Enerji içeceklerinin doğru kullanımı

sergen27

Aktif Üye
Tepki
38
İsim
Sergen Bağcı
Bisiklet
Focus
Merhabalar arkadaşlar...
Öncelikle 300 km lik uzun bir yola çıkacağım... Daha önce pro futbol oynama rağmen hiç enerji içeceği kullanmadım.
1-Enerji içeceğini ne zaman kullanmalıyım ?
2-Sabah yola çıkarken içmeliyim ?
3-Bir günde 1 den fazla enerji içeceğini içmem rahatsızlık verirmi ?
4-Gerçekten işe yaramı ?

Düşüncelerinizi bekliyorum...
Saygılar Sevgiler...

Scudo

Umut Tekin

Forum Demirbaşı
Tepki
284
İsim
Umut Tekin.
Bisiklet
Carraro
Gerçekten güzel sorular. Bende bilinçsizce tüketiyorum. Genelde yorulunca, dönüşte içiyorum.

Murat B.

Forum Trolü
Tepki
12.194
Bisiklet
Specialized
300 kilometreyi tek seferde mi gideceksiniz? Daha önce bir seferde en fazla ne kadar sürdünüz?

Genelde önerilen; iki mataranın birine su diğerine enerji içeceği koyup, ikisini beraber içmek. Ancak su ve tuz kaybı kişiden kişiye değiştiği için ne zaman ne kadar alınması gerektiği de değişiyor.

Ekleme: "Enerji içeceği" olarak powerade ve benzeri sporcu içeceklerini kastediyorum. Red Bull tarzı yılan yağlarını değil.

• Beğen
Tepkiler: The UGUR
Tepki
176
Bisiklet
Mosso
Bana kalırsa enerji içeceği yerine daha doğal beslenin.Ben bu konu hakkında çok araştırma yapmıştım.Enerji içecekleri hakkında geniş bilgiyi buradan okuyabilirsin.Sonrası sana kalmış ;)

(link)
(link)
(link)

BF Okuru

Üye
Tepki
65
IMG_20150203_213535.jpg Tam şu anda enerji içeceği içtiğim için cevap yazayım dedim. Fiyatı red bull a göre oldukça hesaplı ve tadı daha güzel olduğundan sık sık içiyorum. Etkisini anında gösteriyor, derhal bir dirlik hissi veriyor. Üzerinde büyük puntolarla vitamin C + Taurine + Caffeine yazıyor. Arkadaki yazıları ise kesinlikle okuyamıyorum,çok küçükler ve yaşım gereği gözler zayıfladı.
Evet, kimbilir karaciğere ne kadar zararlıdır veya değildir, konu o değil. Konu, sıvı yerine kuru üzüm, muz, fındık fıstık gibi sindirilmesi çok zor olan bitkisel ürünlerin önerilmesi. Bugüne kadar onlarca diyet yöntemi veya beslenme tavsiyesi okumuşumdur, aklımda kalan şudur; ne yiyecekseniz yiyin, suyunu sıkıp için, kalan posayı çöpe atın. Çünkü vücudunuz, mide ve bağırsaklarınız öyle yapıyor, suyunu çıkarıp alıyor, kalanını çöpe gönderiyor. Direk sıvı içerek vücudunuzu yormamış oluyorsunuz.
Kendi adıma, muz ve kuru üzüm yemektense enerji içeceğini tercih ederim.

BF Okuru

Üye
Tepki
65
Yüksek dozda Red Bull tüketen birisiyim. Daha doğrusu birisiydim. Bıraktım geçtiğimiz günlerde. Size tek diyeceğim şey bu enerji içeceklerinden uzak durun. Zaten enerji vermesi falan da tamamen psikolojik bir şey. Enerji falan verdiği yok bildiğiniz şeker deposu. Sporcu içeceklerini kullanmadığım için bir şey diyemem ama onlar hakkında pek negatif yazılar gördüğüm söylenemez. Lâkin yine de güvenilmez böyle içeceklere ya içime sinmiyor. Red Bull'u bıraktıktan sonra kurtuldum rahatladım. Bu içecekler bağımlılık da yapıyor. Ne mutlu uzak duranlara yani.

Gökhan Toros

Forum Bağımlısı
Tepki
7.565
Başlangıç
2009—10
Enerji içeceklerini kesinlikle tüketmemelisiniz. (Redbull, Burn falan filan)
Sporcu içeceklerini ise su ile birlikte tüketmenizi tavsiye ederim. (Powerade, Gatorade vs.)

sergen27

Aktif Üye
Tepki
38
İsim
Sergen Bağcı
Bisiklet
Focus
Bir gün içerisinde Gaziantep Osmaniye. Arası gidip gelicem daha önce 240 km yaptım... 60 km daha fazla yapıcam zorlucam olmazsa dönerim olum yok sonunda...

Not : 240 km lik yolsa hiç içmedim enerji içeceği onun için sordum... Arkadaslar

Tepki
15
İsim
Murat dizdaroğlu
Bisiklet
Beldeyama
@BF Okuru. Elma yemenin faydası oluyormuş. Enerji içeceği yerine elma tercihi çok güzel olur bence

sergen27

Aktif Üye
Tepki
38
İsim
Sergen Bağcı
Bisiklet
Focus
Elmayı deneyecegim... Benim merak ettiğim enerji içeceğinin yararı varmı yani içipte 30 km daha fazla gidermiyim ?

BF Okuru

Üye
Tepki
65
@sergen27

Hiçbir yararı yok aksine zararı var. Uzak durmalısınız. Bir red bull'un içinde tam 30 tane kesme şeker atıldığını duydum ki, doğru bilgi olsa gerek çünkü şeker deposu. İnsan sağlığının baş düşmanı. Portakal uykusuzluğa iyi geliyor mesela. Elmayı bilmiyorum ama deneyin tecrübe olur burada bize de paylaşırsınız ne güzel :)

sergen27

Aktif Üye
Tepki
38
İsim
Sergen Bağcı
Bisiklet
Focus
Yani ben yarın yola çıkıcam Kahramanmaraş turunda bişi kullanmadım önerinşz varmı arkadaşlar yardım edwrmisinşz oekş ya doping kullananlar ?

özcan yılmaz

Daimi Üye
Tepki
390
Bisiklet
Specialized
98 oktan benzin ilk çıktığında 1300 cc lik otomobillerine performansı artırıyormuş diye alan adamlar vardı,bu tip konuları hep ona benzetiyorum.Bence motor gücünü yani cc yi artırmak gerek(antrenmanla kardio vasküler kapasite, kas gücü,performansı,dayanıklılığı).Yoksa aldığın şekeri kim yakacak.Sergen lafım sana değil zira kondüsyon durumunu bilmiyorum,genele.

Tepki
15
İsim
Murat dizdaroğlu
Bisiklet
Beldeyama
Sergen abi bisiklete binmeden önce bir tane kırmızı,yeşil farketmez ye bak bakalım ondan sonra. Değil 30 60 km yine gidersin:)

sergen27

Aktif Üye
Tepki
38
İsim
Sergen Bağcı
Bisiklet
Focus
@Rüzgarınoğluyumben
Ne yicem açık konuş :Dd anlamadım tam olarak dostum yardım istiyoruz sonuçta az bir mesafe degil...

@özcan yılmaz
Konuda belirttigim üzere sporcuydum ama motorun falan var ona biniyorum... Bisikletede 3 kere Gaziantep marasa gittim 240 km arkadaşlar yani kısa bir mesafe degil... Ama Osmaniye yolu rampa daha çok gerçi maras yoluda aynı...

Tepki
15
İsim
Murat dizdaroğlu
Bisiklet
Beldeyama
@sergen27. Sergen abi Allah aşkına "ELMA" ye hem uykusuzluğu giderir hem zinde olmanı sağlar. Bak ayreten fındık ye bir avuç.. Hadi onu geçtim ıspanak ye yemeğini yap abi onu ye hani çizgi film vardı temel reis güçlenmek için ıspanak yerdi bir kavanoz.. :)

sergen27

Aktif Üye
Tepki
38
İsim
Sergen Bağcı
Bisiklet
Focus
@Rüzgarınoğluyumben
Ispanagı boşverde :D elmayı yerim de ben hep bilmiyorum yaa. Cıkarkan suluğuma kahve koyuyorum. Onu yolda yudumlayıp gidiyorum kahvenin bir yararı olurmu acaba .s