Scudo Sports

Fethiye'de günübirlik bisiklet rotaları

_cihanbey_

Üye
Tepki
25
İsim
Cihan Bey
Bir hafta kadar Fethiye'de kalacağım. Elimin altında bir Carraro Sportive 224 var. Çıkıp turlamak istiyorum. Böyle amatörü öldürmeyecek, manzarası da güzel sabah git akşam gelli rota önerileriniz var mı?

• Beğen
Tepkiler: mert48300
Scudo
Amatörü öldürür mü bilemem, Fethiyeli arkadaşlar daha iyi bilir ama, Fethiye içinden KAYAKÖY e gidebilirsiniz. Ancakk araç yolundan Hisarönüne değil, içeriden bir yol daha var kayaköye. Bazı yerleri dik gelecektir. Ancak Kayaköy görmeye değer. Oradan Hisarönü 15 dk. Daha sonra da isterseniz araba yolundan Fethiyeye dönersiniz. Tüm yol orman manzaralı.

Nefis. Kayaköy'e daha önce araçla gitmiştim. Bu rotayı not ediyorum.

Telefonumu özelden gönderdim. Yardımcı olurum.

Yanınızda mayo götürün devam edip ölüdenize veya Gemile koyuna gitmek isterseniz denize girmek de isteyebilirsiniz. kayaköyün içinden Gemile koyuna gidiliyor, dönüşte birkaç rampa zorlayabilir ama geneli güzel yoldur orman içi..

Buradan tüm FETHİYE ve FETHİYELİ kardeşlerime selam..20 senedir giderim bir FETHİYELİ olamadık ama gönlüm oradadır hep...

Bugün sabahtan bir yarımada turu denedim. Döne döne çıkan rampalar beni çok zorladı. Yaklaşık bir 1 km sonra dönüp Çalış istikametine yöneldim. Git gel 30 km. Sahilden çok rahat bir rota. Fethiye çok güzel memleket gerçekten. Dediğiniz rotayı da yarın deneyeceğim, bakalım ne olacak.

Kayaköy'e Yarımadayı tersten (Hillside tarafından) başlayınca Hillside-yarımada yol ayrımında toprak yoldan yukarı doğru giderseniz o yol ilerde Kayaköy asfaltına bağlanır. Asfalta gelmden önce de yine toprak yoldan (bu hafta yeni toprak döküldü, zemin biraz gevşek) Keçiler tarafından Kayaköy'e gidiliyor. Harika bir güzergah. Araç yok, insan yok, ağaç var, huzur var. Ayrıca yine Kayaköy asfaltından çıkıldığında zirvedeki tahta köşkten toprak yola yukarı girildiğinde Ovacık'a ya da aşağı inen yol takip edilirse Fethiye'ye dönülür. Rota çok ta durumunuzu bilmediğimden telefonla tarif edeyim diye özel mesajla telefonumu verdim ama siz gezinize başlamışsınız.

Katrancı ve Günlüklü Koylarını tavsiye ederim.Fethiyeli bir arkadaşım buraları tavsiye ediyor.Ekstra olarak biraz zor olur ama değer Babadağ'a çıkabilirsiniz.(hem Ölüdenizi görmüş olursunuz.)+Yarımada

Geri