Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

En büyük kim?

Tepki
250
İngiliz Cycle Sport dergisinin Şubat sayısında ilginç bir araştırma var. Lionel Birlie tarafından hazırlanan çalışmada modern zamanların en büyük 50 galibi seçilmiş. Farkındaysanız bu "en ... 50..." muhabbeti giderek çoğalmaya başladı. Artık haftada bir dünyanın en seksi 50 kadını seçiliyor mesela. Eğer periyot aksarsa Hürriyet'in yazı işleri kendince bir liste yapıyor sanki. Geçenlerde Ronaldo'nun sevgilisi olarak bilinen ve en seksi kadın ünvanına sahip, İrina isimli bir hanımefendi memleketimize geldi.

Allah sevdiğine bağışlasın, güzel kız. Ancak nasıl Miguel İndurain bizim kuşağımızın bisikletçisiyse, Cindy Crawford'da kuşağımızın modelidir ve aşılamamıştır. O zamanlar top model dediğin Türkiye'yi dolmuş durağı yapmaz;halley gibi süzülür, simlerini bırakır giderdi. Karacaoğlan'ın 'benli Cindy'si de vaktinde memleketimize sorti eylemiş, gönüllerimizi fethetmişti. Gerçi Sezen Aksu defile sonrası kendisine uzatılan mikrofonlara: "Ne o öyle yahu, çık çık bitmiyor. Kadın dediğin birbuçuk metre boyunda, kalın dudaklı kepçe kulaklı" olur diye cevap vermiş, o da gönlümüzü fethetmişti.

Malum, bir de Sivaslı Cindy var: Tülin Şahin. Yurtdışında büyümüş, hoş ve esprili bir kadın.

Kendi anlattığı bir hikayeyi aktaralım hemen.

Şahin birgün taksiye biniyor. Taksici onu tanıyor ve "hoş geldin Sindi abla. Geçen gün seni bir saat reklamında gördüm." diye mevzuya giriyor
Tülin Şahin: " O ben değilim, Cindy Crawford" deyince aldığı karşılık: "O kim ki abla?" oluyor.

İçinizde "İyi de kardeşim bunların bisikletle ilgisi ne diyenler" var diyenler varsa cevabım hazır: Tulin Şahin iki yıl önceki Türkiye Bisiklet Turu'nun reklam yüzü olmuştu...(Bizde yok öyle haybeden atıp tutma)

Neyse dönelim şu en seksi 50 adam muhabbetine.

Liste şaşırtıcı. Zira Lance Amstrong listenin ancak 33. sırasında kendine yer bulabilmiş. İndurain ise 31. sırada.

7 kez Fransa Turu'nu kazanan Armstrong 74, 5 kez kazanan İndurain ise 75 puan almış.

Listeye göz attığımızda halen yarışan birkaç sporcu görüyoruz. Mesela Cavendish 62 puanla listeye 50. sıradan gimiş. Oscar Freire 69 puanla 41. sırada. Petacchi 147 ile 11. olmuş.

Yakın tarihlerde emekli olmuş, Cipollini 7, Zabel 8, Jalabert 18 sırada kendilerine yer bulmuş.

Pantani, Ullrich, Riis gibi adamlar listeye girememişler bile.

Buraya kadar şaşırtıcı şeyler var. Ama kimse listenin birincisi konusunde tereddüt etmiyor.

Eddy Merckx o kişi. Yamyam lakaplı büyük şampiyon, araştırmada tam 333 puan almış. Onu yine iki Belçikalı Rik Von Loy ve Rik Van Steenbergen takip etmiş.

Merckx'i benzersiz kılan şey sadece aldığı puanlar değil. Örneğin onu takip eden iki kişi hiç büyük tur kazanamamış. Listedeki bir çok isim de öyle. Zira Cipollini, Zabel, Cavendish vb. adamlar sprint zaferleriyle bu listeye girmiş.

Oysa Merckx, tam 5 Fransa, 5 İtalya ve 1 İspanya Turu kazanmış, 3 kez Dünya Şampiyonu olmuş, bahar klasiklerinde, günlük yarışlarda kazandığı etapların sayısını kendi bile bilmiyor.

Hem yokuşçu, hem sprinter, hem mukavemetçi... İnanılmaz bir organizmadan, komple bir bisikletçiden söz ediyoruz.

Bugün bisiklet dünyası onun gibi kahramanlar yetiştirmeye uygun değil, herkes kendi alanında uzmanlaşmış ve sinekten yağ çıkarır gibi, saniye hesabı yapıyor.

O yüzden tadı tuzu da her geçen gün azalıyor.

Scudo
Siz Marx ve Nietsche'nin bisikletli karikatürlerini çizen Aydan Çelik misiniz?

@Doğu Biçer

Merhaba arkadaslar.
Rotarli cevabim icin kusura bakmayin.
Ben de tesekkur ederim tesekkurleriniz icin

Oguz Tas merhaba. Evet dogru tahmin ettiniz o iki filozofu bisiklet ustunde cizen benim.
Keza 'Karl'ın Arabasi' yazisini da yazan..
Fazlasini soyleyeyim: Profilinizdeki katrana bulanmis bisikletci de benim kalemimden cikma:)

*
Ne yazik ki cok fazla forumlara giremiyorum.
Simdi de oldugu gibi gecikmeli yanit verirsem kusura bakmayin...
www.aydancelik.com'dan mail atmaniz mumkun..
Sevgiler herkese

Merhaba. Yazınızın tamamını okuyabilmek bahtiyar etti beni.Köşe yazılarınızın yarısı geldiğinde" Yazının devamını okumak için tıklayın" ve tıklayınca sadec abone olanlar için ibaresini özellikle Taraf gazetesinde görmek üzmüştü beni. Mesai günlerinin sonunda işe gitmeden yazınızı okumak keyifli bir alışkanlık olmuşken,Hürriyet im elimden alınmıştı sanki Sabah Sabah-bu cümleye abonelik daha uygun gibi oldu sanki. Umarım çok suçlayıcı yada kötüleyici bir parağraf olmamıştır üstteki! Haklı gerekçeleri olabilir gazetenin,mesela takip ettiği yazarı okumak isteyen abone olsun olmayacaksa eğer gazeteyi alsın gibi ve bende bikaç hafta önce inadımı kırıp tamam gazete alıcam dedim.Aldım ve oturdum vapura sayfaları karıştırdım bulamadım yazınızı ,afyonum henüz patlamamıştır bi kez daha bakayım hayır yine yok son bir tur daha yine yok ve büyük bir hayal kırıklığı tabi sonradan, internette baktığımda yazıların perşembeye kaydırıldığını gördüm tamam perşembe alırım bundan sonra dedim.

Ve geçen hafta hem perşembe yazı yine yok olabilir her hafta makalenizin çıkmadığını biliyorum haftaya artık dedim ama ertesi gün bir olasılık belki cumaya çıkmıştır dedim;ııhhh. Makalenizi burada görüp acaba forum'a özel bir yazımı cıktı ve ben bu yazıyı mı okuyorum derken geçtiğimiz Cumartesi yayınlandığını görmek komikti benim için:) Köşe yazılarınızı okuyabileceğimiz belirli birgün olacak mı diye soracaktım tabi yazılı medyadan...

Sporda istatistik birçok şeyi açıkladığı gibi çuvalladığı durumlarda az değil. Geçtiğimiz senelerde teniste Dinara Safina'nın sıralamada 1 numaraya çıkmasıda çok konuşulmuştu hiçbir GrandSlam kazanamadan nasıl bir numara olur diye,secme mantıkları biraz buna benzemiş. Belki pelotonun icinde 10. ile 50. bitirenin farkını hesapladılar. Armstrong un, bu kadar geride olması da sadece Tour De France odaklı bir yarışçı olmasından olabilir. Pantani ve Ullrich'in olmaması saçma olmuş en azından Armstrong'un olduğu bir listede Ullrich de 33'dan listeye girmeliydi-Being Jan Ullrich- Merak ettiğim iki şey var biri Bottecchia listede var mı ve diğeri az önce dikkat etmemişim köşe yazarlarımız bölümünde adınıza başlık açılmış bu da düzenli olarak yazacağınız anlamınamı geliyor...

• Beğen
Tepkiler: ulas
Değerli Aydan Abi'miz bundan sonra fırsat buldukça köşe yazarlığına devam edecek.

Ozgur bey selamlar. "...Köşe yazılarınızı okuyabileceğimiz belirli bir gün olacakmı diye soracaktım tabi yazılı medyadan..." diye sormussunuz.

Aslinda gazetede yazi gunum persembe. Bazen sapma olabiliyor. Keza bu hafta da oyle oldu. Kafam yazi toparlayacak durumda degildi.(Lİbya'da mahsur kalan yakınlarım var) Arkadaslardan izin rica ettim. Eger iyi haberler alirsam yaziyi toparlayacagim.

Gazetenin sitesinin parali olmasi ayri bir dert. Finansman sorunlarini cozebilirler mi bilmiyorum, ama okur kaybettikleri kesin..

Lİstede Bottecchia yok. Ama gonlumuzdeki yeri bakidir :)

Sevgiler

Selamlar Aydan Bey

Geçmiş olsun demek uygun olur mu bilmem ama gelişmeler dilerim siz ve yakınlarınız için en iyi şekilde sonuçlanır!

selamlar olsun güzel insan....seni tanımış olmak,beraber gökova yollarında pedallamak çok güzeldi.ama daha güzeli en büyük aşkımız sevdamız olan bisikleti sizin bu enfes yazılarınız yüceltiyor.kaleminiz hiç susmasın......sevgilerle

Listede Pantani nin olmayışı cidden çok komik. İtalya da bu sporcunun anısına o kadar çok heykel dikilmiş ve seviliyor ki listede gösterilmemiş olmasına çok şaşırdım.

Listede sıralamasına muhalefet etmeyeceğim tek isim ise yamyam Merckx sanırım. Bana görede bu adam bütün zamanların en aç ve en başarılı sporcusu. Aynı zamanda da detaylara aşırı takıntılı bir adam. Sırf sele pozisyonu ayarı için bile saatler harcadığını bilmek bile ne derece sıyırmış bir bisikletçi olduğunu gösteriyor :)

Armstrong hakkındada rüzgar tünelindeki aerodinami testlerinde çok ufak değişimleri dahi farkedip teknisyenlerin canını çıkarıncaya kadar uğraştığını okumuştum.
Bu kadar üst düzeydeki sporcularda görülen bir durum olmalı Michael Schumacher'i hatırlatmıştı bana.
Listeyi neye göre hazırladıklarını merak ediyorum doğrusu...

Merhaba.
Pantani'yi ben de cok severim.
Rahmetli oldugu sene, yazmisligim da var..(2005)
*
Burada kullanilan olcut esas olarak finişlerdeki basari.
Elbette Merckx hem finislerde, hem de buyuk turlarda hep onde gittigi icin acik ara onde..

Onun disinda listede daha cok sprinterlerin olmasi bu yuzden. (yazida da anlatmaya calistim)

Nerdeyse hic etap kazanmayan, ama liderlik mayosunu tasiyan adamlar sporu olmaya dogru gidiyor bisiklet..

Gönlümüzde yatan aslanlar, ya da duygusal bag kurduklarimiz her türlü sınıflandırmanın ustundedir zaten:)

• Beğen
Tepkiler: Aytaç Biber
Aynen öyle. Mesela yakın dönem sporcular içinde Stefano Garzelli nin yeri bende ayrıdır. Bir de Vinokourov! Spordan koptuktan sonra işi bitti diyorduk ama adam öyle hırslı ki geçen sezon oldukça ilerlemiş yaşına rağmen kariyerindeki en iyi sezonlardan birini geçirdi. Sanki sonsuza kadar tükenmiyecek bir gücü var, şapka çıkarılır :) Bilemiyorum çok mu duygusal bir yorum:)

heh tam bir komedi oysaki pantani italyada okadar çok seviliyorki, insanlar hala mezar ziyaretleri anıtlara heykelere gidip onun için dua ediyor.
16 haziran 2004 yılından beri birdaha hiçbir turu seyretmeyen koyu bir pantani fanıyım.

Geri