Enerji ⚡ bar ev yapımı pratik

YASİN07

Aktif Üye
Kayıt
9 Ağustos 2016
Mesaj
123
Tepki
147
Yaş
32
Şehir
antalya
İsim
yasin bayar
Bisiklet
b'Twin
PicsArt_09-19-07.49.25.jpg
PicsArt_09-19-07.51.55.jpg
PicsArt_09-19-07.54.51.jpg
PicsArt_09-19-07.56.24.jpg
PicsArt_09-19-07.46.46.jpg
PicsArt_09-19-07.47.23.jpg
Merhabalar herkeze
Bu gün size bu işlerde acemi olan birisi olarak kendi kafama göre yapmış oldugum tarifi anlatmaya çalışıcam ilk defa yapıorum inş beğenirsiniz.

Malzemeler
1.yulaf ezmesi 1 kase
2.bal yarım kase
3.tereyağ yarım kase (ben çok severim)
4.ceviz, fındık,kuru kayısı, ayçekirdeği içi, badem,kuru uzum bunlarda 1.er kase(bunları kendim bıcakla dildim küçük küçük ve havanda ezdim cevizi bademi felan)

Ana malzememiz olan yulaf ezmesi ve bal biraz fazla koydum ben gram felan yazmıom göz kararı koyun işte :) ben fırında fazla pişirmedim vitamini ölmesin Die 160 derecede 20 dk felan pişirdim :) yorumları bekliyorum.
 
Scudo

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
1
@YASİN07 Ellerinize sağlık da önce ortaya çıkan "bar" hakkında sizin yorumunuzu alsak, nasıl bir şey oldu, kıvamı tadı nasıldı, sürüş sırasında deneme şansınız oldu mu, kıvam ve protein için yumurta ekliyor bazı arkadaşlar mesela siz neden eklememeyi tercih ettiniz?
 

YASİN07

Aktif Üye
Kayıt
9 Ağustos 2016
Mesaj
123
Tepki
147
Yaş
32
Şehir
antalya
İsim
yasin bayar
Bisiklet
b'Twin
@BF Okuru
Tadı bekledigimden güzel doğal oldu. şeker de koymadım balı tereyağı fazla koydum faydası çok iyi. Şu an hala şürüşteyim yumurta beyazını bidakine bende koymayı düşünüyorum hem protoin hemde daha sağlam tutması açısından özellikle tarçın ve çörek otu tadına ayrı bi tat verdi. Hiç bu kadar güzel ve faydalı olmasını beklemiyodum performans A çok faydası var :)
 

Taxonera

Forum Bağımlısı
Kayıt
26 Temmuz 2015
Mesaj
1.361
Tepki
823
Yaş
46
Şehir
İzmit
İsim
Gökhan
Bisiklet
Mosso
Bu enerji bar değil aslında granola bar diye arama yaparsanız bu çıkar karşınıza.

ASUS_Z00ED cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
  • Beğen
Tepkiler: serati

Ertan M.

Forum Bağımlısı
Kayıt
14 Şubat 2015
Mesaj
1.037
Tepki
1.438
Şehir
İstanbul /Göztepe
İsim
Ertan
Bisiklet
Merida
Bende bir kaç hafta önce böyle bir bar yapmıştım şeker falan kullanmadım bal kullandım.Ancak benim yaptığım biraz kuru oldu sanırım yağı az olduğu için dışarıda satılanlarda decatlondaki barda glikoz şurubu var o yüzden pek sağlıklı değil ayrıca şeker oranı yüksek oluyor pakette satılanların evde yapmak en iyisi.
 

KırmızıBereli

Aktif Üye
Kayıt
23 Nisan 2016
Mesaj
121
Tepki
96
Şehir
İstanbul
İsim
Semih E.
Bisiklet
Carraro
Yumurta kullanimina dikkat etmek gerekir. Kolay bozulan besinlerden. Maksimum 12 saat içerisinde tüketilmeli. Hele ki yazın bu süre çok kisa.
 

Hamid Asım

Daimi Üye
Kayıt
27 Aralık 2011
Mesaj
203
Tepki
257
Şehir
SAKARYA
Bisiklet
Lapierre
Yumurta hariç güzel bir karışım olmuş. Ayrıca 1-2 tane muzu ezip hamur haline getirip harca eklerseniz malzemlerinizin kuru olmasını engeller ayrıca muz pişince tadı muhteşem oluyor, hurma dilimleri de ekleyebilirsiniz çok faydalı lif zengini ve kalorisi yüksektir. Bir öneri daha yulaf ezmesini bir süre suda bekletip sonra hamur haline getirirseniz suyu emdiğinden pişince daha yumuşak oluyor. Tereyağı da miktar olarak biraz azaltılabilir.
 

caglarhuseyin

Daimi Üye
Kayıt
28 Ağustos 2016
Mesaj
210
Tepki
220
Yaş
40
Şehir
İstanbul
İsim
Hüseyin Ç.
Bisiklet
Tern
Yumurta sız ve muzlu denemek lazım ;)
 

Deniz A

Forum Bağımlısı
Kayıt
8 Ekim 2014
Mesaj
822
Tepki
1.253
Şehir
istanbul
İsim
YDA
Başlangıç
1988—89
Bisiklet
Orbea
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Kilo problemi olanlara tavsiyet etmem
Tüm malzemelerin kalori değeri çok yüksek enerji ve protein alayım derken dikkat edin kilo almayın.....
 

hsngrms

Aktif Üye
Kayıt
18 Ağustos 2016
Mesaj
180
Tepki
155
Şehir
Adana
Başlangıç
1949—50
Bisiklet
Giant
Tadı nasıl oldu? :D
---
Tarayıcıda bu konunun olduğu sekme açık kalmış, ben farkedip cevap yazana kadar mesaj yağmış resmen :D O sebeple afiyet olsun diyeyim.
 

chizer.adam

SOSYAL ŞEBEKE
Kayıt
8 Ocak 2016
Mesaj
780
Tepki
1.494
Yaş
33
Şehir
İstanbul
Başlangıç
2016—17
Bisiklet
Trek
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Hazırladıktan sonra hazır barlar gibi sıkı ve bileşik duruyor mu yoksa dağılma mı oluyor?
 

YASİN07

Aktif Üye
Kayıt
9 Ağustos 2016
Mesaj
123
Tepki
147
Yaş
32
Şehir
antalya
İsim
yasin bayar
Bisiklet
b'Twin
@Taxonera olabilir ama enerji verdiği için öyle yazdım bende tam bilmiyom ne oldu :) @Ertan M. Bende şeker kullanmadım hazır satılanlar pek cezbetmedi benide kendim bişiler yaptım tereyağ çok sevdigim için fazla koydum biraz ama iyi oldu yağı ve balı biraz fazla koymak harç özelligini arttırıyor sanırım.@Hamid Asım bidakine yaparken önerileriniz aklımda ben yumurta koymadım yumurta koymayı bidakine düşünüorum yazdım. Ama şimdi yorumlara bakınca vazgeçtim :)@caglarhuseyin muz aslında vardı nasıl aklıma gelmemişse bidakine artık :)@hsngrms tadı umdugumdan kat kat güzel oldu baklava tatlısı gibi bişey oldu :d @Aazam çok sıkı olmadı ama yinede iyi oldu çantada bütün halde taşınabiliyor yerken dagılabilir :)
 

deadlistcach

Daimi Üye
Kayıt
31 Ocak 2015
Mesaj
364
Tepki
443
Şehir
Istanbul
Bisiklet
Felt
Forumda bir konuda buna benzer bar yapimi vardi hatırlamıyorum ama o arkadas ile ayni tarifi mi kullandiniz? Bende deniyecegim firsat buldugumda. Genelde tadim tadimca alirim tura ckmadan fakat bulmasi zor oluyor o_O

Forumda bir konuda buna benzer bar yapimi vardi hatırlamıyorum ama o arkadas ile ayni tarifi mi kullandiniz? Bende deniyecegim firsat buldugumda. Genelde tadim tadimca alirim tura ckmadan fakat bulmasi zor oluyor o_O
 

YASİN07

Aktif Üye
Kayıt
9 Ağustos 2016
Mesaj
123
Tepki
147
Yaş
32
Şehir
antalya
İsim
yasin bayar
Bisiklet
b'Twin
@deadlistcach yok youtube de genel olarak izledim ve kafama göre takıldım şok markete gittim aklıma geleni aldım :)
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
1
Yumurtayla ilgili detay -yapılan olumsuz yorum- ne tam olarak ben anlamadım! Beze denilen şey tamamen şeker ve yumurta ama pastanelerde kaç günde tüketiliyor acaba? Yahut yine yaş pasta (hadi bunun soğuk zinciri var diyelim) kuru pasta ürünlerinin bir çoğu yumurtalı ama herhangi bir saklama koşulu olmadan günlerce raf ömrü ve evlerde bir köşede bekleyen tabak ömrü var, veyahut evde yaptığımız basit bir kek bile buzdolabına girmeden günlerce masanın üstünde durabiliyor. Yani sıralamaya kalkarsak; onlarca belki yüzlerce, yumurtalı pişmiş bir ürünü günler, hatta haftalar içinde tükettiğimiz oluyor herhangi bir saklama koşulu olmaksızın. Yani yumurtayı tercih etmememizin nedeni sadece bu tüketim süreciyle ilgili çekince mi, yoksa bildiğimiz başka bir şey var mı, merak ettim? Bilen biri bizi bilgilendirirse sevinirim.
 

YASİN07

Aktif Üye
Kayıt
9 Ağustos 2016
Mesaj
123
Tepki
147
Yaş
32
Şehir
antalya
İsim
yasin bayar
Bisiklet
b'Twin
@BF Okuru dediginiz gibi kaç günlük ürünler bile yeniyor ama yumurtanın çabuk bozuldu için ve sıcak bi yerde yaşadıgım için. Bar dagılmasın Die bozuk yemekten iyidir diye düsündüm belkide yanılmışımdır :)
 

YASİN07

Aktif Üye
Kayıt
9 Ağustos 2016
Mesaj
123
Tepki
147
Yaş
32
Şehir
antalya
İsim
yasin bayar
Bisiklet
b'Twin
@BF Okuru yakınmışız bende antalyadayım açıkcası koymayı düşünüodum ama bi anda aklıma bi ara yedigim bi ısırık aldıgım bozuk yumırtanın tadı geldi :;-)
 

Taxonera

Forum Bağımlısı
Kayıt
26 Temmuz 2015
Mesaj
1.361
Tepki
823
Yaş
46
Şehir
İzmit
İsim
Gökhan
Bisiklet
Mosso
Yumurtayı pişirince o sıkıntı ortadan kalkar. Bozulma olayı yani.

ASUS_Z00ED cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

mariokaldato

En yeniden bir önce kayit olan adam
Kayıt
1 Ağustos 2015
Mesaj
10.978
Tepki
34.466
Şehir
Bursa
İsim
Raşit Cumhur Çakın
Başlangıç
1980—81
Bisiklet
Merida
Bisiklet türü
Şehir - Tur
@BF Okuru
Ustune kircan yumurtayi omlet yapacan oohhhh missssss yok iyyyyyyyy begenmedim tadini :D