 Şubat 2006
Mesaj
2.660
Tepki
4.806
Şehir
Türkiye

Sevgili Kardeşim ne mutlu bana ki oralarda hissettirebildim sizi. Sevgiler...
 

Tugfox

Forum Bağımlısı
Kayıt
14 Mart 2006
Mesaj
1.094
Tepki
1.218
Şehir
Goztepe/Istanbul
Spor, fotograflar, anlatim, KM(!!!), doga , bisiklet vb.. butun guzellikleri tek bir gezide ustelik tek basina birlestirmeyi basarmissin yine herzamanki gibi dokturmussun:)

Bu guzel gezilerle bizlere Erzincan`i butun guzellikleriyle kesintisiz bir sekilde tanittigin icin cok cok tesekkurler:)

Bu arada bisikletin ustundeki aynalarin birini cikarmissin sanirim 2taneydi eskiden kacmadi gozumden:) `ironman.1` abimin tarzinda cektigin fotografi da( 7.fotografti sanirim) teknik acidan ayrica cok begendim. Dogal guzellik ise de: kanyon fotograflari ve `tren ve bisikletini` ayni karede yakaladigin fotograflar cok basarili:)Tebrikler:)

Pedalina Saglik!!!Devamini merakla bekliyorum:)

1037 km uzagindan, Istanbul`dan, Sevgiler, Saygilar:)
Tugberk
 
  • Beğen
Tepkiler: Serkan Taşdelen

Serkan Taşdelen

Forum Bağımlısı
Kayıt
27 Şubat 2006
Mesaj
2.660
Tepki
4.806
Şehir
Türkiye

Tuğberk bey çok teşekkür ederim. Aynamın biri geçen gezimde kırıldı. Belediye personeli beni yanlış anlayınca bir hayli münakaşa yaşamıştım. Bisikletimi belediyenin önüne çekip gittim geldiğimde yerde yatıyodu. Rüzgar düşürmüş aynanın üstüne. Ve kırıldı nihayetinde. Ama bir taneside yetiyo. :)
Fotoğraflar için de ayrıca teşekkür ederim. Tek olduğum için çekecek kimsemde yok. Onun için bende görüneyim karelerde diye öyle çekimler yapmak zorunda kalıyorum. Beğendiğinize sevindim.
Erzincan'danda İstanbul'a selamlar.
Sevgiler...
 
  • Beğen
Tepkiler: Tugfox

gugus

Daimi Üye
Kayıt
17 Mart 2006
Mesaj
242
Tepki
146
Memleketim ve memleketimin guzel insani....;) Buram buram Anadolu belgeseli izlettin bize.. hani arada bi sitem ediyosun ya.. " biz yanliz basimiza dolasmak zorunda kaliyoruz " diye; bu hem sana hemde o guzelim topraklara haksizlik:rolleyes: ! En yakin zamanda kendine iyi bir partner bulabilmen dilegiyle... Ayaklarina ellerine yuregine saglik!

Saygilar.
 
  • Beğen
Tepkiler: Serkan Taşdelen

Serkan Taşdelen

Forum Bağımlısı
Kayıt
27 Şubat 2006
Mesaj
2.660
Tepki
4.806
Şehir
Türkiye

Sevgili gugus. Çok teşekkürler. Biz Anadolunun her yerini tanıtmak için can atıyoruz. Aynı şekilde ben tanımak içinde can atıyorum. İnanın bana bende ilk defa gittim o topraklara. Sadece duyuyordum böyle yerler olduğunu.
Aynı Hasankeyf gibi. Yıllarca dergi ve kitaplarda okudum. Geçen yazın gitme fırsatı buldum ve gittim. İnanın o havayı soluduğunuz zaman çok farklı duygular besliyosunuz.
Her ne kadar okursanız okuyun, okumakta güzel ama mutlaka gidin ve görün. O zaman benim ne demek istediğimi anlayacaksınız.
Sevgiler...
 
  • Beğen
Tepkiler: gitaristx

otec

Forum Bağımlısı
Kayıt
10 Şubat 2006
Mesaj
943
Tepki
712
Şehir
istanbul
slm doğacı. :) çok güzel bi tur olmuş. resimlerde çok güzel. ;)
tebrikler. teşekkürler
 
  • Beğen
Tepkiler: Serkan Taşdelen

Serkan Taşdelen

Forum Bağımlısı
Kayıt
27 Şubat 2006
Mesaj
2.660
Tepki
4.806
Şehir
Türkiye
Süleymen Abi ve Otec çok teşekkür ederim. Beğendiğinize sevindim.
Sevgiler...
 

tayfur

Forum Bağımlısı
Kayıt
22 Mayıs 2005
Mesaj
1.621
Tepki
1.025
Şehir
İstanbul
dogaci gene MUHTEŞEM bir gezi olmuş. 116 km gerçekten saygıdeğer bir mesafe. doğu anadolu'nun ıssız bir yerinde tek başına arayollarda böyle bir gezi gerçekten şiir gibi olmuş! doğrusu biraz kendimden utandım. her türlü teknolojik giysi, 12 kiloluk bisiklet, dişsiz lastikler ve güvenli yollar etrafta olduğu halde böyle geziler yapmıyorum.

böyle devam et. tebrikler. ;) :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Serkan Taşdelen

Serkan Taşdelen

Forum Bağımlısı
Kayıt
27 Şubat 2006
Mesaj
2.660
Tepki
4.806
Şehir
Türkiye

Çok teşekkürler tayfur. Gerçekten yol çok ıssızdı. yarım saatte hatta saatte bir geçen minübüsler vardı. Arada birde araba geçiyodu. Ayrıca yolun asfalt olmasına karşı çok dişli bir yoldu. Çok sarsıyodu bisikleti. Boş olmasından dolayı ortaladım yolu öyle devam ettim. Elimde olan imkanlarla ancak bu kadar yapabiliyorum. Sevgiler...
 

Soner Sarihan

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Temmuz 2005
Mesaj
3.888
Tepki
8.301
Şehir
İznik
Bisiklet
Cannondale
Harika bir gezi olmuş. Bazı fotoğraflar Kartpostal olacak kadar güzel. Özellikle son fotoğrafını çok beğendim. Pelitsırtı denilen noktadan iniş yönünü gösteren fotoğraf.
Arka plndaki dağlar ve zirvelerindeki kar görüntüleride mest etti beni.
 
  • Beğen
Tepkiler: Serkan Taşdelen

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
tren yolu, bisiklet ve akarsunun birleşmesi çok güzel. tam bi kombinasyon... istanbul'da binip egzos solumaktan kat kat iyi. yalnız yokuşlara dikkat... iyi şürüşler...
 

Serkan Taşdelen

Forum Bağımlısı
Kayıt
27 Şubat 2006
Mesaj
2.660
Tepki
4.806
Şehir
Türkiye
Sevgili "ataruh" ve "hammurabi" çok teşekkürler.
Fotoğraflarımı beğendiğiniz için çok sağolun. Yokuşları çıkmak çok zor, ama inmeside bi o kadar zor. Nasihatler içinde çok sağolun. Sevgiler...
 

noktalivirgul

Forum Demirbaşı
Kayıt
6 Aralık 2005
Mesaj
439
Tepki
246
Şehir
ISTANBUL
eline diline pedalına sağlık gerçekten çok güzeller allah nazarlardan saklasın yenigezilerinde buluşmak dileğiyle.:winkenlux :winkenlux :winkenlux
 
  • Beğen
Tepkiler: Serkan Taşdelen