Scudo Sports

Eskişehir

@yiğit_kara26

saat 20:15 yada 20:30 da başlamamızın nedeni şudur;

amacımız sadece km doldurmak, yada A noktasından B noktasına ulaşmak değildir.

amacımız güvenli sürüşlerimizle biz buradayız trafik, biz buradayız yayalar ve biz buradayız yetkili kişiler (belediyeler, vilayet, sivil toplum kuruluşları) biz trafikteyiz. bize alışın gece gündüz, sağındayız, solundayız, arkandayız veya önündeyiz. derdimiz bu.

bisikletin akşmalarıda kullanılabilir olduğunu, güvenlik önlemleri alındığında, çevre dostu bir vasıta olduğunu göstermek.

akşam turlarında genelde kent içi organizasyonlar yapılmaktadır ve yapılacaktır.

tura katılan arkadaşlarımız genelde saat 19:00 ile 20:00 saatlerinde mesayilerinden çıkıp turlarımıza katılıyorlar. şahsım adına 20:00 de masayim bitiyor.

bunun yanında şahısım adına söyliyeyim; şehir içerisinde turumuzu atarken bilinçsiz bisiklet sürücülerini istemiyorum, dolayısıyla 30 kişilik bir yığın halinde dörde hatta beşe bölünmüş ayrı gruplar halinde gitmek bana ters geliyor, ve 30 kişilik grup içerisinde kanı kaynayan ve grubun gidiş hatını ters yönde etkileyen arkadaşları da grupta istemiyorum. mesela grup halinde akrobatik hareketler yapan vs arkadaşlar var bunlar hoş değil. trafiğe dahil olmaksa maksadımız bu arkadaşlarımızda grup kurallarına uyacak.

kent içerisinde 2'li sıra yada tekli sıra halinde seyir etmek gerekirken 3lü, 4lü yada komple şerit kapanıyor. bu yüzden 30 değil 10 kişi ile trafikte seyir etmeyi tercih ederim

gerek kendi gezilerimde, gerekse PAB'ın gezilerinde gördüğüm şey şu arkadaşlarımın altında fiyatı 1 000.00 TL yi geçen bisikletler var gayet güzel ama bir reflektörlü yelek fiyatı sadece 10.00 tl ve led farlarımız var fiyatları 4.00 tl. kasklarımız var 25 tl'den başlıyor fiyatları. Ortalama fiyatı 1 000.00 tl olan bir bisikleti alan arkadaşım 2 adet far 8 + reflektörlü yelek 10 + kask 25 toplam tutar: 43 tl harcayıp tura katılsın katılmasın kendi güvenliği için bunları alamazsa ben bir şey demiyorum.

Çarşamba Akşamı turları saat 20:15 te vilayetten başlayacaktır ve devamı da gelecektir. bilincli katılımcı arkadaşları bekleriz.

Scudo
Yarın düzenlenecek olan Tepebaşı Kent Konseyinin etkinliğinin ardından Sazova'dan ayrıldıktan sonra, Atatürk Bulvarı ve Mustafa Kemal Atatürk Caddesi üzerinde olan bisiklet yolları üzerinde bir çalışmam olacak, yardımcı olmak isteyen arkadaşlarımı sazova da yanıma bekliyorum. 5352501763 telefon numaram.

eskişehir'de özellikle çarşıdan tepebaşına gelirken arabaların çoğu beni neredeyse yolun dışına atmaya çalışıyor. zaten 30 cm'lik en sağ şeritte gidiyorum. sadece ben sazovaya giderken bisiklet yolu gördüm. orada da kullanılan malzeme tırtıklı ki bu da bisiklet için uygun bir yol değil. sadece göstermelik bir şey yapmışlar. eskişehirde de merkezde araçların girebileceği yerler biraz kısıtlansa ve böyle bisiklet yolları yapılsa ne kadar harika olur değil mi. burası danimarka'nın kopenhag şehri ..

(link)

hatta kanala da üye olmanızı tavsiye ederim.

(link)

5 parçadan oluşan bir dizi ..

Sadece Eskişehir'de değil Konya'da da çok o esmer kişilerden.

Çok haklısınız bisiklet yolu yapacaklarına hiç yapmasalar daha iyimiş bende gördüm sazova yolundaki bisiklet yolunu taş bloklardan yapmışlar direk asfalt dökseler çok daha iyidi bunun üzerine çarşıda hele hamamyolunda bırakın bisiklet sürmeyi bisikleti elinize alıp sürmek bile bir eziyet kardeşim yiğit çarşıda ambülans sireni sesi çıkartarak yolu acıyor onun taklit yeteneği sayesinde bisiklete binebiliyoruz çarşıda onun dışında yolda arabalar kaldırımdan gidin diyorlar yayalar yoldan gidin diyorlar gerçekten şaşırmış durumdayım

bisiklet yolları üzerine dün bir çalışma gerçekleştiriliceğini bu forum üzerinden de ilettik, telefon numaramı da buradan, facebook üzerindende verdim ancak sazova da şikayet edenlerden tek bir allahın kulu telefon açıp neredesiniz diye sormadı. şimdi eleştirel yaklaşımlarında hakklı ama icraata gelince suskun olan arkadaşlarıma ben soruyorum 'neredeydi niz?'

@burak ülsever

merhaba ben dün üye oldum :) eğer böyle bir çalışma varsa ben de yanınızdayım.

benim burda dikkat çekmek istediğim ne kadar harika bir sistem kurmuşlar değil mi. trafik planlama, şehir planlama, şehrin bazı bölgelerine motorlu araçların girişinin kısıtlanması, bisiklet yolunun kesişim noktaları için mavi yollar, motorlu araçların sahip olunmasının vergilerle kısıtlanırken, bisikletin ulaşım için teşvik edilmesi. daha da böyle bir sürü şey var. 5 parçadan oluşuyor bu video. insan bir tarafta sandallar, bir tarafta bisikletler görünce özeniyor

burak abi ben gidileceğini bilsem mutlaka gelirdim.yolda karşılaşmıştık zaten dün kimseden ses çıkmayınca bende gidilmiyecek sandım:(

@burak ülsever

Etkinliğe katılmadım ama şikayet eden biri olarak, üzerime alınıyorum ve cevaplıyorum: orada olmadığım için gelmedim sizinle. Ama etkinlikte olsaydım, hiç şüpheniz olmasın ki peşinizdeydim.

Uzun bir süredir kendimce özel gerekçelerim var ve günü/saati belli olmayan zamanlarda tek başıma çıkıyorum sadece. Ama en kısa zamanda ben de katılmak istiyorum gezilerinize. Özellikle de gece yolculuklarınızı çok merak ediyorum. Umarım görüşmemiz geç olmaz. Sabırsızlanıyorum çünkü.

@burak ülsever

şu 6 hazirandaki etkinlikle ilgili bilgi almak için verdiğiniz telefonu baya bi çaldırdım ancak sanırım ulaşamadım. sorularımı buradan yönelticeğim eğer uygun görürseniz.

6 haziran saat 10.00 da istasyon (garın önünden) de buluşacağız. musaözüne gidilecek ve piknik yapılacak herkes kendi yiyeceğini yiyecek. benim sorularım şu. sürüş temponuz nasıl? hızlımı yeni bir bisikletçiyim öyle çok performasanlı süremiyorum. ikincisi ise yaşım 16. grubun yaşı nasıl. bu yaş katılmak için uygun mu? ve genelde kaç kişi oluyor?

@Kadir Özen

Burak abi işleri dolayısıyla size dönemedi sanırım ben yardım etmeye çalışayım...

Genelde grup halinde gidilir. Arkada kalanlar illaki olacağı için arayı fazla açmadan arkadakiler beklenir. Bu açıdan sorun yok. Grupta senle yaşıt çok kişi olur ailenden izin aldığın sürece yine sorun yok. Yarın ki geziye 20-30 arası bi katılım olabilir. Akşam hava kararmadan dönülür. :in: inşallah istediğiniz cevapları verebilmişimdir

@yiğit_kara26

bence mantıklı. hafta sonları olabilir mesela..

bisikletlerin bazılarında da gece bisiklet kullanmayın diye bir uyarı oluyor. ben bunu şöyle anlıyorum. mecbur kalmadıkça ve özel bir durum olmadığı sürece gece bisiklet kullandığınızda büyük bir risk alıyorsunuz.

bugün yorucu bir deneyim oldu benim için. sabah 10 da eskişehirden musaözüne yola çıktık. (bisikletliler derneğiyle beraber) kızılinlere gelirken yağmur başladı. oradaki köy kahvesine girdik. 15 dk bekledik tekrar yola çıktık. biraz ilerleyince 4 tane çoban köpeği 12 kişilik grubumuza dadandı. çoban olmasa y.....ğı yiyorduk. neyse güç bela musaözüne geldik. orada biraz dinlendik. insanları öküz gibiydi. yola çıkalım dedik direk bardaktan boşalırcasına yağmur başladı 63 kg ben oldum 68 kg. dönüştede bir tane tazı ve 3 tane çoban köpeğini havlayarak peşimizden 4 metre arayla gelirken görme şerefine nail oldum...... yinede çok eğlenceliydi. herkese çok teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: Barış BİRLİK
Geri