@Ali Gelir
Kesinlikle. Öncelikle yolda pedal çevirmediğiniz zaman bisiklet uzun süre gidebilir, trainer da hemen durur dolayısıyla pek pedal kesemezsiniz, trafik yayalar ışıklar gibi duraksamalar olmaz trainerda, yine devamlı çevirirsiniz, yine yokuş aşağı eğim ve deryar gibi şeyler de yoktur, içerisi genellikle daha sıcak olduğu ve rüzgar olmadığı için (suni olsa da yine de daha çok terlersiniz) daha çok enerji harcanır, ama bunlar dışında en büyük zorluk psikolojik zorlukdur, yolda rahatlıkla 3-5 saatlik antrenmanları çıkarabilirsiniz ama trainer üzerinde 1-1.5 saat üzerileri psikolojik limitleri zorlar ve çoğunlukla bıkkınlık ve bisiklete binmeme isteği ile sonuçlanır. Zaten kış atrenmanı ile ilgili sabit yazınmda da belirttiğimi hatırlıyorum... İsteyen trainer üzerinde 160-170 üzeri nabızla 3 saat ve üzeri binmeyi deneyebilir, ben bir keresinde sezon başındaki Manavgat Mtb maratonuna hazırlanmak zorunda olduğum ve başka antrenman şansım olmadığı için yapmıştım, inanın hiç hoş bir deneyim değildi (tacx imagic sanal dünya bisiklet yarışlar vb zamazingolar olmasına rağmen), Dolayısıyla trainer çok daha rafine, konsantre bir antrenmandır, psikolojik boyutunu da göz önüne alırsanız dışardaki antrenmana göre 2-3 misli daha zordur ve yoğundur.
Bunun dışında işin güzel yanı tranier üzerinde sert interval, TT antrenmanları duraksamalar olmayacağından yolda yapacaklarınızdan çok daha verimli olacaktır kazanım olarak...