Scudo Sports

Farklı bir katlanır bisiklet mekanizması - s&s coupling

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
1
Böyle bir kadro katlama yöntemi varmış arkadaşlar. Sanıyorum ülkemizde henüz yok, ama yazıdaki arkadaş İstanbul’a gelmiş bu bisikletle. Ülkemizde kullanmış.

(link)

Kısaca anlatmak gerekirse;
Kadro kesilerek bir bağlantı mekanizması takılıyor. İstenildiğinde vidalama şeklindeki bağlantı kullanılarak kadro ikiye bölünüyor.
Kadro bölündüğünde normal bavullara sığıyormuş. Normal bagaj gibi taşıyabilmiş eleman thy uçağında.

Tabi alüminyum kadrolara olmuyormuş sadece çelik kadrolar için.

Tecrübe etmiş olan varsa yorumlarını bekliyoruz...

Scudo
Sistem mantıklı ancak,jantlar zincir vs vs 'de sökülüyor,Kadro katlandıktan(Ibölündükten) sonra onlarda sökülmeyecekse gayet başarılı :ckskc:

• Beğen
Tepkiler: JusTiMe
gelmiş geçmiş en iyi katlanma bu sanıyorum yada daha iyisi gelene kadar şimdilik bu.

@biocyclist

Brompton ile bu paylaştığım konsept çok farklı şeyler. Gördüğüm kadarıyla S&s coupling gibi bir sistem normal herhangi bir çelik kadro bisiklete uygulanabiliyor. Örneğin 28 teker bir tur bisikletini parçalayıp bu parçaları monte ederek normal bir bavul içinde her yere taşıyabiliyorsunuz, sonra birleştirdiğinizde normal bir bisiklet haline geliyor. Tabi henüz ben hiç kullanmadım, ve kullananların fikirlerini merak ediyorum.

Malesef adamlar bu ürünü perakende satmıyor ve sadece kadro üreticilerine veriyorlarmış. Co-motion bu firmalardan biri. Bu mekanizmayı bir opsiyon olarak sunuyor. Asıl üretici (link)

Ritchey diye bir firma da benzer bir kadro parçalama sistemi uyguluyor. Onun da linkini vereyim.
(link)

Brompton farklı bir konsept. Kullanmadım, küçük teker ve gidonun da katlanması sebebiyle bana çok hitap etmiyor ama eminim katlama mekanizması ve genel kalitesi çok iyidir. Zaten bu fiyata bu kadar müşteri buluyorlarsa bir sebebi olmalı. Diğer taraftan pacific cycles if mode veya kanadalı yeni girişim helix veya avusturyalı vello bike gibi pek çok inovatif katlama mekanizması da mevcut. Yani sağlam bir rekabet geliyor Bromptona. Yine de benim paylaşımım farklı bir konsept.

Belki de konuyu tur bisikleti kısmında açmalıydım bilemedim.

Hiç kullanmış biri yok mu bu tür bir bisikleti?

Videoları izlemedim ama bildiğim kadarıyla bike friday de sökülüp takılan bir bisiklet. Her ne kadar katlanırlar arasında anılsa da sökülüyor. Bu arada brompton'ı en ciddi rakiplerden biri yine ingiliz hummingbird'dür. Zamanım olsa bir inceleme yazısı yayınlamak istiyorum hummingbird hakkında. Gerçekten ilginç, modern tasarımlı, çok hafif ve acayip tuzlu bir alet.

@bartsimpson Benim bunu paylaşma nedenim günümüz vakit, nakittir mantığı şahsen ben bir bisikleti bu kadar sök, tak bavula koy yada çantaya hiç uğraşamam çok çabuk katlanması ve az uğraştırması benim için makbul olan;) arz ve talep meselesi elbet 20,24,26 hatta 27,5 jantlı katlanırlar'da üretirse brompton yada başka bir firma daha'da etkili bir katlama mekanizması ozaman her boyutta bisiklet çok daha rahat ve çabuk taşınır.

Buda benim ortadan ikiye ayrılan bisikletim :) IMG_2897.JPG

@Mehmet Nejat Karahan hummingbird, hangi özelliği ile Bromptonun alternatifi veya rakibi olabiliyor öğrenmek isterim. Katlanma performansı ve ebadı, vites sistemi veya sürüş performansı veya kalitesi..? Sadece ağırlık derseniz, Bromptonun hafif olma gibi bir amacı zaten yok.

@mervan kızıl brompton daha hafif bisikletler için çalışıyor ve çıkarıyor da. Bu nedenle Hafiflik gibi bir kaygısının olmadığını söylemek zor. Hummingbird ise katlanma performansında kendine güveniyor. Ve bildiğim kadarıyla geliştirenler yatırımcı arıyor şu an. Bir kaç sene içinde modern tasarımlı ve iyi yol performanslı bir İngilizle karşılaşabiliriz.

Geri