Scudo Sports

En Uygun Slick Lastik???

CST 1.5 alırsanız iyi olur bence fiyat açısından
Bunun yanında ıslak asfaltta sakın ha diyorum :) acaip kayıyorlar.

1.5in altında lastik alırsanız iç lastiği her zaman bulamayabilirsiniz! Sürekli yedekle dolaşmanız lazım vs.

birde 1.5 in altındakileri janttan çıkartmak çok zor olabiliyor (tabi kullanılan jant setine de bağlı)

Benim tavsiyem marathon dan yana! çok uzun süreler kullanan dünyayı turlayan turcuların lastiğidir, Serkan Taşdelen e kaç km kullandığını bir sorun derim :)

Scudo
@bisikletcanavari

aklıma geldii..Serkan Türkiye turunun bilmem kaçıncı kilometresinde... kötü denebilicek bir sürü yoldan gecmiş...Serkan'a, "okadar yol gectin,bi kere dahi lastik patlatmadın.." diyorum öglen saatlerinde...

akşamında Serkanın foruma yazısı düşüyo..."bugün ilk kez lastik patlattım...":D hem de "kaymak" diye tabir edebilicegmiz bi asfalt üzerindeyken olmuş...

@monstermania

Slick lastik istiyorsan eğer schwalbe kojak öneririm.CST ve Maxxis Xenith haricinde önerilen (her ne kadar Enes belirtmiş olsada) Marathon slick lastik değildir.

@Mehmet Boran

Slick lastik olmasına gerek yok asfalt zeminde konfor ve performans amacım. O yüzden marathon da tercihler arasında olabilir...

Ben şu anda michelın slıck lastık kullanıorum 1.40 şu ana kadar 2 kere patlattım ama benim hatam yüzünden düz yolda kullanırsanız hiçbir sorun olacağını düşünmüorum .

Hutchinson City Click 26x1.70 Ben yaklaşık 3 aydır 700-32 ebatlarındaki modelini kullanıyorum. yaklaşık 1500 km oldu çok dayanıklı bir lastik maşallah henüz patlatamadım.
Bu arada iç lastik olarak yine Hutchinson markasını tavsiye ederim nedeni neredeyse hiç hava kaçırmıyor 1500 km de en fazla 3ya da 4 kez düşük oranda hava takviyesi yapmışımdır. 28 ebatındaki 700-32 modelinde 94 psi'a kadar maksimum hava basılabiliniyor. Bu da lastiğin patlamaya karşı dayanıklılığını arttıran bir başka etken.
Yalnız 28 lik ve 26 lıklarda bu modelde hava basıncı oranının fark edip etmediği konusunda bir bilgim yok.

Schwalbe Marathon Supreme kullanıyorum ve çok memnunum. Nadiren patlıyor ve zor aşınıyor. Çok silik değil ama çok hızlı bir lastik. Serkan' ın kullandığı XR ın kuzeni olan bir model.

Kendi yazımdan alıntı yapıyım düzeltmek amaçlı...

PROTECT AİR özellikli olmasına dikkat edin.Kendi lastiğim bu özellikte ve lastiğin kenarında yazıyor.

@vanderbike

• Beğen
Tepkiler: Burak AŞIK
Bencede güzel olabilir tam olarak nedir Protect Air? Başlığı okuyan arkadaşlarımızada yardımımız dokunur...

Sanırım lastiğin küçük çaplı cam kırıkları diken vs. gibi etkenlere karşı %50 daha dayanıklı olmasını sağlayan bir özellik. Benim 1500 km dir patlamadan kullandığım lastikte bu yazı var. Arkadaşımıza bunu belirtmek istedim.

Buradan ERDOĞANLAR. lütfü abiye bu lastiği önerdiği için teşekkür ediyorum.

(link)

(link)

@bisikletcanavari

Maxxis Detonator kullanıyorum, diğer söylediğiniz modelleri kullanmadım fakat bir kere otomobil kazası yapılmış bir yere oldukça süratli girdim, yerde küçük cam kırıkları vardı (arabanın camı patlamış) duramadım üzerinden geçtim, birkaç tanesi lastiğe saplandı ama lastiğim patlamadı, belki çok şanslıyım ama maxxis detonatörün patlama direnci de iyi olabilir :D ayrıca kışın da trainer da kullandım ses yapmıyor. Yağmurda da kullandım güzel, ama kesinlikle arazide yürümüyor :) temizlemesi kolay (bisikleti eve koyuyorum, bir bezle siliyorum tertemiz oluyor) ortası silick yanlarında su kanalları ve tırtıklı bir zemini var. Fiyatı biraz pahalı ama. CST leri ben de denemek istiyorum. Ayrıca bir kaç kere acil sert fren yaptım asfaltta, lastik çok sert pek hasar almıyor, kolayca aşınacağını da sanmıyorum.

• Beğen
Tepkiler: nime
@BoZCaN

Bu lastiği ankara da bulabileceğim bi adres biliyormusunuz.?

@RAİNBOW

Sirkecide var bende aldım. yalnız bisikletime cok ince geldi 1.15 dikkatli ol derim yol gidisi harika fakat yol tutus ve gorunus iyideğil.

Yüksek basınçla Maxxis Detonator kullandım 1.50.

Akıcılığı çok iyiydi.

İvmelenmeler çok rahattı.

Geri