Scudo Sports

En uygun jant teli uzunluğu (yeni bir jant yapıyorum, yardım lütfen)

Kuzey Ege

Forum Bağımlısı
Tepki
10.149
İsim
Murat Gökhan
Başlangıç
1980—81
Bisiklet
Trek
Bisiklet türü
Şehir - Tur
arkadaşlar, elimdeki shimano 2200 göbekler ile yeni bir jant öreceğim.
göbekler 32 delik.
çemberler yükseklik 20 mm alexrims R450..

ön ve arka sağ-sol jant teli uzunlukları hakkında yardıma ihtiyacım var.
hesaplama yöntemini bilen varsa da yardımcı olursa süper olur.
ona göre jant teli alıp montajı yapmam gerekiyor.
şimdiden teşekkürler.

Scudo
(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

Hangisi uyarsa artık

@Uğur S.
Sagol kardesim..

• Beğen
Tepkiler: Uğur S.
Herkese merhaba, tel boyu hesaplamaya çalışıyorum. Dt Swiss hesaplama aracını ve prowheelbuilder sitelerini karşılaştırdım. Neredeyse birbirine yakın değerler çıkıyor. Tek fark Dt Swiss'te nipel de seçiliyor. Bu sebeple bana tel için gerekli uzunluğun yanında tavsiye edilen değeri de gösteriyor. Tavsiye edilen değer nipel boyuna göre değişiyor. 12 ve 14 mm pirinç tel başı seçeneklerini denedim. 12 mm için normal tel değerine neredeyse birebir çıkarken 14 mm için değer değişti. 19 mm profil kalınlığı olan çift katmanlı bir jant için sizce 12 mi 14 mü seçmeliyim? Tel boyunu ona göre belirleyeceğim.

1730273634913.png

1730273661427.png

Sonuçlar bunlar. Jant Dt swiss 545d 700c. Göbekler ön ve arka için centerlock dt 350. Tel başları Dt Pro Lock Standart Brass 12 veya 14mm. Telleri de Dt Champion düşünüyorum.

12 veya 14 seçmemin bana ne gibi artısı eksisi olur?

WhatsApp Image 2024-11-01 at 09.17.12.jpeg

Jantta 12mm ve 14mm markasız elimde olan nipeller ile bir deneme yaptım. Soldaki 12mm olan. Sağdaki ise 14mm. 12mm biraz kısa kaldı gibi duruyor. Jantta yüksük de olduğu için nipelin tutma yeri iyice azaldı. Diğer yurtdışı forumlardan okuduğum kadarıyla 14mm nipeller, nipelin kısa kalmasından dolayı jant akordu yaparken akort anahtarının jantı çizmemesi için tutma yerinin artması amacıyla kullanılıyormuş. Sanırım benim durum da bu? Nipel fazla uzun olursa tel kırmaya da etkisi oluyormuş.

• Beğen
Tepkiler: Özcan
Geri