Scudo Sports

En uzun nereden nereye yürüdünüz?

Scudo
okuldayken gece 2 de kalkıp sabah 7 de zirvede olmak ve sırtımızda 20 kg lık bir çantayla en az 25 km yürümüştük.dağa tırmanıyorduk..ne günlerdi be :)

yürümekten hiçbir zevk almıyorken askerlik geldi çattı birde baktım piyade oldum oda yetmedi bingöle gönderdiler hiç biri yetmemiş anlaşılan sırtımızda 30 kg çanta elimizde G3 silahım akşam saat 7 de yola çıktık arazi şartlarında dağları ine çıka sabah saat 6 ya kadar yürüdük akşam 5 e kadar dinlendikten sonra ise geldiğimiz yolu tekrar döndük bu perasyon iki gün sürdü geldimde ise yerimden bile kalkamıyodum tahminen yürüdüğümüz yol ise 40 km50 km arası olmuştur yukarda Allah var vicdansız bunlar :d

Bir gün bisikletimin kadro kulağı kırılmıştı, otostop çekmeyi de bilmiyordum(küçüktüm) Pamukkale'den Denizli'ye 18 km elimde bisiklet ve bisiklet ayakkabılarımla yürümüştüm.

eğirdir de yedek subay eğitiminde, eğirdir-kovado gölü arasını sırt çantası ve teçhizat ile birlikle normal yol 47km. biz dere tepe yol aldık.artık siz tahmin edin kaç km. yürünmüş.

Batı Torosların zirvesi kızlar sivrisine çıkmıştım en uzun sanırım şimdilik o. platformdan zirve zirveden de milli park kapısına :)

ben de kızlarsıvrısı yapmıstım aynı rotayı kışın kramponla sırtımda da 15 kilo cantayla 22 km idi yanlıs hatırlamıyorsam yaklaşık 11 saat sürmüştü molalar hariç

çınarcıkta da 37 km yapmıştım ama hem çantam 10 kilo civarıydı hem de çoğunu asfaltta yürümüştük o da 9 10 saat falan sürmüştü

bu sene de Erciyes yaptım yaklaşık 20 km idi fakat şimdiye kadar çıktığım en dik rotaydı en dik merdivenden çok daha dikti kar da suluydu resmen belime kadar gömülüyordum bu da yaklaşık 11 saat falan sürmüştü fakat dönüşte kamptan tesislerin oraya ( 6 km ) kamp yüküyle ( 20 kilonun üstünde ) 1 saat 10 dakika da inmiştik bir ara telesiyejlerle yarışıyorduk :)

Lise zamanında Haydarpaşadan Maltepeye kadar yürümüştük arkadaşla birde geri dönmüşdük Kadıköy'e kadar kaç km gitmişiz bilmiyorum =) hesaplıyan olursa sevinirim

Tarih: 23/06/2009 salı/ 17.00-19.32
İstikamet: Konya merkezden Sancak mahallesine. fotoğraflı, çikolatalı, sodalı deneme gezisi

Hava Durumu:
Sıcaklık: 28°C
Nem: %31
Basınç: 1016 hPa
Rüzgar :10 km/sa(zaman zaman artar vaziyette sert)

Mesafe: (+,-)13000.m
Süre: 152dk.

İzlenim: Yorgunluk yok ve bu şartlar altında daha uzun süre yürünebilir.

• Beğen
Tepkiler: ademdogan ve 42FY
tebrikler hemşerim

ankarada kızılay atakulae atakuleden tandoğan keçiören 5 saat sürdü eve geldiğimde kapıyı ve yatağı hatırlıyorum başak birde sabahuyandığımda ayaklarımın ağrıması

• Beğen
Tepkiler: seyrencem
45 km yurumustum arkadaslarla gezi icin sehir disina cıktıgımızda bir gecede kaldık daha sonra arabayla arkadasımız kemal deniz almıstı x)

Uzun yürüyüş yapmak isteyenler için hafta sonu dağ aşma maratonu var.
(link)
Uzun parkur 2 günde toplam 60 km, orta parkur ise 45 km'yi buluyor. Tabi bunlar kuş uçuşu mesafeler. Yanınızda çadırınızı, uyku tulumunuzu, 2 günlük yiyecek içeceğinizi taşıyorsunuz.

ben çok uzak mesafe yürüyen biriydim geçmişte.yürümekten bıkan biri değilim ama yaptığım işinde etkisiyle günde 60 km yürüdüğüm yıllar oldu.ancak şimdi sorarsanız 30km anca yürürüm..

Saat 20:00 başladığımız 80 kmlik arazi parkurunu ertesi gün öğlen 12:00'de ekip olarak bitirdik(ağırlıksız).Ayrıca 45 derece sıcakda 35-36 kg'lık çantalarla haftada 100 km. yaptığımız oluyordu(günlük ortalama 15 km yürüyüş)..

yürüyüş-tırmanış-pedal ve yüzme bunlar gezegenin en iyi sporları...

Kaç km oldugunu bilmiyorum ama Çeşme Ilıca'dan Ildırı Köyü'ne kadar yürümüştük 2 arkadaş. Yürümeye basladıgımızda gece 2 civarı idi, öğlene doğru evdeydik.
Hiç unutmuyorum Temmuz ayında güneşin doğmasına yakın öyle bir soğuk olmustu ki otobüs durağı gibi bir şeye sığınıp 1 saat kadar titremiştik :)

Geri