Scudo Sports

Eskişehir

Evet haklısınız ama sizinde dikkatinizi çekmiştir ki bu geçilmeyi kendine yidiremeyip bütün güçleri ile sizi geçmeye çalışan kişiler genelde genç ve hatta çocuk diyebileceğimiz kişiler ve bisikleti bir hobi, yaşam tarzı veya ulaşım aracı olarak görmeyen kişiler, sizinde yaptığınız gibi onlarla yarışmak yerine kendi hallerine bırakmak en doğrusu:)

Ters şeritten gidenlere gelince, onlardan bende şikayetciyim ama hangi birisine anlatabiliriz ki ters yönden gidiyorsun diye:bilmiom:. Galiba seyir halindeki trafikte arkadan gelen otomobillerden korkuyorlar ya da yolun karşısına geçmek zor geliyor olabilir orası bilinmez ama dikkat edilmesi gereken bir tür:D

• Beğen
Tepkiler: S26
Scudo
Aslında düşünüyorum nasıl anlatılabileceğini. Trafik cezasıyla olmaz bu iş. Eğitmek lazım bence. Ama eğitim nerde, nasıl ve hangi kurumca verilebilir?

• Beğen
Tepkiler: zafersidal
Birde şöyle düşünelim; trafikte otomobil kullanabilmek için ehliyet kursları var, trafikte otomobil nasıl kullanılır, neler yapılır neler yapılmaz herşeyi öğretiyorlar, kurs sonunda sınav yapıyorlar ve geçenlere ehliyet veriyorlar. Trafikte yanlış birşey yaptıklarında ise cezalandırılacaklarını bile bile kuralları hiçe sayıp kendi ve karşısındaki insanların canlarını tehlikeye atıyorlar.
Sizce böyle bir topluma böyle yaparsanız daha iyi olur dersek dinlerler mi? Bence hayır.
Ben bu kişileri böyle kabullenmeyi öğrendim, "bir kişi kazansak bile kardır" diyebilirsiniz ama zaten bu işin bilincinde olan kişi kendi yanlışını gördüğünde anlamalı ve düzeltmeli diye düşünüyorum, yoksa ne kadar uyarsakta az, yine kendi bildiklerini veya nasıl kolaylarına geliyorsa öyle yapmaya devam edeceklerdir.
Sadece biraz dikkat:)

• Beğen
sayın zafer abim ve serden abim;

ben 15 yaşındayım ve belirli bir maddi gelirim yok, günlük harçlıklarımla biriktirdiğim paralarla kendimce yararlı şeyler almaya çalışıyorum bir jel li bisiklet eldiveni mesela.. yakında kask da alacağım inşallah...

"Niye güvenlik önlemi almıyorsunuz (kask takmıyorsunuz)?"

sorusunun cevabı benim hayatıma göre bu :)

zafer abinin de dediği gibi kasklı birini cadde üstünde geçmeye çalışanlar bisikleti bir amaç olarak bile görmeyenlerdir; bir olay olduğunda "bisiklet bile süremez..." diyenlerdir veya diyenler tarafından yetişmiştir benden büyük- küçük benim seyrimden hızlı olan birisine daima yol veririm yavaşlarım yol müsaitse ben sola geçip onun öne geçmesini tavsiye ederim ben bu konuya yeteri kadar hatta fazlasını gösterdiğime inanıyorum...

yolun karşı tarafından gitme mevsuzu ise;
bisikletlerinde bir dikiz aynası (küçük bişey dahi) olmaması olabilir veya;
işinin o tarafta olması mesela pidecinin paketçileri :)

en olmadık olay bir bisiklet yolu bence diğer illere göre evet belki var ama neye fayda en güzel bisiklet yolu malesef kütahya yolunda amaç ne anlayamıyorum insanlar orada ne yapacak bisikletle kütahyaya gidecek insan zaten yolda gidecektir oraya bir yol yapmaları yerine tramvay güzergahına birşeyler yapılsa çok mükemmel olur...

eğitim konusu ise yurtdışındaki bisiklet ehliyeti olayını savunuyorum...
ceza olmasa bile bir ön ayak olur insanlara ehliyetim var diyerek daha dikkatli kullanabilirler...

veya belli bölgelere bisiklet binme alanları yapılabilir insanların aileleri ile bisiklet sürecekleri parkurlar...

eskişehirli bir bisikletsever olarak bisikletimin ve diğer bisikletlerin kıymetini bildiğime düşünüyorum bu öfkenizi üstüme alınmış olarak içim cız etti :) ama umarım beni o kategori içerisine almıyorsunuzdur sayın abilerim...

içimi döktüm valla :D teşekkürler (okuyanlar için)

• Beğen
Tepkiler: zafersidal ve S26
Yok bu öfke değil aslında. Daha çok bir kaza korkusu diyelim.
Ayrıca başta da dediğim gibi; duyarlı sürücüleri bunun dışında tutuyorum, üzerinize alınmayın. ;)

Aslında sadece bisiklet için geçerli değil bu durum,yayalarda nasıl yürüneceğini bilmiyorlar bu şehirde,kaç kişiyi azarladım bu yüzden arkasından bisikletle giderken zınk diye durup telefonla konuşmaya başlayanmı ararsın,yolun ortasında durup muhabbet edenmi ararsın..Çok sinir oluyorum böyle şeylere.Yarışanlarda genelde küçük yaştaki sürücüler oluyor zaten

• Beğen
Dediğiniz doğru çok riskli durumlar oluyor bazen. Tehlikeli işler bunlar. Ama hangimiz gençken yerinde durabildiki? Bişeyler başarmak (kendinden büyük bi bisikletçiyi geçmek gibi) çok büyük bi haz veriyor açıkcası insana. Ama tabiki trafikte bunu yapmak bence gerçekten aşırı. Görüyorum bazen çok işlet sokaklarda hızlıca gidiyorlar. Ya bi araba çıksa? Tek benmiyim diye soruyorum bazen. Hızım n'olursa olsun 2-3 metre ilerisini göremediğim yolun önünden hızlıca geçmem, canımı yerde bulmadım.

O dediğiniz geçme olayını bir kere yaptım o da orman fidanlığına giderken emliyet şeridinde:D Çok hoşuma gitmişti 2-3 yıl oldu:D

Birde şu sağdan gitme olayını biliyorum ancak arabaların olduğu yerde park yerinin tam tersinde giderim daima çünkü kapıları aniden açılan arabalara çarpıp uçan çok gördüm

• Beğen
selam ben ankara eryamanda şehir dışında oturduğumdan yollar hep boş oluyor bisiklete binmek çok eğlenceli oluyor bomboş yolda hız yapabiliyorum ... ayrıca 16 yaşındayım sizin yazınızı okuduktan sonra kask v.s almaya karar verdim başka ne almalıyım kaç liradır yardımcı olun, teşekkürler...

Eskişehir bisiklet kullanımı konusunda Türkiye'nin en önde giden şehirlerinden biridir herhalde ama malesef inanılmaz bir bilinçsizlik var bu konuda. Ters yönden gidip aniden önünüze çıkan bisikletliler, sizi solladıktan sonra önünüze kırıp sağa dönen arabalar, aniden yola atlayan yayalar ... Bunların içerisinde benim en dayanamadığım düz yolda giderken sizi sollayıp korna çalanlar. Gerçekten sabrımı zorluyorlar :)

Ben eldiven şehiriçinde pek kullanmıyorum çünkü elinizi kullanmak gerektiğinde zorluk çıkarıyor ama kask kesinlikle ve kesinlike takılmalı. Kasksız bakkala bile gitmem. İnsanların nasıl baktığı ve ne düşündüğü umrumda değil gerçekten çünkü bir kaza olduğunda beni insanların düşünceleri kurtarmayacak. Kaskı olduğu halde şehir içinde takmayan arkadaşlarım var. Onlarıda elimden geldiğince teşvik ediyorum çünkü bu işin bir şekilde bir yerden başlaması gerekli.

Merhabalar, Adım Uğur eskişehirliyim 19 yaşındayım 2 yıldır bianchi orion ds kullanıyorum daha öncesinden 10 sene boyunca bisan efes kullanmıştım izmirde okuduğum için pek gözükmüyorum ortalıklarda aranızda olmaktan mutluluk duyuyorum

Teşekkürler..

Neden bilmiyorum ama hep İzmir trafiğini merak etmişimdir. :D
Hem Eskişehir hem İzmir'i görmüş biri olarak kıyaslayabilir misin, bisiklet sence hangi şehirde daha rahat gider?

Bu arada hoşgeldin aramıza. :)

@Serden Us

hoşbulduk aslında izmirde 1 yıldır kalıyorum yurtta kaldığım için bisikletimi oraya götüremedim ama biliyorum ki orda da bizden daha ateşli bisiklet severler war

İzmir Trafiği aslında o kadar yok bağzı zamanlar oluyor o kadarı zaten eskişehirde war ama ben şunu söyleyebilirim izmir insanı eskişehir insanından daha duyarlı trafik konusunda yaya ikende karşılaştım otomobillede karşılaştım hani yol vermeleri saygıları olsun ama her yerde duyarsız insanlar olucak bu doğanın kuralıdır yani
walla bisikletle hiç izmirde trafiğe çıkmadığım için bişiy söyleyemiycem ya kusura bakmayın

• Beğen
@ugur_gurkan

parça fiyatları nasıl abi orası daha hesaplıdır tabi ama...

hoş geldin abi aramıza :)

Çok önemli bir konuya değinmişsiniz. Yalnız şunuda unutmamak lazım bahsettiğiniz konudaki kişileri ancak eğitim düzeltir.
Forumda bende yeniyim aslında Eskişehir'de bisiklet parkurlarında güzel bisiklet turları düzenlesek harika olur. Hemde bilinçli kişiler ile bisiklet sürme keyfine erişmiş oluruz.

• Beğen
selamlar

ben ve oğlum her akşam yaklaşık 20-30 km arası koşuyoruz eskişehir dağlarında. bize katılmak isteyenleri aramıza bekleriz. bu hafta sonuda kirazlı yaylasına gitmeyi planlıyoruz gidiş geliş 70 km civarında. sağlam bacaklı arkadaşlar nerdesiniz :)

mail adresim ugurcan@ogu.edu.tr
telefonum 505 556 50 71

benim işim olmassa seve seve size katılırım biraz daha kalabalık olursa daha güzel olacaktır :) ben katılırım uğurcan abi 3 kişi olduk yok mu gelecek?

işim olmazsa ben de katılabirim size;
kent ormandamı koşuyorsunuz bende koşu antremanı yapmak istiyorum şimdilik 20km koşabileceğimi sanmıyorum ama bisiklet ile 70km yol yapabilirm:D

• Beğen
Tepkiler: Muhammed PINAR
@zafer sidal

zafer abi koşarak 70 km canını çıkarır insanın... (en azından benim canımı) ben 20 km de koşamam 10 belki :)
sanırım bisikletle 70 km :D 4 olduk :)

• Beğen
Tepkiler: zafersidal
bu akşam kent ormanda koşarken gökaya rastgeldik bize cok güzel parkurları gösterdi benim motor yağ yaktı :) ama yinede cok ama cok zevk aldık dilerseniz bizde böyle çalışabiliriz. ve cumartesi günü şelaleye gidebiliriz. cuma akşamı konusup kesinleştirelim.
bu arada 1 aydır ciddi antreman yapıyoruz ilk hafta yok yav cıkılmaz burası dediğimiz yeri artık rahatlıkla cıkıyoruz. dilerseniz yarın akşam yani 25 haziran perşembe akşamı 6 da buluşup biraz pedallayalım (koşudan kastım zaten bisiklet ile). tıp fakültesine giderken migros var yanında benzinlik var yarın akşam gelecek leri orda biraz bekler yola cıkarız az bişey koşarız olurmu.
selamlar iyi geceler

• Beğen
Tepkiler: Muhammed PINAR
Geri