Scudo Sports

En çekici yol bisikleti sizce hangisi?

Scudo
Bu kadro aluminyum değil Ali bey. Bu kadro isteğinize bağlı olarak Columbus Nemo veya Dedacciai Sat 14.5V çelik borularla sipariş edilebilen dünyadaki en nadide lugged çelik kadrolardan biri. Böyle bir bisiklette parçalar devede kulak ve çok anlamsız kalıyor.

Bunlar bizim için Bianchi Oltre , Specialized Tarmac , LaPierre Xelius , Ridley Team Replica'lardan daha zor ulaşılabilecek bir bisiklet . Benim LaPierre Xelius 900 daha masum kalıyor. 5000-6000 dolar halk için olan tipi

Yok hayır ulaşılabilir, ancak bisiklet size özel ve sipariş üzerine üretildiği için bayağı beklemeniz gerekiyor. Yani maddi yönünden çok manevi yönden daha sabırlı olmanız lazım. Gidip bir bisiklet dükkanına parayı basıp alamıyorsunuz. Tek sorun bu, ama diğer yandan kadro tamamen size göre hassas ölçülerle üretiliyor ve size özel üretilmiş bir takım elbise misali üzerinize oturuyor. Bahsettiğiniz 6000 dolara bu bisiklet çok iyi ekipmanlarla olmasa da rahat toplanır.

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
Ya da 2 el bulursun cok uyguna alırsın Satıldı - Colnago Master Piu

Bu bisikleti 2006 yazında paraya sıkışınca satmak durumunda kalmıştım. Kadro cok temizdi gıcır gıcır 800 e gitti komle bisiklet. Ama borclar kapıda olunca bakamıyorsun geriye. İnşallah böyle yapmak durumunda tekrar kalmam tekrardan. Kredi kartı ve kredi adamı bozar

Hoş bisikletmiş, satmaya mecbur kalmış olmanıza üzüldüm. Aynen dediğiniz gibi kredi kartı ile fazla açılmak adamı bozar, ipe götürür.

• Beğen
Tepkiler: ersunakay
Biraz önce forumun birinde gezinirken bunu gördüm; Pinarello f4:13, en üst model olmasa da eleman güzel fotoğraflamış. Başka bir arkadaşın Pinarello Dogma'sı ve bir Colnago EPS, ince,düz borulara yüksek profil jantları pek yakıştıramıyorum ama bu çok güzel. ve bir başkasının 6.1kg luk canavarı: Parlee Z4. Yalnız amca harbiden paraya para dememiş. Fotoğraflarda görünmüyor ama ZG Gravitas frenler, DA elektrikli vites sistemi, Clavicula aynakol, dt190 lı Edge teker seti... :) Allah daha fazlasını bizlere versin amin

• Beğen
Tepkiler: İlyas ŞANLI
@Aytaç Biber

Aytaç şakamı yapıyorsun? Muhteşem bir alet bu. Tommasini usta'nın dediği doğru, bu kadrolar çok az sayıda üretiliyor. Tommasini sahibi olmak biraz sabır ister, öyle dükkana gidip "bana 7kilo TREK tartarmısınız" gibi gelmiyor tabii. Tommasini Tecno modeli frame: 1600gr. Belki de dünyanın en hafif çelik ( lugged) kadrolarından biridir bu. Eğer cidden düşünüyorsan, bu kadroyu tommasini'nin karbon maşasıyla al derim ve hatta tavsiye ederim. Muhteşem olabilir. Eğer bu bisikleti Campy Super record + Neutron clincher jant seti ile toplarsan tahminim 7.9kg de biter. ( lastik, pedal, gidon vs. dahil). Dahada altına iner ama bilirsin ben pek "vitrin süsü" parçalardan hoşlanmam.

Şaka değil, bu kadroyu düşünmekten öteye geçtim Mustafa abi. Kadro siparişi vermek istediğimi çoktan bildirdim bile. Kadro Athena set ve Hope göbekli örme jantlarla benim yaptığım net hesaplar sonuçu 7.6kg bitecek. Üstelik çelik maşa ile. Hesabım en fazla 100gr şaşar. Ben her şeyi vites tellerine kadar hesap edip düşünüyorum zaten, elimde zilyon tane varvasyon tablo var şimdiden. Vitrün süsü diyebileceğimiz bir tek cnc fren takımı ve rublesi olacak. Onlarda ciddi estetiği bozan barçalar değil. Record sete çıkmayacağım, bisiklette hiçbir karbon parça olmayacak. Tamamen klasik görünecek. Zaten istediğim bu çünki diğer türlü son derece sınır limitte gezen bir bisikletim zaten var. Eğer bu fikrimden vazgeçer ve Record sete ve karbon maşaya yönelirsem bisiklet 7.2 kg altına gider. Bisiklet hayırlısı ile bitince benden sonra ilk tur senin söz. Bu arada şu boğazı satan bir yer bir türlü bulamıyorum, kesinlikle bulmam lazım.

@Mustafa İçdağ

Selam Mustafa bey,

Eminimki yukaridaki Tommasini bu tarzi sevenler icin guzel bir ornek. Veya baska biri sadece siyah bir S-Work bisikleti siyah Zipp ile begenebilir veya baska biri 7 kg yanar donerli bir Trek tartirabilir :) benim gibi.

Bana sorarsanizda bende yukaridaki gibi bir bisiklet icin beklemeyi anlamiyorum onun yerine Project One bisiklet yaptiririm. Degisik tarzlar, degisik zevkler...Neyse haftasonu gelsede yanar doner bisikletimle yuksek kadans idmanlarina baslasam. Saygilar.

Zevkler tabi ki tartışılmaz, kimileri duvarına hiçbişey asmaz kimileri ise picasso için yanar tutuşur. Buda biraz o misal, yani biz bunlara bisiklet gözü ile bakmıyoruz ki, bu yüzden tuhaf gelmesin size. Sizinki kadar olmasada bana fazlasıyla yetecek hatta hertürlü büyük turu koşabilecek bir bisikletim var ama ondan indiğimde içimde hissettiğim tek şey iyi bir antrenman yapmanın mutluluğu. şu anki bisikletimle yaşadığım tek şey iş ortaklığı gibi, ama bahsi geçen ile yaşanacak şey aşk gibi bir şey. Birinden inince sadece iyi sürüştü diyorum, diğerinden inince 5 yaşında çocuklar gibi gülücükler saçacağım ama.

@Aytaç Biber

Hocam 4 gözle bekliyoruz.. Yalnız başka bir forumda fotoğrafını eklediğin kahverengi olanını alırsın umarım ve tabi maşa için bişey diyemiyeceğim ama karbon ekipmanlardan uzak dur derim :) krom renki parçalarla müthiş şık duracaktır.

Arkadaşlar bana Tommasini de uyar , Specialized Tarmac'da , Cervelo'da . Hepsine hastayım bunların !:):)

• Beğen
Tepkiler: Aytaç Biber
Neil Pryde... Ruzgar sorfu ile ilgilenenler bilir bu markayi. Bu sirket sorf yapimimda elde ettigi deneyimini BMW designUSA'nin yardimi ile 2010 yilinda Alize ve Diablo olarak iki model ile bisiklet sektorune tasiyor.

Ben genelde boyle sessiz renkleri sevmem ama eleman asagidaki 2011 Madone 5.5'i guzel toplamis, kalite bir goruntu cikmis ortaya bence. Matara tutucuda degistimi tamam

Geri