Scudo Sports

En Güzel Sollamalarımızı Anlatalım.

ben bu hafta sonu 27-28.10.2007 tarihlerinde birgün kamyon birgünde yeni harekete geçmeye çalışan bir arabayı solladım ve ikiside aynı yerde oldu kornam sayesindede uyardım

Scudo
yaklaşık 40-45 km ile düz yolda gidiyodum önümde bi hyundai minibüs var aslında bir sokak genişliğinde tam 2 aracın yanyana geçebileceği genişlikte bir caddede ben minibüsün arkasındayım baktım gitmiyo 50 yle falan gidiyo ben bi gaza geldim. karşıdan da araba geliyo(50 m önüde:D)ama dedim ben bunu sollarım solladım kendimi onun önüne attığımda bide yandan havalı havalı bakıyom gaza basmaya çalışıyo basamıyo:D ama ibreye baktığımda 55 i geçmişti setlerden çok pis atladım o hızla...

güzel ama sollama esnasında karşıdan gelen aracı tecrübelerinizle geçebileceiğinizi ya da altıızda bi bisikletin olduğunu unutmamalısınız.çünkü arabayı kullandığımda,rahatım yani diyorum düşük viteste yüksek devirde solllarım ama bisiklet öyle değil düz yol ise hızlanması çok yavaş oluyo

@ozgurdeniz

Bacakların kuvvetli, bisikletin hafif, lastikler çok dişli değilse hızlanma konusunda motorlu araçlara kafa tutabilirsin ;)

öyle ahım vahım bir sollamam yok benim ama olanı yazıyım:)

Kırklareli küçük bir il,sınırının sonunda oturuyorum..evden cıkıp il sınırının en basına gidene kadar 7-8 km yolum oluyor..ve gidene kadar hem yokuş aşagı iniyorum hemde tumseklerle (kasis) dolu yoldan geçiyorum..
Halıyle tum araclar yavaslıyor ben ise kasisin yanından bir hışımla geçiyorum..
onlar bana ben onlara baka baka önüme cıkan tüm araçları geçiyorum.:p
yol boyu uzunca gidiyorum ve dinlenmeye cekıldıkten az sonra geride kalanların hepsiyle tekrar bakısarak yolculuyorum:D

azcık kuru oldu amma sağlık olsun

benim en güzel sollamam 1 km bi rampaydı ordan aşağı 21. viteste bi kamptırdım artık limitleri zorluyordum rüzgar beni baya yavaşlatıodu biskletin üzerine aynı motorcular gibi yattım onumdekı araba soldan yavas yavas gıdodu ben sagından gecerken adama tıp tıp baktım kornayla cvp verdı acayıp hosuma gıtmıstı ama cogu surucu bole seylere kufurle karsılık verıor

aslında böyle tehlikeli sollamalara pek meraklı değilim ama bi gün kızdırılınca yapmak zorunda kaldım. Adalara gidenler bilir.Kiralık 2 kişilik bisikletler bulunur.Arkadaş grubuyla yazın adalara bisiklete binmeye gitmiştik. Yaklaşık 90 kilo olan bir arkadaşımız biisklete binmeyi bilmediği için 2 li bisiklet aldık ve bisikletin ön koltuğuna ben oturdum.Gezimizde bir fayton tarafından fena bi şekilde sıkıştırılınca oldukça sinirlendim ve yapmamam gereken birşeyi yaptım. ilk inişte önce faytona yaklaştım, onu yakaladım ve karşıdan başka bir fayton gelmesine rağmen o 2 kişilik bisikletle inanılmaz bir hıza çıkıp tehlikeli bir biçimde solladım... arkadaşım haklı olarak baya bi korkmuştu.sollama çok heyecanlı ve zevkliydi. ama unuttuğum birşey vardı o bisikletin tepesinde tek değildim.. bidaha asla böyle birşey denemem ve kimseye tavsiye etmiyorum.Şimdi düşündükçe bile nasıl böyle birşey yaptım diye açıkçası pişman oluyorum...

herkese bol pedallı günler.

en güzel sollamam arabalarla ilgili deil parkta 4 bisikletli düz yolda yarışıyorlardı beni görmemişlerdi arkalarından geldim ve bunny hop denilen şeyle önlerine atladım 20 sn sonra arkaya baktıımda bisikletlerinden inmiş oturuyodular şimdi beraber dolaşıyoz
(illa 4 teker diyosan 1 honda cbr 600r 2 herhangibir cannondale(mtb olcak) toplayınca 4 eiyo :D)))

@Hasan Çağrı

Aslında yeni yapılan yolun yokuşu daha iyi :) Başka rekorlarda bekliyoruz senden :)

kenedi cadesindeyim üssten yol giriyor cadeye taksim bakırköy dolmuşları her zamanki gibi 1 sefer fazla yapmak k için her boşluktan geçiyolar ben de ana yoldayım yollar birleşince ortada kaldım aptal dolmuşçu beni hiçe sayarak sıkıştırmaya başladı tepem iyce attı cadenin ortasında seleden kalktım tüm gücümle bi sprint attım sormayyın gitsin dolmuşu solladım dart dart kornaya basmaktan başka bişi yapamadı bir kere de akşam saatleri şirinvlerden bakırköydeki ewime gidiyorum akşam akşam bişi gözükmüyo kafam karıştı yolu bulamıyorum sağımdan gelen taksiciden tedirgin oldum önünü kestim ve onu geçtim oda sinirlenip beni soladı tam viraja girerken beni sollar sollamaz viraj nedeni ile frene bastı az kaldı gömüyodum taksiye bana bişi olmicanı bilsem dağıtırdım o arabayı

benim en hoşuma giden sollamam Harput yokuşundan aşağı valinin eskortunu sollamamdi.öyle ki yanında ki korumalar tedirgin oldular....

Arkadaşlarla(foruma üye değiller)Teleferikten Cumhuriyet caddesine indik bisikletle.Kask mask hak getire.Teleferikte minibüslerin filan döndüğü bir kavşak gibi bir yer var karşısında mill pazar diye bir market var.Orda 3 tane servis otobüsünü seri halde solladık 4 kişi.

1. 1. vitesteki tigrayla kapışıdım :D
2. okul dönüşü ara sokakda:D arabayla aynı gittik birz sonra araba geride kaldı :D
3. müzikle gaza geldim :D bu sollama sayılırsa tabi :Dsagıma soluma bakmadan basdım gidiorum:D ara sokakda gene araba basmış gelio yan sokakdan bende basdım karşı yola geçtim arkadan korna sesi veküfür duydum=)

süper bi erciyes dağı tırmanışının ardından aşağı inioruz ama baya bi yokuş war.inişe başladığımda bi opel vectranın (lacivert renkli) peşine takıldım.adam yanında hanımıyla seyahat ediolar ve viraja yaklaşınca araç yavaşladı tabi bn o viraja kadar 2-3 kez solladım sollandım :D o viraj da bi yatmışım asvaltın kokusunu alıodum adamla karısı kendinden geçmiş bi şeklde beni tekar sollarken alkışladılar ve güldüler :)

Geri