Scudo Sports

Eskişehir-Bursa Yetmedi Mudanya deniz seferi :) 18 Haziran 2012

@Mehmet_Gürsoylu

Mehmet abartma bara filan para verme sakın altı üstü yemek yiyene kadar 170 km yol yapacağız nasıl geçtiğini bile anlamayacaksın.iskender işini de yazdım ayarlarız bir şekilde şehir merkezine girmeden vardır bir hal çaresi şehir merkezine girersek iş çok uzar denizden çalarız zamanı benim kollardaki güneş izlerini öbür taraflar ile eşitlemem lazım :)

• Beğen
Tepkiler: Mehmet_Gürsoylu
Scudo
@Derya Keçeci

Abi her konuma her istediğini yazabilirsin seve seve okurum mutlu olurum.Yüzde 10 olmadan rampa bizim çocukları etkilemez alışıktırlar, ızgara üstüne pedal çevirmeye de alışıklar :) tek alışık olmadıkları 200 km üstü yol yapmak onuda hallederiz inşallah bir şekilde.Bende iskenderden yanayım ama o meşhur yer(geçen sene barışın götürdüğü yer) hala aklımda olsa da bizi çok oyalayacagından daha yol üstü bir yere bakıyorum Barış da yardımcı olacaktır o noktada zaten.Balık olayı da ilk mesajda yazmıştım İskenderin üstüne yerim diye :) köfte son çare.Birde işin ekonomik boyutlarını düşünüyorum katılacak diğer 2 arkadaş ile konuşmadım ekonomileri ne boyutta bilmiyorum. gençleri zorlamamak lazım 40-50 lira para harcanacak bu tur için az değil o yaştaki gençler için.

• Beğen
Tepkiler: Derya Keçeci
@ferhat köse

Yok abi barlara para yetmez onlar işin esprisi :) 170 km bişey değil korktuğum tek şey rüzgar sabahları baya rüzgar oluyor biz makaralı gidecez ama gene de ortalama hızı düşürecek kadar rüzgar olursa Bursada geçireceğimiz zaman azalır

@ferhat köse

Abi bugun düşünürken birden aklıma bir fikir gelmişti bursadan çana geçecektim de sonra biraz düşündüm benm biraz daha çalışmam lazım o uzunluktaki yol için..Hadi tek başıma olsam bir şekilde giderimde sen abdullah mehmet var ömerlede ne zamandır sürmedim belki o da sizler kadar olmuştur :) Ne kendime eziyet edeyim ne size :D ama seneye hepsinin acısını çıkarcaz ona göre :D...şimdiden hayırlı yolculuk ben yarın akşam memleketteyim allahın izniyle :) Bu arada iskender i merkeze girmeden bulursununz benm beldiğimde var ama maddiyat açısından sıkıntı olabilir yol üstündekiler hep sağlam mekanlar :)

• Beğen
@Mehmet_Gürsoylu

Mehmet 170 Bursa merkez turun toplam yolu 220 den az olmayacak çünkü Mudanya 25 km Trilyeye gidersek 30-35 km birde dönüşü olacak Bursa merkeze, yani 220-250 arası yol yapılacak haberin olsun.Makarada ne zaman öne geçtin de yoruldun ben hatırlayamadım :)

(link)
(link)

En kısa şekliyle rotayı belirledim 5-10 km fazla çıkabilir üstüne birde Eskişehir otogardan evlere 5 km yol yapılacak.Gözüktüğü üzere 190 ncı km de Mudanyadan Bursaya geri dönüş ile İnegölden sonraki rampa dışında zorlayıcı hiçbir yer yok bu rampalarda 5 km civarı insan yürüse bile yarım saatte çıkar :).En büyük sıkıntımız olursa rüzgar ve hava sıcaklığı ile geri dönüşteki gün yorgunluğu olacak gözüküyor.Günlük kilometre rekorumu yine kıramıyorum anladığım kadarıyla olmadı Eskişehire dönünce akşam Kızılinler çay turu yapabiliriz haberiniz olsun :)

• Beğen
Tepkiler: feyza alfatlı
Dün akşamdan beri Bursa merkezde ilginç bir rüzgar var sağlı sollu,umarım yağmur basmaz.Yarın o 90 lık rampanın tepesine gideceğim,yolları kontrol için.Epey zmandır yol çalışmaları doğuya kadar kaydı.Abi hatırlarsın ilk geldiğinde anayol kazılıydı dolmuşların sağından solundan kaça kaça,kimi yerde elimize alarak geçmiştik.O çalışma daha genişleyip daha da doğuda dewam ediyormuş.Bi kontrol edeceğim yarın gidip. Bir de yemek işine gelince,iskender Bursa'da 2 yerde yenir ve çok zaman kaybettirir.Köfteci yusuf'un köfteleri dandik ma yerinde hemen sıcak sıcak yenirse hissettirmez.Hızlı olur.Mis gibi inegöl köfte dururken taktınız kıytırık soya köftesine :D:D:D

Köfte ile geçiştirip mudanyada üstüne birde sarmısaklı yoğurt soslu midye tava da atılır:D

@Barış TURAN

Barış bana fark etmiyor biliyorsun ne olsa yerim sıkıntı yok :) ama Mehmetin çenesi adamı öldürür :) Eskişehirde başlar abi ne yiyeceğiz diye söylenmeye :) olmadı söylediğin gibi İnegölde Orhana uğrayıp olayı farklı yaşayabiliriz. onu yolda konuşurum.Zaten bizi tepede karşılayacaksan aşağı inegöle de inersin seni Orhanda misafir ederiz :) Mudanyaya da şehire hiç uğramadan çevre yolundan geçeriz o zaman yol çalışmasından da kaçmış oluruz.Çevreye çıkış çok daha doğudan diye hatırlıyorum.İnegölde yersek yemeği Mudanyaya giriş biraz uzar öğlen 13:00 14:00 gibi olur ama yemek işini hallettiğimiz için kalan zaman temiz bizim olur.Rüzgar bu tarafta da aynı şekilde inşallah ters esmez o gün.Daha önce mezitlerde yakalanmıştım öyle bir rüzgara inişte 50 ile inerim derken pedal basarak 35 leri zor görmüştüm.

Tunahan merkezde bekleyecek abi,kent meydanında çeşmeden su içtiğimiz yerin altında az ilerde.Mehmet,artık iskenderi bir dahaki sefere yersin:D Hemen yiyip yiyemeyeceğimiz de belli değil,Ferhat abi bilir,biz gittiğimizde turist kafilesi bekliyordu sırada. :D

@Barış TURAN

Çevreyolu avantaj ise Tunahan ile konuşuruz o da çevreye çıkar Barış.Merkezde yol çalışması varsa kötü oluyor biliyorsun, Bursanın şehir içi trafiği de çok iyi değil çok zaman harcatıyor.Ayrıca merkeze girersek Mehmeti tutamayız :) izleyici olunca Condator oluyor kendisi :) Bursa merkez rotası sende nereden dersen oradan gideriz sen sadece yemeği Bursada mı Mudanya yolunda mı İnegölde mi yiyelim onu tavsiye et.

Abi mudanya yolundaki iskender köy'e gireriz napalım.Gönlü olsun herkesin.Hem bisikletleri rahat rahat koyarız.
(link)

Aslında Tunahan gelebilirse Bursa çıkışına beraber gelsek sizi orada karşılasak,oradan çevre yoluna girsek biraz zaman kazanırız.

@Barış TURAN

Adam sitesine her bilgiyi koymuş fiyat listesini koymamış uzun bir pazarlık bizi bekliyor sanırım :) Hayırlısı olsun.Pazartesi sabah kararlaştırırız muhtemelen burası olur güzel duruyor.Sen çevre yolu işini araştırırsan çok sevinirim Barış tabi avantajımıza ise değilse gerek yok.Bu arada siteye baktım haftanın konukları bölümü var ünlü ve siyasi kişilerin fotoğraflamışlar bu hafta geldi diye sanırım pazartesi baş köşede biz oluruz haftanın garipleri Eskişehirden bisiklet ile iskender yemeye gelmişler diye :)

@Barış TURAN
Sen Tunahan ile konuş nasılsa okuyacaktır bunları.Gerisini özelden konuşalım forumu işgal etmeyelim :)

Ya da merkeze gelip oradan Tunahan'ı alıp,hemen aldığımız yerden aşağıya sallanıp soğanlı botanik park iskender'e girip ordan mudanya yoluna bağlanabiliriz.

İşgal ne demek abi ya,pırıl pırıl,evden çıkmayan bisiklet fotoğrafları konuları döneceğine bunlar konuşulsun az biraz zarar gelmez,çivisi çıkmaz forumun.Ağır misafir ağırlayacağız sonuçta. :D Şunun şurasında gelenlerle yarım saat bile olsa fazladan vakit geçirebilmek adına yapılan beyin fırtınası sadece,şu güzel forumda kimse birazcık işgalden rahatsız olmaz bence. ;)

@Barış TURAN

Barış sana bırakıyorum yemek yerini ve çevre yolu işini.Aklımdaki herşeyi yazdım en uygun olanı seç derim.Çevre yolu avantaj ise bence daha makbul.Boş olur emniyet şeridinde kimseyle uğraşmadan basar gideriz.Hatırladıgım kadarıyla yeşillik bir manzarası da vardı.Sen ayarla gerisini tepede konuşuruz benden paso :) şimdi bu yazılanları okuyan Mehmet en az 5 değişik alternatif ile özel mesajımı dolduracak ben ona hazırlanayım :)

• Beğen
Geri