Scudo Sports

Eyvah ! Yanlışlıkla frene bastım !

eRay.Akdeniz

Aktif Üye
Tepki
50
Bisiklet
Specialized
Arkadaşlar bisikletimi temizlemek için ters çevirmiştim lastikleri falan çıkardım. Temizledikten sonra önce arka tekeri taktım vites ayarlarını kontrol ederken pedalı çevirdim. Sonra tekeri durdurmak için frene basayım dedim ve yanlışlıkla ön freni sıktım. Disk padleri neredeyse yapışık kaldı :D Şimdi ön tekeri yerine takamıyorum :) Padlerin arasını nasıl açabilirim? (Shimano BR-M446)

Scudo
Ben de dün yaptım... tornavidayı araya soktum ayırdım... iyi mi yaptım kötü mü bilmiyorum ama oldu.

@ayhanakbuga

Evet, biri bilgilendirebilirse çok iyi olur. Ben de tornavida, anahtar gibi cisimlerle açıyorum yalnız balata aşınmasın veya açmaya çalışırken balatayı çizeriz, diske zarar verir falan..

@Fırat Karamanoğulları

O yüzden bende arasına bir şey sokmadım korkudan. Bisikletimi sürmek istiyorum yardım edin :D

Aynı şey benim de başıma geldi ve akabinde bisikletimi değiştirdim. Gerçi zaten değiştirmek istiyordum da bu olay vesile olmuş oldu. Bisikletcilerde sanırım bu olayın engellenmesi için plastik materyaller oluyor.almak lazım.

benimde bir kaç kez başıma geldi inci bir bıçakla arayı açtım rotoru soktuktan sonra frene basılı tutup mandalı kapatıyorum. Aslında işin doğrusu fren kolunun üstünde yuvarlak bir vida var. Yağ doldurma nipeli onu açıp ondan sonra balataları ayırmak lazım ama bir sorun olmuyor. Bide hidrolik firenli bisikleti ters çevirmemeni öneririm. Çünkü fren deki hava kabarcıklarını tutan bir sistem var. Bisikleti ters çevirirsen hava alma haznesinde biriken hava hortumlara akar ve fren tutmayabilir.

Kolay gelsin

• Beğen
Tepkiler: eRay.Akdeniz
Hımm... Fren kollarının üzerinde mineral oil yazan yeri açıp diskleri ayırdıktan sonra takacağım öyleyse. Yardımcı olduğunuz için teşekkürler.

Hocam o kapağı sakın açmayın. hidrolik hava yapar basınız daha çok agrır. ilk önce ince bir şey örneğin bıçağın agzını sokun biraz açılsın ondan sonra yavaş yavaş fren sık-boşalt yaparak açılmasını sağlayın her seferinde de bıcağın kalın kısmını içeriye doğru sokun ondan sonra bıçağı çıkarıp daha kalın bir şey sokun. mesela 1 TL olabilir daha sonra sık-boşalt yaptıkça açılıyor en son iki tane bir tl'yi yanyana koyarak sokun, bu işlemi fren pedlerinin kaliperin içerisine giren kısmı eşit olana kadar yapın daha sonra zaten açılıyor ve sorunsuz oluyor. şahsen ben böyle yaptım. Kolay gelsin.

• Beğen
Tepkiler: erendiz çetiner
@eRay.Akdeniz
kapağı açmak biraz usta işi huniyle üstüne yağ koyup hava almasını önlemen lazım. hasan hocamın dediği gibi yapmak daha kolay

( iç ses: aayyy... yaşasın v fren yahu =) )

Bayram tatili için Ankara'ya gelmiştim ilgilenemedim bisikletimle. Bugün Hasan arkadaşımın dediği gibi yaptım. Yağ doldurduğumuz kapağı hiç açmadım bıçağın sırtını soktum araya freni pompaladım ve pedlerin arası biraz açıldı. Hemen yerleştirdim lastiklerimi. Başta rotora sürtme vardı onu da kaliper vidalarından ayarladım. Fikir veren herkese teşekkürler...

Geri