Uçmakdereli
Daimi Üye
- Tepki
- 206
- Bisiklet
- Claud Butler
Bisikleti yaklaşık 7 yıl ve genelde 100 kilo üzeri yazları hunharca kullandım. Geçen hafta dağda yokuş çıkarken kalktım ayağa bir sağ bir sol giderken arasıra gidonu kendime çektim, bu beygire bir şey olmuyor dedim ama arkadan ufak ses geldi. Pedal boşa dönmeye başladı herhalde zincir attı dedim ama baktım zincir yerinde arka teker boşa dönüyor. Bisikletçiye arka tekeri gösterdim daha eline almadan en az 10 günü bulur ve en aşağı da 200 lira olur dedi. İyi hoş madem göbek değişimine gireceğiz biraz araştırarak sağlam gireyim dedim ve bu forumun yolunu tuttum...
Arka göbek görsellerdeki gibi kırılmış. Göbek quanto diye bir marka, pek kaliteli olmasa da iyi kötü iş görüyordu.
Orta göbek alındığından beri ilk defa açıldı (7 yıl)aynakol diş yediği için hiç açamamıştım ama şimdi göbek dişlisine vida soktum ve pedalı vida ile beraber çevirerek göbeğin açılmasını sağladım. Göbeği açmayanların dikkatine! göbek sağlam gibi gözüküyor ama ses problemi vardı ayrıca çok az da boşa gidiyordu. Burayı bilyeli beklerken rulmanlı olduğunu öğrendim, belki ufak bakımla kurtarılır ama ağırlığını da sevmediğim için komple değiştireyim diyorum.
Sonuç olarak bisiklet 2013 model claud Butler anteus. Kadroyu sevdiğim için göbekleri komple değiştirmek istiyorum, tavsiyelere açığım. Göbek ve tel alsam ben örebilir miyim(hiç örmedim)
Değişim istenen parçalar
Arka göbek ilave jant seti olabilir.
Orta göbek ve aynakol ilave pedal.
Zincir.
Ön göbeğe dokunmak istemiyorum ama temiz olacaksa o da olabilir.
Bütçe 500-1000 TL.
Arka göbek görsellerdeki gibi kırılmış. Göbek quanto diye bir marka, pek kaliteli olmasa da iyi kötü iş görüyordu.
Orta göbek alındığından beri ilk defa açıldı (7 yıl)aynakol diş yediği için hiç açamamıştım ama şimdi göbek dişlisine vida soktum ve pedalı vida ile beraber çevirerek göbeğin açılmasını sağladım. Göbeği açmayanların dikkatine! göbek sağlam gibi gözüküyor ama ses problemi vardı ayrıca çok az da boşa gidiyordu. Burayı bilyeli beklerken rulmanlı olduğunu öğrendim, belki ufak bakımla kurtarılır ama ağırlığını da sevmediğim için komple değiştireyim diyorum.
Sonuç olarak bisiklet 2013 model claud Butler anteus. Kadroyu sevdiğim için göbekleri komple değiştirmek istiyorum, tavsiyelere açığım. Göbek ve tel alsam ben örebilir miyim(hiç örmedim)
Değişim istenen parçalar
Arka göbek ilave jant seti olabilir.
Orta göbek ve aynakol ilave pedal.
Zincir.
Ön göbeğe dokunmak istemiyorum ama temiz olacaksa o da olabilir.
Bütçe 500-1000 TL.