Scudo Sports

Ergon GP3 Elcik

Kaan.Özçelik

Forum Bağımlısı
Tepki
1.961
Bisiklet
b'Twin
Yeni alıp Sedona'ma monte ettiğim Ergon GP3 elciklerle dün ilk sürüşümü yaptım. Akşam olduğu için fotoğraf çekemedim ama genel olarak rahat bir tutuşu olduğunu ve fiyatını hakettiğini söyleyebilirim.

Sedona'daki geçme elciklerin her birini 10 dakikada çeke çeke söktükten sonra bunların montajını 30 saniyede yapmış olduğumu da eklemek isterim :)

Scudo
Hayırlı olsun ama fotoğraf isterizzz.....:p

Elcikleri çıkarmadan önce arasına su sızdırabilseydiniz bu kadar uğraşmazdınız. :) değiştirdiğiniz velo marka herhalde. çok rahatsız edici mi, neden değiştirdiniz? ben de almayı düşünüyorum da velo elcikten.

@MUSA Ç.

Doğrudur, Sedona 310'un üzerinde gelen Velo Comfort modeli söktüm. Öncelikle biraz sert bir elcik ve daha önemlisi montajı "sıkı geçme" olduğu için yolda yük bindiğinde dönebiliyor. İlk mesajda da söylediğim gibi sökmek 10 dakika sürdü, yani fırıldak gibi bir dönme değil bu. Ama yine de 3-5 derece döndüğünde eli yorabiliyor.
Ergon'u takınca görüyorum ki, mümkünse vidalı sıkıştırması olan bir elcik alıp, birkaç sürüşte kendinize bir açı belirleyip öyle kullanmak lazım. Ben sanırım ilk açımı değiştirmeyeceğim :)

Hayırlı olsun . Fotoğraf da yüklerseniz almayı düşünenler için fikir verebilir. Bu arada ben de velo mantar elcik montajını yaptım henüz kullanmadım ama rahat olacağı kanaatindeyim.

Bontrager varken diğerleri hikaye :D Özellikle jelli olanlar....

@MUSA Ç.

Kullanacaksanız ve kargoyu öderseniz bedelsiz gönderebilirim.

• Beğen
Tepkiler: MUSA Ç.
yanlis okudugumdan dolayi mesaji sildim, özür.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Geçenler Velo Barendli elciğin barendinin kırılmasıyla yine barendli elcik arıyışına girdim Endzone barendli elcik aldım. İlk ele alındığında acayip sağlamlık hissi veriyor. Velo da ki gibi barend kısmında gram esneme yok ki barend kısmında zayıf materyal kullanmasında velonun barendi içinden kırıldı. Yani kısacası bu tarz bir ürün arayanlara Velo dan uzuk durup bu ürüne yönelmelerini tafsiye ediyorum. Ama tabii son karar sizin.

http://www.aydinmotobike.com/image/cache/data/new/DSC_0747-600x600.JPG http://www.aydinmotobike.com/image/cache/data/new/DSC_0748-600x600.JPG

@Erdem KONYALI
50 liraya performans bisikletten aldim.

@Emre Yönlüer

Kaç farklı elcik kullandığınızı ve bu kıyaslamayı neye göre yaptığınızı detaylıca yazarsanız daha açıklayıcı olur.

Kullanmadığımız, tecrübe etmediğimiz ürünler hakkında övgü veya yergi yapmamak lazım. Sonuçta insanların satın alma kararlarını bir şekilde etkiliyor burada yazılanlar.

Ben de bir Ergon kullanıcısı olarak, elciklerden fazlasıyla memnun olduğumu söyleyebilirim. Benim kullandığım model, karbon gidonlar için özel olarak üretilmiş olan, barendli GS3 modeli. Her ne kadar diğer elciklere göre bir hayli ağır olsa da (Small ölçüsünde çifti için 280 gr., kıyaslama açısından sıradan bir sünger elcik çifti ortalama 20 gr., kauçuk elcik çifti 50 gr. ağırlığındadır), sürüş konforu söz konusu olduğunda ağırlık farkını kolayca görmezden gelebiliyorsunuz. Ama ağırlık takıntısı olanlar için uygun bir ürün değil Ergon'lar.

Dipnot: Karbon gidonlarda, gidon üzerine takacağınız herhangi bir bileşenin bağlantı vidalarını en fazla 5 nm tork uygulayarak sıkmanız gerekiyor, daha fazla tork uygularsanız, gidona zarar verebiliyorsunuz. Bu yüzden karbon gidon sahipleri, GP yerine GS serisini tercih etmeli. Bağlantı mekanizmaları farklı çünkü; GS serisinde vidaya daha az tork uygulansa bile yeterli bir sabitleme sağlayan bağlantı düzeneği mevcut.

Fotoğraf çekmeye ancak zaman bulabildim. Merak edenler için paylaşıyorum.

Dosyalar

• GP3_1.jpg
    GP3_1.jpg
    136,8 KB · Okunma: 253
  • GP3_2.jpg
    GP3_2.jpg
    214,2 KB · Okunma: 242
  • GP3_3.jpg
    GP3_3.jpg
    200,1 KB · Okunma: 235
@L@civert Karbon gidonlara takacağınız elcikleri sabitlerken elcikteki vidayı en fazla 5 nm tork ile sıkabiliyorsunuz. GS serisi elciklerin özelliği, 5 nm sıkma kuvvetiyle de yeterince sıkı sabitleme yapılabilmesi. Aradaki fark bundan ibaret.

Karbon gidonunuz yoksa GS serisi almanıza gerek yok; GP serisi de işinizi görür.

@Mehmet Altuğ eski bir konu lakin gp3de s ve L hangisini almalıyım?

@Türko
Elinizin tutma çapına göre değişir, yani kişisel bir seçim bu. Üreticinin sayfasında şöyle bir bilgi var.
  • (link)
  • (link)

@Serkan.Sezer
Ha gidona göre değil yani. Hangisini seçmeli bilemedim.

@Türko
Nereden alacaksınız link var mı

@ByRe4L
(link)

Geri