Scudo Sports

eğim ve kalori hesabı ölçümü

ozguven

Üye
Tepki
3
İsim
AYKAN
Bisiklet
Carraro
XLC kablosuz km saati kullanıyorum, eğimde mesafe ölçülüyor ancak harcanan enerji çok farklı, eğimi farkeden ve kaloriyi ona göre ölçen sistemler var mı?

Scudo
akıllı telefondaki uygulamalar yapıyor diye biliyorum. strava vs.

Kalori ölçümünü birebir doğru yapabilen bir sayaç var mıdır ki? Eğim ölçümünü birebir yapılması için GARMİN alabilirsiniz.

@ozguven xlc ben de kullanıyorum. Kalori ölçerken kilo vs girmiyorsanız ortalama değer hesaplıyor onlar. Çok güvenmemekte fayda var.

Geçen gün işe bisikletle gittim, 28km yol için Strava 870 kalori harcadığımı gösterdi. Bu yolun son 10km'lik bölümü yokuş çıkışı.
Dönüşte ise genelde rampa indiğim için fazladan yolu 4km uzatmış olmama rağmen 550 kalori harcamış göründüm.
Elbette ki rakamı rakamına doğru değildir bu değerler ancak yine de ölçümü bana büyük ölçüde doğru gibi geldi...

@taner07

Birebir ölçüm için aşağıdaki gibi cihazlar var, elbette laboratuvar dışında pek kullanılmıyorlar.
http://www.johnmorris.com.au/files/images/qubit/Q-HR1LP-resp1.jpg

@Murat B. Aynen abi ben de laboratuvar ortamının dışında, normal taşınabilen alet olmadığını düşünmüştüm :harika:

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
Harcanan kalori miktarı ölçülmüyor tahmin ediliyor. (Bisiklet binerken Kullandığımız cihazların durumu bundan ibaret.)
Eğimdir , hızdır, binilen süredir, alınan keyiftir, yaştır diye bir eksen temel alınmıyor. Kalp atım hıznıı kıstas alıyorlar.
Bunu yaparken de bu atım hızı nasıl bir sisteme aittir diye yaş, kilo değişkenlerini hesaba dahil ediyorlar. Daha iyi cihazlar ise "antreman dercesini" de değişkenler araısına dahil edebiliyorlar. Aynı işi antremanlı kişilerin daha düşük nabız sayıları ile yapması mümkün çünki.

Geri