Scudo Sports

Erciyes Tırmanışı 3900m

@Ali Emre Akcan

He he .Senin ki çok havalı canım..Bordo bere idi sanırım.

Ben Destek Kıtaları Karargah Birliği:) Kışla komutanı'nın yanında yazıcı idim:D

Bu arada Aytekin'in konusunu çok saptırmamış olmak için tekrar tebrikler diyorum.2.parti resimleri gördükten sonra bi kere daha azmini ve performansını takdir ettim walla.

Scudo
Gerçekten de harika bir performans sergilemişsiniz. Sizi tebrik ediyorum. İnsanın iştahını kabartıyorsunuz :)

• Beğen
Tepkiler: Aytekin Erzan
tebrikler aytekin coşmuşsun yine ;)
çarşak dediğimiz o taş-kaya parçacıkları ayakkabı düşmanıdır, benim ne dağcılık ayakkabılarımı yedi o çarşaklar. bizim bisiklet ayakkabıları maalesef çarşak için hafif kalıyor. Geçmiş olsun ayakkabılar için, ama tepede değmiştir manzaradan. Hava açık olsaydı güney batıda aladağları batıda da Hasan Dağı'nı görebilirsin. inşallah görmüşündür. ;)

• Beğen
Arkadaşlar soru mahiyetinde bir yorum olmadığı için tüm arkadaşlarıma aynı cevabı vermeyi uygun buluyorum hepinize çok teşekkür ederim umarım bu fotoları seyrederken eğlenmişsinizdir....
bir arkadaşımızın yapmamalıydın tavsiyesinede ucundan katılıyorum fakat ben bu tarz turlar yapmalıyım çünkü içimden geliyor nasıl bazı arkadaşlarımız 3-5 gün hatta hatalarca çıkıp turluyorlar bende bu tarz turlarla mutlu olabiliyorum gezinin hiç bir özelliği yok sanece rakım farkını yaşıyorsunuz birde tırmanış performansı...
tekrardan tüm yorum yapan arkadaşlarıma teşekkürler...

@Tuonela

Atilla selam...
dağcılık tecrüben ve teknik bilgin var sanırım benim teorik olarak teknik bilgim yok ama iyi yürürüm doruğa çok az kalmıştıki inanılmaz bi fırtına beni engelledi hatta bi ara dolu yağdı zaten görüş mesafesi çok düşüktü sadece bir kaç metre kala dönmek beni üzdü ama sağlık olsun asıl hayalim en üst sırtta bisiklet sürmekti yani birkaç metre bile olsa orada pedal çevirmek isterdim bisikletide sadece belki 100m den bile daha az bi mesafede bıraktım senin dediğin yerleri görememiş yada isimlerini bilmediğim için neyin ne olduğunu bilemem hava açık olsaydı eminimki manzara daha farklı olacaktı çünkü diğer tarafı hiç göremedim mesela Uludağın arkası müthişti Erciyes bana hayal ettiğim bir manzara vermedi ama 3900m lerde olmakta fena değildi okadar zorlanmaya ve kayıba göre...

Hava açık olduğunda çok güzeldir görüntüsü, insallah birdahaki sefere yakalarsın iyi havayı. Bu arada tekrardan tebrik etmek isterim, çünkü bizim gibi deniz seviyesinde yaşayan insanlar, otobüs yolculugu ardından biranda 3000+ irtifaya çıktığımızda yürüyerek çıkarken bile performans kaybına uğruyoruz. Ki bisiklet gibi taşıması pekte ergonomik olmayan bir aletle sırtında çıkmış olman ayrı bir başarı. Erciyes çürük bir dağdır yapısı gereği, sanırsam hörgüç kaya çivarında bıraktın bisikleti. Bence iyi bir tercih yapmışın çünkü riskli bir sırt hattı, neyse bir dahaki sefere. Buarada yakında uludağ planım var bir kaç arkadaşla, senden fikir almak isterim çıkış için.

Tekrar tebrikler

• Beğen
Ah be Aytekin abi geldiğini banada söyleseydin keşke, kayak evine kadar ben de eşlik ederdim. Neyse artık emeğine sağlık

• Beğen
Aytekin abi doğrusunu söylemek gerekirse hiç ilginç bulmuyorum.Artık alıştık abi bi bakmışız Erciyes bi bakmışız Kartepe bi bakmışız Uludağ.Himalayalarada çıksan garipsemem abi:D Abi tekrar tebrik ediyorum başarılarının devamını diliyorum.

@Tuonela

bende tekrar teşekkür edrim...
Bayramın 2. günü kalabalık bir gurupla kamplı zirve denemesi yapacağız siz bisikletlemi çıkacaksınız...
valla şimdi ne desem yalan olur eğer hotellerin arkasından çıkarsan yol çok bozuk bisiklet gitmiyo bazen ama kartanesi oteldi sanırım oradan vurursan yol belki biraz uzar ama sürülebilir bir yol zaten o yol gölete kadar oradanda aşğılara gidiyor gölete gelmeden yukarı vurman lazımki nasıl tarif ederim bilemiyorum yolda birilerini görürsen sorarsın çobanlar var ama bişey diyemeyeceğim uyarsa bize katılın derim saat kaçta başlamayı düşünüyorsunuz havalarda erken kararmaya başladı neyse daha fazla ayrıntı verirsen...
görüşürüz...

• Beğen
Tepkiler: AtilaF
yok yok rota olarak biliyorum haklısın tabi ne yapacagımdan bahsetmedim :) yol bisikleti ile otellere kadar çıkma planımız var. Ben yol bisikleti ile diğer 2 veya 3 arkadas da mtb ile. performansımız pek iyi sayılmaz grupca, benim de diz agrıları daha yeni azalmaya başladı. o açıdan sordum otellere kadar zorlamaz gibi geliyor bu halimle inşallah, inişi zevkli ama yol ile adamın boynu bileği agrıyor :)

• Beğen
Aytekin dostum..
Seni sevgiyle,dostlukla kucaklıyorum.
Forum sayfalarında oturduğu yerden Erciyes dağ çıkışını okumak birşeydir elbet.

Fakat asla yaptığın işin büyüklüğünü hiç kimse oturduğu yerden kestiremez.

Dağları bilmeyen,Erciyes'i tanımayan bir insan, sıradan bir dağ çıkışı gibi görebilir bu turunu. Hatta bazıları başka dağlarla da kıyaslamaya kalkabilir.

Üç kez Erciyes zirve yapmış ( Bisikletle yapmayı aklımdan bile geçirmemiş) biri olarak diyorum ki. Zorluğu hiç bir yerle kıyaslanmaz Erciyes'in.

Dağcılar arasında kimse kimseye Ağrıya çıktın mı? diye sormaz örneğin. Ama Erciyes'e çıkan dağcı rüştünü ispatlamış sayılır dağcılıkta. Çünkü Ülkemizdeki diğer dağlarda olan tüm riskleri barındırdığı gibi, sadece Erciyes'e özgü riskler de mevcuttur.. Bunları bilen bilir.
Erciyes'e ilişkin forumda bir yorum yazmıştım.Linki aşağıda

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=2678&page=3

burada dağın bazı özelliklerine değinmiştim.Merak eden olursa diye..
Neyse dostum.
Fotoğraflardan anladığım kadarıyla Tekirden büyük sırttan ulaşmışsın Hörgüç kaya'ya.Bisikleti Hörgüçten geçirdin mi? Asıl zirve sırtına bisikletle ulaştıysan eğer, Binlerce defa taktiri hakediyorsun..
Hörgüç'te bıraktıysan bisikleti (ki ben olsaydım daha güvenli bulurdum ve öyle yapardım) Yine de yaptığın çok ama çok büyük bir iş.
Ben bir bisiklet sevdalısı olarak yaptıklarını gıpteyle izliyorum. Başardığın işleri takdir ediyorum.Kutluyorum. Dostlukla kucaklıyorum..
Dedim ya bu yaptığın şeyin ne anlama geldiğini bilen bilir.
İyi bak kendine..

Tebrikler Aytekin ! ! ! ,

Bacaklarına , kalbine sağlık maşallah kardeşim . . .

Tolga Gürgün

• Beğen
@ibrahim Kızılkaya

abi teşekkür edrim beni onura ediyosun ...
çok zor bir yer gerçekten doğru inanılmaz bir fırtına vardı uçmamak için tam siper yerle bir oluyordum hatta bir miktar süründüm desem yalan olmaz keza dik inişleri kızaklama yaptım....
hörgüç tepe olarak tahmin ediyorum orasını haritaya baktığımda ki gerçi sen daha iyi bilirsin...
abi görüşmek üzere...

Bu Turumu bende maddi manevi emekleri olan hepinizin yakından tanıdığı değerli büyüklerimiz Sawas (Savaş Serhat ) ve A.Emre Akçan ağabeylerime armağan etmek istiyorum.

(link)

Sevgili Aytekin,

Erciyes tırmanışını bana ve Kartepe fatihi Ali Emre Akcana ithaf etmişsin, saol varol ayaklarına, yüreğine sağlık. Böylesine zor ve insan üstü bir mücadeleyi bize ithaf etmiş olman beni fazlasıyla onurlandırdı...

Senin temiz kalbin, dürüstlüğün ve cesaretin tüm forum üyelerine örnek oluyordur umarım...

Birilerinin söylediği gibi sen yanlız değilsin, seni tanıyan ve sevgisini, saygısını kazandığın bütün bisiklet severler nereye gidersen git bütün iyi dilekleriyle her zaman senin yanındalar bundan hiç şüphem yok...

İmzanda ''Avrupa Yakası Yol Bisikleti Grubu''nun adını ilk sıraya yazdığın sürece grubun kurucuları ve diğer üyeleri sonuna kadar destekçin olacaklardır emin ol...

Seni tanımak şansına eriştiğim için son derece memnunum ve başarılarını gururla takip ediyorum...

Sevgiler...

Geri