Scudo Sports

Elimden gelen budur 1979 model peugeot px10

Hay maşallah Erdinç Bey kardeşim, ne güzel iş çıkarmışsınız.. Teşvik ediyorsunuz bizleri de ;) Emeğinize sağlık,tekerinize taş değmesin ~

• Beğen
Tepkiler: ERDİNÇ DURAN
Scudo
@Kemalist1938 Teşekkür ederim, sağolun... elimden geldiğince bişeyler yapmaya çalışıyorum...umuyorum iyi bir çalışma çıkacak...bu tip işleri yapanları sayısı arttıkça bilgi ve deneyim artacaktır, belkide forum adına bir atölye bile açılabilir...:)

@ERDİNÇ DURAN, tam oturması daha iyi olur tabii sele bağlantı keleğçesi aşağı kaymaz böylece. Bence Aluminyum boru biraz ağır olmuş, içten oyarsanız hem sağlamlık hem ağırlık yönünden daha verimli olacağını düşünüyorum. Lisede Biyoloji dersi görselinde görmüştüm, insan kemiği için oluklu olduğu için aynı ebattaki ağaçtan daha zor kırılıyordu. Ama böyle iyi, yolda lazım olursa çekip bunla adam döverim diyorsan o ayrı. :D

@Tahir Keskin kardeşim parça yanımda, bir ara uğrada değerlendirelim, içini aldırmamız hala mümkün, seninin fikirlerin önemlidir, boşaltalım dersen sorun değil hemen hallederiz...

@beci teşekkür ederim..

Bugün bit pazarına gidip roman vatandaşlarla kavgaya girelim, eğer boru işe yarıyorsa bana da yaptırırız. Sopa versek zaten boruya falan gerek kalmaz. Öyle kötürüm yatarız. :D

• Beğen
Arkadaşlar, elinizdeki alüminyum bar sertleştirilmemiş sanırım.
Sertleştirilmemiş içi dolu alüminyum bar, içi boş olana göre daha mukavemetli olacaktır. Bisikletlerimizin kadroları, sele boruları, gidonları vs. hep ısıl işlem görmüş alüminyumdan yapılmaktadır.
Bu bilgiyi cebe koyup içini boşaltma işlemini tekrar düşünmenizi tavsiye ederim.

@Uğur S. bu malzeme sert alüminyum diye satılan yani ısıl işlem görmüş, sertleştirilmiş bir malzemedir...zaten şu anda piyasada bulabileceğimiz sele boruları sert alüminyumdan imal edilmiş et kalınlığı 2,5mm olan boru tipi malzemedir.. ben açıkçası piyasada 24mm çapında malzeme bulamadığımdan özellikle tornada yaptırdım, içini boşaltma fikrine şu an için bende çok sıcak bakmıyorum, çünkü bu bisikleti toplarken ki amaçlarımın içinde ağırlığı düşürmek gibi esas bir amacım yok, öncelik sağlamlık ve orjinal görünüm...

• Beğen
Tepkiler: Uğur S.
Madem ısıl işlem gördü, içini boşaltmayı düşünebilirsiniz o halde.

• Beğen
@Uğur S. Tamam o zaman, tornacıya gidiliyor ve içi mümkün olan genişlikte boşalttırılıyor...:)

@krizagold mesajınızı şimdi gördüm kusura bakmayın... ama bu renkte gayet hoş olmuş bence, forumda birisi yapmış şimdi hatırlamıyorum ancak aynı renge boyamış ve ek yerlerindeki sıcak geçme yerleri beyaza boyamış... tam bir klasik görünümü vardı çok hoş duruyordu...

20150527_105451.jpg 20150527_105455.jpg 20150527_105617.jpg

Dün siparişini verdiğim ürünler bugün kargodan geldi...malum firma taktirimi kazanmıştır...:) SHIMANO BL-R400 modeli...şu an için tektro dan sonra shımano nun en ekonomik modeli bu sanırım..

@ERDİNÇ DURAN

Bana asıl lazım olan jant çemberi aslında, en büyük sıkıntıyı onda yaşıyorum ve rigida çember bulmadan toplamak istemiyorum. Şans eseri Silivri'de kenar bir bisikletçide bulmuştum ama 2 parça olduğundan adam edemedik :/ Arka vites attırıcınız ne marka acaba? Görsel olarak hoşuma gitti :) Bu işi iyi parçalarla toplamak ciddi bir maliyet. Günümüz iyi sistemlerinden daha yüksek rakamlara ulaşabiliyor. Konya evet çok düşük seviye malesef. Ebay'de de güzel parçalar bulunuyor ama benim istediğim jantlara 150 $ istiyor amcalar, en son çarem orası olacak sanırım.

@ouzoo Arka arttıcının markası shımano tourney serisi,fiyatı 25 liraydı sanırım... bu arada bir arkadaşımda bendeki jantın aynısı var, ancak iyi bir temizliğe ihtiyacı var, istersiniz ücreti karşılığında verirmi bir sorarım sizin için.. bu arada bu tip bisikletlerin yedek parça olayı orjinal olmak kaydıyla Fransada ve Almanyada çok yaygın...kuzenim fransada yaşıyor ondan rica ettim gidip bakacak yedek parça stoğum için, fren kaliperleri, sele , sele borusu, gidon boğazı, pedal , ayna kolu vs....bu parçaların hepsinin ülkemizde bulmal mümkün, ne varki çin malı...fransada bahsettiğine göre bisiklet hurdalıkları varmış ve kilo ile satılıyormuş...kilo fiyatını ve 5 - 6 euro civarındaymış...tabi komple kadro satın alma zorunlu...iyi parçaları söküp satın alma gibi bir durum yok...

• Beğen
Tepkiler: ouzoo
@ERDİNÇ DURAN

Benim jant ölçülerim sizinkilerden farklı malesef. 26 1 1/2 ölçüsü 650B ve 27.5" diye de geçiyor aslında.. Aslında sorduğum bisikletinizin üzerinden çıkan eski attırıcı. Orjinalinde simplex kullanılıyor o da bulunmaz hint kumaşı. Yani yurtdışından getirmek dışında pek alternatif kalmıyor. Türkiye'de bulsak bile yüksek rakamlardan ötürü bütçeleri zorluyor ve heves kaçırabiliyor. Gülü seven dikeni işte. Teşekkür ederim ilginize. Tekrardan ellerinize sağlık

@ouzoo üzerinden çıkan arka arttırıcıda eski model SHIMANO TOURNEY fotoğrafını ekledim..bahsettiğiniz eski tip arttırıcıdan bulmak çok zor hakikaten...ama ummadık baş taş yarar derler yaa, genelde kenar semtlerdeki bisikletçilerde bu tip ürünleri bulmak mümkün...raflarının en altlarında... bir çok satıcı elindeki ürünü bilmiyorum raflarına bakma zahmetinde de bulunmuyor...

Dosyalar

• peugeot (21).jpg
    peugeot (21).jpg
    148,3 KB · Okunma: 156
Çok güzel çalışma. Keşke orijinal aktarıcıları da kullanabilseydiniz. Bu arada orijinal parçalar e-bay'de Fransız ve Japon satıcılar tarafından satılıyor olabilir ama tahmin edersiniz ki epey tuzlu oluyor :(

• Beğen
@Onat G. teşekkür ederim... ilk aldığımdakide orjinal arttırıcı değildi sanırım shımano nun eski tourney modeli vardı ama fabrika çıkışında bu bisikletlerde farklı bir marka kullanmışlar... o parçalarıda buldum esasında bir satıcıda ancak metal yorgunluğu göz önüne alarak yeni sağlam arttırıcılar kullanmayı tercih ettim...

• Beğen
Tepkiler: Onat G.
Elinize, kolunuza ve emeğinize sağlık. Böyle paylaşımlarla bizim de ufkumuzu açıyorsunuz.

• Beğen
Geri