Scudo Sports

Extrem Ağrılar

coffeeguy

Forum Bağımlısı
Tepki
280
Bisiklet
Lapierre
Tekrar merhaba beyler bayanlar. Uzunca bir süredir yoktum. Kendimi öğrenciliğe adamış iken bir anda gelen taze bisikletle antrenmanlara başladım. Fakat bir sıkıntı var. Öncelikle sıkıntının beslenme, ısınma gibi şeylerle alakası yok, gayet stabil ve sağlıklı bir diyetim var ve sürüş yapmadan 10 dakika önceye kadar 20 dakikalık ısınma, esneme hareketlerimi gerçekleştiriyorum.

Tüm bunlara rağmen düz ve %6-7 eğimli yollarda bir sıkıntım yok iken, yaklaşık 1.5 km den oluşan ve %10-15 gibi bir eğimde tüm bacak ön kaslarım ve baldırlarımda inanılmaz bir ağrı oluşuyor. Buna çare olarak neler yapılabilir? Antrenman sonrası ayağa kalkmak için tavisyeleriniz nelerdir? Şimdiden teşekkür ederim :)

Scudo
Extrem ağrılar başlığını görünce aklıma normal yokuşlardaki ağrılar gelmişti. Ama 1.5 km'lik %10-15 eğimli yol nasıl bir şey ki, nerede bu yol? İstanbul'da benim bildiğim en uzun disk rampa Anadolu Kavağı'ndan dönerken Macar Tabyası Caddesi'nde var: %9 eğim 1.6 km. Orası da insanın iflahını kesiyor. İstanbul'un en iyi rampacıları 6-7 dakikada tırmanıyorlar. Benim ki 10 dakika. %10-15 eğimli 1.5 km'lik yolu ağrısız çıkmak nasıl olur onu da merak ettim :)

• Beğen
Tepkiler: nurullah memiş
hocam düzce üniversitesi civarına bekleriz fakülteme giden yolu sağolsunlar öğrenci yolda ölsün dersi dinleyecek hali kalmasın diye yokuşlu mokuşlu yapmışlar. sabah sınavdaydım yarım saat sonra yeniden antremana çıkacağım. akçakocaya doğru. burada kabalak rampası diye anılan bir yer var. orada da ağrılar olursa bi doktora görüneceğim artık

evet bu konuyu unutmuştum bi doktora gözükmem gerek sanırım. akçakoca git gel yaptıktan sonra bisikletten indiğimde ağrılar ve spazmlar oluştu. ileride başka sorunlara yol açmaması umuduyla doktora gideceği. kitlenebilir-silinebilir

Eğimin yüzde kaç olduğunun önemi yok sana dik gelmişse diktir.

• Beğen
Tepkiler: coffeeguy
Geri