Forum için öneriler

Murat B.

Forum Trolü
Kayıt
23 Eylül 2013
Mesaj
4.097
Tepki
12.203
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Specialized
Forum, atari makinası gibi olsun, jetonla çalışsın. Mesaj yazma hakkınız bitince "insert coin to continue" yazısı çıksın...

Şaka bir yana; paralı üyeliğin forum mantığına aykırı olmasının yanı sıra "moderatorler ve yoneticiler tarafından anında cevap sistemi" de forumda değil, teknik destek sitesinde falan olur.
 
Scudo

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
@Uykusuz007 dediğiniz sistem sadece 2.el bölümü için olabilir, fakat böyle ayrımcılık yaratacak sistemlerden uzak durulmalı diye düşünüyorum.
 

Atacan

Daimi Üye
Kayıt
10 Ekim 2014
Mesaj
374
Tepki
385
Yaş
41
Şehir
Karşıyaka-İzmir
Bisiklet
Giant
@halil ibrahim duran

güvenlik deyince benim aklıma banlanıp tekrar üye olan, tek hedefi troll'lük olan kişileri engellemek geliyor. Bunun içinde ücretli olmasındansa kayıt esnasında sms ile onay, tek telefon numarasına bağlanılması, altyapı yeterince güvenli ise tckimlik no gibi kişiye özel bilgiler girilebilir.
 
  • Beğen
Tepkiler: Hakan Gencer

Atacan

Daimi Üye
Kayıt
10 Ekim 2014
Mesaj
374
Tepki
385
Yaş
41
Şehir
Karşıyaka-İzmir
Bisiklet
Giant
@halil ibrahim duran

banlanıp tekrar üye olunmasını engellemek için? küfür, artniyet, hakaret, tek amacın ortamı bozmak olması vs.

özellikle yeni nesil internet ortamındaki kişilerin de gerçekten bir birey olduğunu özümseyemiyor. normalde yüz yüze iken söyleyemeyeği konuşma şeklini forumlarda, chat sayfalarında, sosyal ağlarda çok rahat ifade edebiliyor. bir nevi online delikanlı :) serbest üyelikte, en azından takip ettiğim eski forumlarda, genel sorun bu kişilerin farklı isimler ile sürekli karşınıza çıkması oluyordu. engellemenin tek yolu da sanal kişiliği gerçek kişiye bağlayacak bir bilgi üzerinden geçiyor.
 

Antecurs

Forum Demirbaşı
Kayıt
6 Nisan 2015
Mesaj
473
Tepki
480
Şehir
İstanbul
İsim
H.
Başlangıç
1970—71
Bisiklet
Salcano
Bir foruma neden üye olursunuz?

1. Bir konuda bilgi edinmek.
2. Bildiğin bir konuda diğer üyelere yardımcı olmak.
3. ilk iki maddenin yanısıra zaman zaman geyik yapmak.

Forum ancak üyeleri ile vardır. Forumdaki bilgiyi/içeriği de üyeler oluşturur. Aksi olsaydı zaten forum değil yoruma açık dergi olurdu. Yani bir içerik yazarlar/teknik kadro tarafından oluşturulur, sorular cevaplanır üyelerde konu üzerine yorum yaparlardı. Bu durumda ücretli üyelik sistemini de kimse yadırgamaz. Ancak forum dediğim gibi üyeleri ile var olabilen bir sistemdir. Forum sistemini kurmak nedir ki maksimum 10 dk'da sistemi kurar 1-2 saatte de düzenlemelerini yaparsanız. Hal böyleyken katkılarıyla varolduğunuz kişilerden para isterseniz (cüzi bile olsa) üyenizi kaybederseniz.

Ayrıca moderator veya yöneticiye aciliyeti olan ve ücret ödeyebileceğiniz ne sorabilirsiniz ki? Foruma yazsanız veya teknik bir konu ise arama yapsanız daha çabuk cevap alabilirsiniz.
 

Onur Ali İmren

Forum Bağımlısı
Kayıt
25 Ekim 2012
Mesaj
1.002
Tepki
870
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Kron
Elit de çok afilli ha..

arkadaşlık daha iyidir,günün birinde server için para çıkışmaz falan,eminim cebinden ödemek ve siteyi geçindirmek için kendinden kısacak insan bile vardır burada. No pain,no gain,no troll
 

srdrmrs

Forum Bağımlısı
Kayıt
9 Haziran 2014
Mesaj
2.097
Tepki
6.006
Yaş
37
Şehir
istanbul
Başlangıç
1994—95
Bisiklet
Canyon

ilker

Forum Bağımlısı
Kayıt
3 Haziran 2011
Mesaj
640
Tepki
987
Yaş
50
Şehir
Zonguldak
İsim
İlker
Bisiklet
b'Twin
Delta Bisikletin sponsoluğunda değil mi bu forum? Ben sponsor varken reklam bile alınmasına karşıyım, özellikle mobil versiyonda. Üyelik ücreti zaten vermem.
 

Gültekin R. Demirkaya

Forum Demirbaşı
Kayıt
28 Haziran 2013
Mesaj
422
Tepki
275
Yaş
45
Şehir
İSTANBUL
Bisiklet
Kron
Bu forumda herkes birşeyleri paylaşmak için üye oluyor. Kimi teknik destek almak kimi organizasyonları görmek kimi çevre oluşturmak insanlarla tanışmak ( kötü anlamda söylemiyorum gerçekten kendilerine mevkilerine yakın bisiklet dostu arıyorlar bu insanlar ) için üye oluyorlar. Kimi de öylesine görüntü amaçlı üye oluyor. Bunların hepsi tamamen doğal ve normal. Ama şunu yazılarda hep görüyorum. Kimi arkadaşımızın maddi durumuna göre aldığı bisiletle ilgili bazı eleştiriler terslemeler hatta ufaktan dalga geçmeler de var. Bazılarının da yaşı gereği ya da kültürü gereği sormak istediğini soramaması ya da bazı kişilerininde o yazıları çocukça bulması gereksiz bulması. Ben birçok kere aldığı ya da almak istediği bisiklet ve ekipmanla ilgili tavsiye veren arkadaşlarımızın rakamsal olarak uçtuğunu tavsiyeden daha çok amacının dışına çıktığını çok gördüm okudum. Görüşüme göre "Elit" bu kişileri dışarda tutmak mı yoksa bu siteyi 10.000-20.000 euroluk dolarlık bisikletlilerin oluşturduğu daha paralı sözde daha bilinçli kişilerin bir siteye çevirmek istenmesi mi ?. O zaman burjuvazik bir site olur bisiklet sevgisinden çok kim daha fazla harcama yapıyor kim daha iyi bu işten anlıyor ve bu mevzuların paylaşıldığı site hale gelir. Buna da elbette yöneticilerimiz izin vermez diye düşünüyorum.
 

Cycmode

Daimi Üye
Kayıt
18 Ocak 2014
Mesaj
341
Tepki
375
Şehir
İstanbul (Kartal)
Bisiklet
Pinarello
Forumda herkesin yardım alma hakkı, yazma hakkı ve görüş bildirme hakkı eşit olmalıdır. Fiili olarak Profesyonel destek ve yardımı zaten ücret ödeyerek bisikletçilerden talep ediyoruz...
 

suat akman

Forum Bağımlısı
Kayıt
30 Mayıs 2013
Mesaj
2.384
Tepki
4.877
Yaş
50
Şehir
Muğla - Bodrum
Başlangıç
1985—86
Bisiklet
Mosso
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Adı ustunde forum!
Ucretli olacak olsa herkes kendi cevresindeki bisiklet topluluklarina, buna ozel dernek kafe vb. yerlere uye olurdu.
Ayrica bu platform sayesinde herkes yardimlasiyor, ayni bolgedekiler pedal gruplari, turlar ve tur yardimlasmalari ayarliyor.
Internetin en buyuk ozelligi belli bir altyapi imkani olan herkesin kendi ilgi grubunda ucretsiz olarak bilgiyi paylasmasi ve aranan her bilgiye herkesin ulasmasini saglamasidir.

Bilgi paylastikca artar!
Herseyi paraya endekslememek lazim. "Para verince forum duzene girer" mantigi cok anlamsiz...

Trol, hakaret, art niyet konularina gelince... Zaten bunu onlemek icin forum uyeligi mantigi var. Ve bu uyeler kaliteli bir forumda olduklarini hissettikleri zaman oto kontrol sistemi ile gereken tepkileri gosteriyor, olmadi yoneticileri bilgilendirerek isin farkli boyutlara tasinmasini kisa yoldan onluyor.

Bence elit uyelik vb. gereksiz. Cunku zaten ucretsiz olan pek cok bilgi baska internet kaynaklarindan servis ediliyor. Tek fark, burada bu bilgi ve birikimlere sahip kisilerin daha kolay ve kisa yoldan digerlerine/ihtiyac duyanlara yardimci olmasi.
 

Hakan Gencer

Aktif Üye
Kayıt
13 Eylül 2012
Mesaj
162
Tepki
47
Şehir
İstanbul, Şişli
Bisiklet
Scott
1- Forum sayesinde ticaret yapan üyeler için olabilir. Ama başka bir isim altında
2- Şahsen bende burda diğer bisikletçilere yardımcı olmaya çalışıyorum ama bu beni elit üye yapmaz. Zira buradaki kullanıcılardan da pek çok şey öğreniyorum
3- Toplumsal dayanışmaya aykırı.
4- Elit değilde, kimiliği onaylı üye formatı olabilir, trollere karşı iyi bir uygulama. Örneğin kimliği onaylanmamış üyelerin mesaj hakları kısıtlanabilir.
5- Üyelik sisteminden olabilecek ticari kazanımlar forumdan büyük kopmalara sebep olabilir.
 

İbrahim Aslanhan

Forum Bağımlısı
Kayıt
1 Temmuz 2008
Mesaj
2.016
Tepki
814
Şehir
Diyarbakır
Bisiklet
Scott
Burası adından da anlaşılacağı üzere : " FORUM "
Forumlar; bilgi paylaşımını, insanların birbirleri arasındaki sosyal bilgi projelerini ve buna benzer sosyal ağ oluşturmalarını, haberleşmelerini sağlayan bir sosyal platformdur.
Bir çoğumuz bisiklet ile profosyonel anlamlamda ilgileniyoruz ve bisikleti profosyonel olarak sürüyoruz. Bisikletçi Adam : " Zaten ELİTTİR "
Forumda ücretli bir üyelik durumu saçma olacaktır. ( Moderatörler de belki böyle düşünüyorlardır)
Birçok üye dostumuz gibi bana da ters bir durum veya olgudur Ücretli Üyelik ( Her ne kadar cüzzi bir miktar olsa bile )
Saygılarımla.
 

Ahsen Okyay

Forum Bağımlısı
Kayıt
4 Temmuz 2012
Mesaj
852
Tepki
588
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Dahon
paralı ücretli olan forumları burda herkes biliyordur. hangi içerikte yayınlar yaptıklarını. bisikletforum için gereksiz ve olmaması gereken bir durumdur. hiç hoş bişey olmaz. karşıyım.