Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

el yayı yararlı mı zararlı mı?

cem deviren

Daimi Üye
Tepki
197
arkadaşlar yaklaşık bir ay kadar önce el yayı aldım. alma nedenim ise bisikletimin maşası iyi çalışmıyor olmasından araziye girince kaynaklanan elimdeki yorulmalar ve uyuşmalar. arada sırada el yayıyla çalışıyorum ve ellerimin güçlendiğini pek hissetmedim şu ana kadar. geçenlerde bir arkadaşım el yayının kireçlenme yaptığını söyledi fakat ne kadar inandırıcı bilemedim açıkçası.
internette biraz araştırma yaptığımda gördüm ki faydası gerçekten varmış sizlerden de kullanan varsa bu konuda bana yardımcı olun lütfen işe yarar mı veya zararı var mıdır?

• Beğen
Tepkiler: Doğu Biçer
Scudo
El yayı parmak ve ön kol kasları için oldukça faydalı bir egzersiz aletidir. Elleri güçlendirir. Bilhassa bilek güreşi yapanlar sizin kullandığınızın oldukça değişik ama aynı amaca hizmet eden bir versiyonunu kullanırlar. Burada yapılan press parmakları güçlendirir. Ancak normal kas yapısına sahip birinin bu tür şikayetleri olması bence şaşırtıcı. Ardında farklı bir neden yoktur umarım.

yorulma bisiklete bindikçe geçer dahada güçleneceksın zamanla uyuşmaya gelince gidonu gereginden fazla sıkma arada sırada ellerini değiştir. El yayına gelince yaşın gençse kullan zararını görmezsin fazla zorlamamak kaydıyla

• Beğen
Tepkiler: cem deviren
Yararlıdır abi.Tam tersine kireçlenmeye karşı fayda sağlar.Ben body çalışıyorum oradan biliyorum.Aslında ağırlıklarla çalışarak ağrı yapan yerleri güçlendirebiliriz ama anlatarak olmaz :D görmen birininin sana göstermesi gerekir.Bence bir spor salonuna git.Yada en garantilisi sen bir ortopediste git o anlatsın.Belki farkında olmadığın başka sıkıntıların vardır :)

• Beğen
profosyonellerden yardım almadan kas yapmaya çalışmak zararlı olabilir sakatlıklar olabilir.

• Beğen
Herkez el kaslarını nasıl kuvvetlendireceğinden bahsetmiş. Ben o konuya hiç girmeyeyim :) Gidon açısı uzunluğu ve sele'nin konumuyla (ileri-geri) ilgili olduğunu söylemek isterim benim maşam epicon olmasına rağmen biraz daha rüzgarı keserim diye bir kaç ayar değişikliği yaptım ve yüksekliği 10cm olan kaldırımlara bonny hop yaparak girdim atladım zıpladım bileklerimin ağrıdığını fark ettim bence ergonomi sorunu ve maşanın bakımını yapıp yumuşatmaya yönelik birşeyler yapmanızı veya farklı bir maşaya geçmenizi önerebilirim. Maşanızın modeli nedir hocam ?
Bir diğer ihtimalde arkadaşında dediği gibi gidonu fazla sıkmanızdandır. İnanın sıkı tutmayı geçin hafifçe tutmak bile yeterli ayrıca kollarınızıda bükmelisiniz. Kollarınızı bükmeden düz bi şekilde engellerden geçmek bileğinizi kırmaya kadar gider.
Kaslarınızı güçlendirmeniz sizin için fayda sağlar elbette ama bisiklet sürmeden önce çalışıp binerseniz nasıl fren yaptığınızı fark edemeyip her an takla atabilirsiniz Allah korusn :)
Uzun uzun yazdım kusura bakmayın umarım faydalı olabilmişimdir.

• Beğen
abdullah çok sağol yorumun önerilerin için. maşam berbat ötesi bir maşa ismi cismi belli değil tabiki de en çok onun etkisi var ben sadece el yayı zararlı mıdır diye merak ettim siz forum dostlarına sormak istedim hepinizin değerli yorumları için çok teşekkürler :)

Zararlı değildir su an 16 yaşındayım 3 senedir çalışıyorum bileklerim güçlendi özellikle sol kolda yaşıtım rakibim yok gibi bir şey heralde :)

Geri