Yorum yazıp yazmamakta kararsız olduğum şu dakikada her ne kadar "banane, benim sorunum değil" desem de demeye çalışsam da dayanamadım;
isteyen istediği malı istediği fiyat neyse onu satmak üzere istediği şekilde ilana koyabilir. Hatta satılık 2. el ilanlarında yorum yazmanın yasak olduğunu da hesaba katarak; satmak isteyen kişinin de, alacağı olup da hevesini kaçırıp vazgeçmesine sebebiyet verebilecek bu tür alaycı yorumlar yazmak yerine biraz daha olgun davranalım.
Herkesin ihtiyacı farklı olabilir. Bizim yazlığın orda bu sene şok mağazası açıldı, orada sadece 1 tane amoeba hussar, 1 tane corratec x-vert ve bir tane de kron xc1000 var, kalanların hepsi eskiden gazeteyle dağıtılan bisikletlerle dolu ama kimse dert etmiyor, kumsala giderken, bakkala manava giderken çok da muhteşem araç olabiliyor bu eski bisikletler ve benim gibi yıllarca kömürlükte tuttuğu bisikletini çıkarıp oralarda değerlendiren var. Şok mağazası demiştim; flood marka hi-ten, gri lastikli lu market önünde 8-10 tane bisiklet oluyordu her hafta ve her hafta en az 3-4 tanesi satılıyordu. Hatta orada pedikep modası inanılmaz yaygınlaştı. Askerden kısmetse döndüğümde işimi gücümü yoluna koyabildiğimde (inşallah en kısa zamanda) yazlıkta kendime uygun bütçede ucuz 2. el boyuma uygun şu kömürlüklere terk edilmiş 50-110TL arası fiyata satılan "hi-ten" gövdeli almak niyetindeyim istanbuldakine yazlıktayken alternatif olarak. Yazlıktakini babam sürüyor, aldığında 9 yaşındaydım, 15 sene geçti boy pos farkını düşünün artık zaten 24" jant.
Fiyat olarak çok istemiştir veya az istemiştir, o satıcının takdiridir, zaten paraya ihtiyaç duyduğundan sattığını söylemiş. Bu yorum yazmama konusundaki kurala (ya da yasağa, siz nasıl takdir ederseniz) uymaya davet ediyorum. Bunu özel mesaj olarak aranızda paylaşabilirsiniz bence. Çünkü yorumları sizden başkaları da okuyup yorum yazmadan geçebiliyor.