Ezilmekten son anda kurtuldum.!

cashsta

Üye
Tepki
82
İsim
Mustafa Kemal KILIÇOĞLU
Bisiklet
b'Twin
Henüz olayın üzerinden 1 saat belki geçmiştir. Edirnekapı-Şehitlik durağına yaklaşıyordum. Sağ şeritte otobüsler durmuştu, ben de soldan yavaş yavaş giderim dedim. (Bu arada katlanır bisiklet) Otobüslerden biri aniden, hiçbir sinyal vermeden sol şeridi kapattı. Milimlerle otobüs ve kaldırımın arasından sıkışmaktan kurtuldum. Şoför camına gittim, açtırdım. Orta yaşlarda bir adam. Yine saygısızlık olmasın diye amcacım, güzel dayım laflarıyla dikkat etmediğini, sinyal bile vermediğini, bisikletlilerin kaportasının kendi vücudu olduğunu söyledim. Karşılığında camdan uzanan bir kol ve haykırış : 'Sol şeritte araç mı olurmuş!?! Ben sola bakmam. Madem kaportan kendin, senin orada ne işin var?!? Git şikayet et!' Baktım olacak gibi değil, zaten canım burnumda saatlerdir pedal çevirmekten. Dayı dedim adını soyadını lütfet adamsın madem, ben yapacağımı bilirim. Fakat 'haadi ordan' demesinin hemen ardından bastı gitti. Çileden çıktım. Trafiğe, ışıklara falan yakalanırsa yetişirim diye yüklendim pedallara ama nafile. Büyükşehir belediyesinin beyaz masa numarasını aradım ama birşey çıkar mı bilmiyorum. O hat evimin bir altındaki caddeden her gün defalarca geçiyor. Şimdi ben gidip bu adamı kendim mi bulup cezasını vereyim? yoksa bekleyim mi? Bu konuda ne yapılabilir soruyorum.

Scudo

Samet Arslan

Forum Bağımlısı
Tepki
299
Bisiklet
b'Twin
@cashsta İsme gerek yokmuş aslında, plaka veya kapı numarası dedikleri numarayla da şikayet edebilirdiniz saat belirterek. Daha da garanti olsun derseniz içerideki ekranların sağ alt köşesinde şoför kodu gibi bir şey var onu da kullanabilirsiniz aynı şoföre denk gelirseniz. Ancak otobüs ÖHO değil de İETT otobüsü ise aynı şoföre denk gelmeniz çok zor çünkü sürekli rotasyon oluyor diye biliyorum. Bence en kolay ve garantili yol kapı numarası ve saat belirterek şikayet etmek.

Bu arada, geçmiş olsun :)

• Beğen
Tepkiler: cashsta

mehmet ulaş

Forum Bağımlısı
Tepki
571
Bisiklet
Mosso
Türkiyede bütün şöförler böle bisiklete karşı.Sanki biz yollarda olmasak 180 ile gidecekler.Bu durumda en iyisi şikayette bulunun.Adam dövmeyle bu iş bitseydi ne güzel olurdu.Siz bu arada Edirnedesiniz,İstanbulda bisiklet sürseniz delirirsiniz o zaman :)

• Beğen

ersnpk

Daimi Üye
Tepki
516
İsim
Ersin
Başlangıç
2008—09
Bisiklet
Ghost
Bisiklet türü
Şehir - Tur
@cashsta dostum öncelikle büyük geçmiş olsun..lakin şöyle bir kural var bisiklet için bisiklet yolu olan yerlerde bisiklet yolundan olmayan yerlerde en sağ şeritten gitmesi zorunludur diye..gerçi kural böyle olsa nolcak diiceksin haklısında yolun sağından gidincede karşılaşıoruz aynı durumla.bu kuralı söleme nedenim solda olduğn için haklıyken haksız duruma düşersin..

• Beğen

BF Okuru

Üye
Tepki
64
Sele borusuyla şoförün kafasını yardıktan sonra bir de kaskı burnuna yerleştirseydiniz forumda fazlasıyla takdir edilecektiniz.

BF Okuru

Üye
Tepki
64
Net fotoğraf çekilir, hem aracın plakası, hem adamın suratı, ve ilgili kurumlara gönderilir, birkaç forumda da hem fotoğraf hem de büyük ve kalın fontlarla plaka olarak paylaşılır. Google aramalarında bulunacak şekilde, olayı vurgulayacak kelimeler eşliğinde hikayemiz yazılır (bisiklet düşmanı belediye otobüsü vs vs) mesela ben olsam sizin başlığı şöyle girerim, "Dikkat - Ekmeği uğruna önündeki herşeyi ezip geçecek 34 XXX YYYY- Ezilmekten son anda kurtuldum"

Bu alçakları adam etmek için ellerimizin armut toplamıyor olması lazım. Burnuna okkalı bir oturtacaksın, ama öyle olacak ki, ilk yumrukta kan boşalacak, her tarafına sıçrayacak. Kan görüntüsü panik yaratır, o anda ikinciyi geçireceksin, ve kaçmayacaksın, senin yüzünden eziliyordum vicdansız köpek, diyerek haklılığını ortaya koyacaksın.

Kazuya

Forum Bağımlısı
Tepki
1.480
İsim
Emrah
Bisiklet
Specialized
@cashsta dostum öncelikle çok geçmiş olsun. Şu an sen haklısın, eğer cezasını kendin vermeye kalkarsan haksız durumu düşeceksin. adamın bir daha aynı veya benzer terbiyesizlik yaptınıgına şahit olursan hemen şikayet et, plakasını aldığını ve bundan sonra polisle muhatap olacağını söyle. Bu durumlarda sabır önemli, nefsi müdafaa dışında da kaba kuvvete başvurma derim. bu tür durumlar hemen hepimizin başına geliyor, bunlar ve bunun gibi insanlar kaybedecek şeyi olmayanlar, ama bizler hayatımıza önem veren insanlarız. Tekrar çok geçmiş olsun,

• Beğen

Uğur S.

Forum Bağımlısı
Tepki
1.817
Bisiklet
Bianchi
@mehmet ulaş

Arkadaş zaten İstanbul'da sürüyor. Edirnekapı metrobüs ve tramvay durağı var. Demirkapı ile Edirnekapı arasında Şehitlik var ve minibüsler yüzünden ne kadar lanet bir ortam olduğunu biliyoruz.

@cashsta geçmiş olsun. Belediye otobüsleri taksici ve minibüsçülerden bile beter. Adamlar her nokta kendilerine ait zannediyorlar. Unkapanı, Zeyrek durağına yanaşmak için üzerime süreni bile gördüm.
Bu insanlar bisikleti hala karne hediyesi olarak görüyorlar. Bunlar bisikletin bir ulaşım aracı olduğunu idrak edene kadar en iyisi uzak durmak ve dikkatli olmak. Trafikte görünmezmiş gibi hareket etmelisiniz.

Fakat yanınızda birkaç kişi varsa fazla ses çıkaramayacaklardır. Tecrübe ile sabittir :)
Ayrıca size yapılanı fotoğraf, video ile belgeleseniz ve gerekli yerlere gönderseniz bile bir işlem yapılmayacağına emin olabilirsiniz. @verisakeet bunu uzun zamandır yapıyor. Fakat henüz bir sonuç aldığını görmedim.

• Beğen

Gjankrow

Forum Bağımlısı
Tepki
3.299
Bisiklet
Salcano
@cashsta geçmiş olsun. Ben o hatta sürekli işe gidip geliyorum. Benim size tavsiyem o aracı şikayet etmek olur ısrar edin şikayetinizde belki sonuç alırsınız.

yaboga

Daimi Üye
Tepki
354
İsim
Ergün Altmış
Bisiklet
Carraro
Trafikte bisiklete saygı sıfır olduğundan, geçmiş olsun demekten başka bir şey diyemiyorum, ben şahsen İstanbul da araba ile korkarken sizin bisikletle çıkıyor olmanız büyük başarı ayrıca tebrikler.

Tahir Keskin

Forum Bağımlısı
Tepki
2.003
İsim
Tahir Keskin
Bisiklet
Kron
Geçmiş olsun. Hepimiz trafikte azamı dikkat etmeliyiz. Haklılık veya haksızlığın can sağlığı olmayınca ne kıymeti var? Şikayet edin yeterli bence.

Edip D.

HTFU!
Tepki
5.375
Başlangıç
2000—01
Bisiklet
Diğer
@Atilla Gobel

Katılıyorum. Ben her seferinde İETT Beyaz Masaya şikayet ediyorum bu tip durumları.
Gerçekten bir şey yapıyorlar mı bilmiyorum ama ben üzerime düşeni (ne fazlasını ne azını) yapıyorum...

Bunlar da farklı konular ile alakalı gelen bir kaç cevap;

@İETT Beyaz Masa

@İETT Beyaz Masa

@İETT Beyaz Masa

OsmaniyeRehber

Forum Bağımlısı
Tepki
870
İsim
ibrahim
Bisiklet
b'Twin
Geçmiş olsun , sana birşey olmamış ya bu na şükür :)

• Beğen

mehmetsunu

Kaldato ile sohbeti kestim.
Tepki
13.445
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@Yusuf Yılmazvural

sele borusuylan dıııııııt dııııııııııııııııııııııııııııııttt sansür sansür sonrada düz gidonu adamın dıııııtttttttttt dııııııııııttttttttttttttttt sansürsansürsansür ...dan çıkarsaydınız daha bilem güzel bi şey olurdu netekim.

• Beğen

soner kalaycıoğlu

Forum Demirbaşı
Tepki
946
İsim
soner
Başlangıç
1968—69
Bisiklet
Bianchi
Bisiklet türü
Klasik
selamlar..geçmiş olsun.100 bin nüfuslu yerde,ana caddelerden gitmem.park halinden ana yola başını çevirmeden çıkan araç kalçama çarptı,havalarda uçtum.kolum sıyrıldı.13 yıl oldu,bisiklete binmezsem kalçam ağrıyor.benim tercihim parelel yollar,uzun olsun güvenli olsun.gezilerimde ben daha çok arabaların sevmediği stabilize yolları tercih ediyorum.
büyük şehirde allah yardımcınız olsun.araba egzoslarından bu anayollar,zaten sağlıklı olmaz.kazasız günler dileğiyle..

• Beğen

chnkrmz

kırdılar beni layer layer.
Tepki
5.025
İsim
Cihan KIRMIZI
Başlangıç
1995—96
Bisiklet
Cannondale
Bisiklet türü
Cyclocross
haftada 2 - 3 kez hep bu durumları yaşıyorum ben. atraksiyonu fazla yüksek olmadıkça pek şikayet etmiyorum.

• Beğen