Evde idman yapmak

teker07

Üye
Tepki
5
arkadaşlar evde makara sistemiylen bir insan yarışlara ne kadar hazılanabilir yani haftada 2 gün yola çıkma imkanı olupta evde makara ile yarışlara hazırlanabilirmi gerçekten bu konu önemli yani insanda azim olduktan sonra nasıl makara antrenmanı yapılmalı evde yani ne kadar hangi dişli ile çevirmeli evde yol yarışlarından bahsediyorum bilgi verebilirseniz çok sevinirim hata antrenman şekli makara için teşekürler

Scudo

Hakan Yazman

Forum Bağımlısı
Tepki
5.441
Tabii neden olmasın, trainer da antrenman yapmanın en güzel yanı sizi engelleyecek trafik, ışıklar, yaya araba vs olmamasıdır, bu yüzden tamamiyle antrenmana odaklanabilirsiniz... İhtiyacınız olan şeyler trainer, nabız saati, bir vantilator (rüzgar esmediği için), video televizyon vs (sıkıntıya karşı) ve antrenman bilgisi (bu konu geniş olduğu için burada giremiyorum ama forumda arama yaparsanız bir çok bilgi bulabilirsiniz...)

teker07

Üye
Tepki
5
çok güzel peki bu şekilde yarışlara hazırlanabilirmiyim bu konu önemli çünki çalışan biriyim ancak cumartesi pazar günleri yola çıkabiliyorum yani evde idman yapılarak bu iş olurmu bir idam yok ama yarış koşmayı çok istiyorum

Ergün Gündoğar

Forum Bağımlısı
Tepki
206
Sadece evde trainer ile yarışa hazırlanamazsınız, yarışmak için kondisyon, teknik bilgi ve beceri, ortama alışkanlık, hava koşullarına uyma, birçok etken var, trainer kondisyon konusunda yardımcı olabilir ama asla yeterli değildir bence.

HaliliOzturk

Forum Bağımlısı
Tepki
6
...teknik bilgi ve beceri, ortama alışkanlık, hava koşullarına uyma, birçok etken var
Bu saydıklarınızın tümü zaten "tecrübe" demektir. Bu da zamanla olacak bir şeydir. Ancak bisiklet sürmenin özellikle bu şehirde eziyet halini aldığı şu günlerde, Allah trainerı, makarayı icat edenden razı olsun :).

Fatih Buzgan

Forum Bağımlısı
Tepki
3.085
Hem Ergün hem de Halil arkadaşlarım haklılar.
Haftada 2 gün yola çıkabileceğinizi belirtmişsiniz.Bu eğer düzenli olursa sorun yok.
Evde de o 2 gün dışında kalan günlerde, trainer'da en az 2gün, (tavsiyem 4gündür) mutlaka antremana devam etmenizdir.
Hem yollarda, hem de evde aynı mesafedeki veriminizi km saatiniz ile değerlendirin, karşılaştırın.
Kendinize hedef belirleyin, girebileceğiniz bütün yarışlara girin.
Hiçbir şampiyon ilk yarışından itibaren tüm yarışlarda 1. olmamıştır.
Tek adımda en üst basamağa ulaşmaya çalışmamalıyız.
Veriminiz arttıkça, motivasyonunuz ve özgüveniniz de artacak, yarışlara girerken daha istekli olacaksınız.

• Beğen
Tepkiler: L.Yağiz

bisikletci

Forum Bağımlısı
Tepki
380
Başlangıç
1987—88
Bisiklet
Specialized
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
bende hic yarıslara katılmadım ama sizlerle tanısmak için bu sene bende elimden geldigince yarıslara giricem . tabi kondisyon ne kadar olur orası tartısılır.. kendi cabamızla bakalım marttaki adana yarısına katılabilirim ..

teker07

Üye
Tepki
5
ya arkadaşlar çalışan bir insanım ancak cumartesi pazar günleri boşum ve diğer geri kalan günlerde evde idman yapma şansım var fakat benim amacım yarışlarda 1 olmak değilki gurup içerisinde olmak gurup içinde yarışları tamamlamak bu şekilde evde idman ne kadar faydalı olur ben bilen var ise antrenman şekli istiyorum sonuçta maksadım şampiyon olmak değğil fakat idman bilgisine ihtiyacım var cevaplar için teşekür ederima ma tatmin etmiyor bu cevaplar insanı burda tecrübeli arkadaşlardan bilgi cevap istiyorum teşekür ederim

Aziz SIRNAÇ

Forum Bağımlısı
Tepki
350
Merhabalar.
Antrenmandan eğer kastınız yarıslara gidiyorum sadece beni orada idare etsin binip geleyim değilde ben iyi yarış koşmak istiyorumsa mutlaka antrenmanın kondisyonel ve koordinatif boyutlarını göz önüne almanız gerekmektedir. Doğru yapılmış olan yol antrenmanları size tecrübenin yanısıra doğal koşullara ve bireysel özelliklerinizi yapmış olduğunuz branşın isteklerine göre ön plana çıkartmanızı sağlar. bunun yanı sıra evde yapmış olduğunuz makara antrenmanlarının planlamasını çok ciddi ve düzenli olarak yapmanız gerekmektedir. Çünkü kapalı ortamda yapmıs olduğunuz antrenmanlarda vücüt ısısının o yük altında açık ortama göre olması gerekenin daha üzerinde olduğu için vücüt daha hızlı tuz ve su kayıbına uğrayacaktır. bu su ve tuz kaybı eğer kapalı ortamdaki antrenmanlar uzarsa ciddi boyutlara ulaşabilir. Bkın bir örnek vereyim vücuttaki %2 lik su kaybı % 20 lik enerji kaybına eşittir.
Tüm bu verilerin yanısıra antrenmanın kapalı ortamlarda dikkat edilmeden yapılan uygulamalarının sayılamayacak kadar sakıncaları olabilir. tabiki evde kapalı ortamda egzersiz yapabilirsiniz ama iş sportif boyuta gelince bu antrenmanlarınızı bir uzmana danısarak fiziksel kayıplarınızı takviye etmenizi tavsiye ederim.
Birde arkadaşalar bir çok insan antrenmanda nabızın önemli olduğunu biliyor ,duyuyor ve hatta arkadaşlarına bunu tavsiye ediyor.
Nedir bu nabız?
Nasıl hesaplanır?
Ne faydaları vardır?
Öncelikle Nbıza kısaca kalbinizin bir dakikadaki atım sayısı veya kalbinizden çıkan kanın arterlere yapmış olduğu basınç ın hissedilir sekilde bir dakikadaki atım sayısıdır.
Bu nabızın hesaplaması sedanter bireylerde ( daha önce spor yapmamıs) bireylerde veya sporu aktif sekilde yapmıs bireylerdeki tavsiye edilen hesaplama sekli farklıdır. ( karvonen vs.) bunlar antrenman biliminin kabul gördüğü sistemlerdir.
Aslına bakarsanız bu sormus olduğunuz soru çok önemli ve türk sporcuların aslında antrenmanı nasıl geçiştirdiğini ve uluslar arası müsabakalarda yabancı ülke insanlarının gerisinde neden ve nasıl kaldığımı gösteren bir sorudur. Lütfen üzerinize alınmayın ama ben kendimde 10 seneyi askındır bu sporun içindeyim ve uzunca süre Milli takımıda temsil etmiş birisiyim ve kendim haftanın 7 günü antrenman ypıyordum ve bazı günler çift antrenmanla çalışıyordum inanın sosyal hayatım sıfırdı ve bu yılın 12 ayı devam edyordu. bazı haftalarda 500 km. geçtiğim hala ajndamda kayıtlıdır. ama ben de uluslar arası alandaki müsabakalarda hep diğer ülkeleri okadar çalışmama rağmen yakalayamamanın sıkıntısını çektim. Bu neden biliyormusunuz antrenörlerimiz atadan ne gördüyse oğulada bu sistemi uyguluyorlar ama antrenman bilimi üzerine çalştığım günden beri görüyorumki eğer çalıştığınız ürün insansa ve bu işi yapacaksanız oyunu kuralına göre uygulamanız gerekmektedir. Çünkü Antrenman hata kabul etmiyor.
Teşekkürler........

teker07

Üye
Tepki
5
yazın için teşekür ederim çok saol ama ben idman konusunda bir şey anlayamadım yani nasıl yapmalıyım evde söylermisin lütfen makara çevirirek haftada 2 gün kendimi yola çıkarak ne kadar hazırlanabilirim bana söyleyin lütfen ayrıca bir idam yok maksadım yarış gurubunun içinde kalabilmek saygılarımla

C

chevy

Misafir
bende önmüzdeki belgrad yarışına makara ile hazırlanıyorum nefes açmaya faydalı bi alet
bakalım ne kadar işe yarıyacak görücem bende

yarışa gelecekmler ile orada tanışmayı isterim

Aziz SIRNAÇ

Forum Bağımlısı
Tepki
350
merhaba arkadaslar.
Simdi birincisi nefesi açan makara değil çalıştığınız antrenmanın sistemidir hiçbirzaman makara insanın nefesini açmaz. yaptığınız antrenman aerobik ağırlıklı bir antrenmansa ancak nefes açamaya başlarsınız ve oksijen taşıma kapasitesini arttırırsınız.
bir ikincisi hiçkimseye uzaktan antrenman sistemi verme taraftarı değilim ben senin fiziksel verilerini almadan hangi aşamada olduğunu bilmeden buradan yardımcı olamam ama sadece isteğin egzersiz yapmak ve yarışlara hobi olarak katılmaksa makaraya bindiğinde 10 dk. kadar ısınmak amaçlı bin bu kas yapını ve kardiyo sistemini gireceği yüke hazırlar. bitirdikten sonrada bir 5-10 dk. soğuma amaçlı yavaş tempoda geri dönüşüm amaçlı pedal çevirmeye devam edin. buda sizin vücüt ısınızı düşürmeye ve aktif dinlenme yoluyla daha sağlıklı sekilde geri dönüşümü sağlamaya ve istrahat yapmanıza yardımcı olur.
Teşekkürler.

S

sibopkapakları01

Misafir
ya aziz kardeşin fikirleri anlatığı güzelde biraz konuyu toparlayabilirmisin 10 dakika çevir diyorsun sonra nasıl ya anlayamadım konuyu komple okudumda açılmış benimde evde makaram var antrenman nasıl yapalım anlayamadım tam olarak bende yarışlara girecem ama evde antrenman nasıl yapalım bende çalışıyorum akşamları kulanabiliyorum makara o yüzden bu konu önemli internete türkçe yazılar bulamıyorum yani evde nasıl çalışaçağımız hakında

K

karbone

Misafir
bende evde antrenman yapıyorum sürekli seride 5 saat çevirmeni tavsiye ediyorum durmak yok

Aziz SIRNAÇ

Forum Bağımlısı
Tepki
350
@sibopkapakları01

Ya aslına bakarsan konuda belirttiğim gibi ben kimseye antrenman programı vermiyorum. sadece suna dikkat edin dedimki oda antrenman öncesi ısınma ve soğuma bunlar çok önemli.

Bu arada 5 saat makara çevirmek diye birsey olmaz olamaz bu hiçbirzaman tavsiye edilen bir çalışma sekli değildir üstelik bisiklet sporunda zaman herseyde değildir 1 saat lik bilinçli antrenman 5 saatlik bilinçsiz bir antrenmandan daha iyidir. Ki zaten 5 saat binipte ona dayanan bir insan varsa bravo valla alkışlamak lazım. birde bolca seri çevin diye birseyde olmaz.
seri nedir seriden kasıt nedir? Ayak deviri sana göre kaç olunca seri oluyor.
Bazı sporcuların kuvvet vasıfları baskındır sert dişliye alışmıstır o insana 110 devir seri gelir bazı insanlarada 110, 120 devir gayet normal gelir. Lütfen bu ayrıntı gibi görülen önemli konulara dikkat edelim teşekkürler.

burgazz

Forum Bağımlısı
Tepki
324
yok aziz bey bu arkadasların hepsı sıcak bolgelerden yazıyorlar sıcagın da etkısıyle yazıyorlarda yazıyorlar:D

Selim Çam

Forum Bağımlısı
Tepki
457
Makara antrenmanın ortalama süresi yarım saattir. Hadi olsun olsun 1 saat olsun 2 saat olsun. Ayrıca sadece evde yada büyük bir çoğunlukle evde binerek yarışa hazırlanamazsınız. Ne mtb ne de yol yarışına. Özellikle yol yarışı antrenmanları takım halinde yapılması gerekir, mtb ise ayrı bir disiplindir çevre ve farklı zeminlerle haşır neşir olmayı gerektirir. Yol içinde mtb içinde antrenman yeri ev olamaz. Ancak form tutmak, denge kurmayı geliştirmek ve ısındırma amaçlı makara kullanabilirsiniz.

burgazz

Forum Bağımlısı
Tepki
324
miche agzımda kestane vardı hepsını bosalttım bombayı patlattın gene bu ısımde sıktı senı galıba:D

burgazz

Forum Bağımlısı
Tepki
324
he ya bende farkettım mantıs olayını senın bu mıche takımıyla ne alakan var yoksa takımdamıydın bıraz arastırdımda bısletı felan yoksa ordakı abdurrezzak senmıydın :D
aga klavyenın ustundekı kestane kırıntılarını daha yenı supurdum ya senı okurken daha dıkkatlı olucam monıtorde cabası